واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در این فصل شاده علائم آلرژی در افراد مختلف هستیم می خواهیم بدانیم با چه روش هایی می توان حساسیت های شایع در این فصل را از میان برد نکات مهم پزشکی در این زمینه را با هم مرور می کنیم
با شروع فصل بهار ما با تعداد زیادی از بیمارانی مواجه می شویم که با آب ریزش بینی ،عطسه های مکرر ، خارش بینی و اشک ریزش و سوزش چشم مراجعه می کنند این عده در حقیقت مبتلا به آلرژی بهاری هستند .
آلرژی بهاری یا اصطلاح علمی آن « remit allergic» شایع ترین بیماری آلرژی محسوب می شود ،که بیماران ممکن است با مراجعه به داروخانه ها و دریافت قرص های آنتی هیستامین به ظاهرعلائمشان بهبود پیدا کند ولی ما پزشکان معتقدیم که آنها مبتلا به یک بیماری هستند که کیفیت زندگی این بیماران را مختل کرده است .
علائم این بیماران با خوردن « آنتی هیستامین » ممکن است بهبود بیابد اما در حقیقت می تواند با بیماری های جدی همراه باشد مثل سینوزیت ، مشکلات گوشی ، اختلال خواب و از همه مهم تر میتواند پیش در آمد بیماری خطرناک ترین به نام « آسم » باشد بنابراین حتما توصیه می شود که افراد به پزشک متخصص مراجعه کنند .
آبریزش بینی ، عطسه های مکرر ، گرفتگی بینی ، خارش بینی و علائم چشمی ، یعنی آبریزش از چشم ،قرمزی و خارش چشم از جمله علائم این بیماری است . اما نکته قابل توجهی که وجود دارد شباهت این علائم با علائم سرماخوردگی است ، تشخیص تفاوت این 2 بیماری کار بسیار سختی است و حتما باید پزشک متخصص تشخیص دهد اما بصورت کلی میتوان گفت علائم آلرژی بعد از تماس فرد با مواد آلرژی زا بروز میکند و بعد از قطع تماس ، علائم برطرف می شود ولی علائم سرما خوردگی چند روز ادامه پیدا میکند در ضمن سرماخوردگی معمولا میتواند همراه با تب و درد بدن باشد در صورتی که آلرژی کمتر این علائم را دارد .
عوامل ایجاد کننده آلرژی بهاری مثل تمام آلرژی های دیگر با تماس به مواد آلرژی زا بروز میکند. در این نوع از آلرژی گرده گیاهان ، گرده درختان ، گرده چمن ها و علف های هرز باعث تشدید این بیماری می شود اما نکته ای که وجود دارد موقعیت جغرافیای و زمان گرده افشانی است .مثلا در فصل بهار گرده افشانی درختان ، در تابستان چمن ها و در انتهای تابستان و ابتدای پاییزعلف های هرز را پیش رو داریم .
عامل دیگر بروز آلرژی بهاری «مایت ها» یا همان «هیره ها »هستند این موجودات ریز که در فضای مرطوب زندگی می کنند فقط با چشم مسلح دیده می شوند.علاوه بر مایت ها میتوان « پر » یا «پشم » حیوانات، بزاق یا ادرار موش و سوسک ها را نیز عاملان دیگر بروز آلرژی بهاری نام برد .
این متخصص آلرژی بهترین راه پیشگیری از این بیماری دردسرساز را «عدم تماس با مواد آلرژی زا» بیان کرد بصورتی که اگر فردی علائم ذکر شده را در خود مشاهده کرد به پزشک متخصص مراجعه کرده و از مواردی که به آن آلرژی دارد مطلع شود و از آنها دوری نماید .
بعد از پیشگیری مسئله درمان قابل ذکر است ، « آنتی هیستامین ها و اسپریهای کورتیکواستروییدی بینی » با تجویز پزشک به درمان این بیماران کمک می کند .
بعد از این که بیمار به متخصص آلرژی مراجعه می کند و پزشک مورد نظر آزمایش های آلرژی را روی فرد انجام داده و متوجه شدند به چه عواملی حساسیت دارد در موارد معدودی متخصص می تواند واکسن را برای فرد بیمار تجویز کند البته قابل ذکر است این واکسن برای تمام بیماران تجویز نمی شود جز در موارد خاص و زیر نظر پزشک.
23 فروردین 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]