تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826609920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آسم و آلرژی بهاری را دور بزنیم


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:  
48687
 آسم و آلرژی بهاری را با چه روش هایی می توانیم برطرف کنیم چه توصیه هایی در این زمینه باید در نظر بگیریم راه و روش پیشگیری از عود و شدت یافتن این امر در این فصل چیست؟ بهار با همه زیبایی‌های دل انگیز خود، مشکلاتی را نیز برای برخی افراد به همراه دارد. عطسه و سرفه‌های مکرر، خارش چشم و آب ریزش‌بینی بخشی از مشکلاتی است که آلرژی فصلی با خود به همراه دارد و سبب می‌شود آنان از زیبایی‌ها و شگفتی‌های طبیعت در فصل بهار کمتر بهره‌مند شوند. گفت‌وگوی ما با دکتر کوروش محمدی، فوق تخصص آلرژی و آسم و عضو هیأت علمی دانشگاه درباره همین مشکلات است. با ما همراه باشید. آلرژی چگونه به وجود می‌آید؟ چرا برخی افراد به آلرژی مبتلا هستند؟
آلرژی بر اثر پاسخ بیشتر از حد طبیعی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل بی‌ضرر آلرژی زای موجود درمحیط پیرامون ما و یا مواد خوراکی و داروها ایجاد می‌‌شود. این بیماری صرفاً در افرادی روی می‌دهد که به لحاظ ژنتیکی مستعد بوده و به طور مکرر با عوامل آلرژی‌زا تماس داشته باشند.هر چند این روند آلرژیک می‌تواند از زمان جنینی آغاز گردد. ژنتیک در آلرژی تأثیر بیشتری دارد یا عوامل محیطی؟
همان‌طور که گفتم، وجود استعداد ژنتیکی شرط اولیه ابتلا به آلرژی است و عوامل محیطی با تحریک سیستم ایمنی بدن زمینه را برای بروز
بیماری های آلرژیک فراهم می کند، به این لحاظ شرایط محیطی و بخصوص وضعیت آب و هوایی نقش تعیین کننده‌ای در بروز آلرژی دارند. نشانه‌های آلرژی چیست؟
نشانه‌های آلرژی بسیار متنوع بوده و شامل موارد زیادی مثل سرفه، تنگی نفس و خس خس سینه(بیماری آسم)، خارش گلو و گوش، عطسه‌های مکرر، گرفتگی، خارش و آبریزش بینی(آلرژی بینی) می‌شود.
البته خارش و قرمزی چشم(آلرژی چشم)، خشکی، خارش و قرمزی پوست(اگزما و کهیر) هم از دیگر نشانه‌های آلرژی فصلی است. چرا حساسیت در فصل بهار بیش از سایر فصل‌ها دیده می‌شود؟
به طور کلی 20 تا 30 درصد افراد جامعه ممکن است دچار آلرژی شوند. این آلرژی می‌تواند به صورت فصلی و یا دایمی باشد که شیوع نوع فصلی آن بیش از نوع دایمی است. آلرژی‌های فصلی برای بروز به یک عامل محرک نیاز دارند و فصل بهار که فصل گرده‌افشانی و رویش گیاهان گوناگون است، می‌تواند محرک خوبی برای آن باشد. این گرده‌ها غیر قابل رؤیت و معلق در هوا بوده و تا مسافت ۵٠ کیلومتر با وزش باد جابه‌جا می‌شوند. پس دلیل اصلی آلرژی‌های بهاری، گرده گل‌ها‌ست؟
بله، البته باید به این نکته توجه داشت که کدام گرده‌ها سبب بروز آلرژی می‌شوند. بر خلاف نظر عامه مردم، گل‌هایی مثل رز و سرخ به دلیل اینکه گرده آن‌ها بزرگ است، کمتر در ایجاد آلرژی نقش دارند و در مقابل، گرده‌گل‌های کوچک و گرده درختان سوزنی برگ مثل سرو در ایجاد آلرژی بسیار مؤثرند. آلرژی را می‌توان کنترل و درمان کرد؟
اصل مهم در درمان یا کنترل آلرژی اجتناب از تماس مکرر و نزدیک با عوامل آلرژی‌زاست، اما به دلیل پراکندگی گسترده این عوامل در داخل خانه، محیط‌های شغلی و فضاهای باز و همین‌طور وجود مواد آلرژی‌زا در غذاها و داروها، اجتناب کامل و مؤثر از آلرژی‌زا‌ها بسیار دشوار است، بنابراین اجتناب در اکثریت موارد به تنهایی برای مقابله با بیماری کافی نبوده و لازم است که بیمار داروی تجویزی از سوی پزشک را مصرف کند. در کل ریشه‌کنی آلرژی بسیار مشکل است و ساعت 10 صبح و 5 بعد از ظهر اوج آلرژی است. پس باید بیشتر از خود در این ساعت‌ها مراقبت کرد. آیا تغذیه و آلرژی با هم مرتبط هستند؟
برخلاف تصور عمومی، به‌جز در سال اول زندگی انسان، در بیشتر موارد بروز آلرژی‌ها، غذاها معمولاً نقش بنیادینی نداشته و فقط در نقش بدترکننده نشانه‌ها عمل می‌کنند.
بنابراین توصیه به اجتناب از مصرف بی‌‌رویه غذاهای دریایی، ادویه‌جات، فلفل، میوه‌های استوایی، فست‌فود، نوشابه‌های گازدار، غذاهایی با ماندگاری طولانی و دارای رنگ‌های مصنوعی سبب بروز آلرژی در افراد می‌شوند. برای بهبود آلرژی توصیه می‌کنید چه مواد غذایی مصرف شود؟
نخستین گام برای مقابله با این مشکل و بیماری، بهبود عملکرد سیستم ایمنی است. گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها مثل میوه‌ها، انواع سبزی‌ها و چربی امگا 3 به رژیم غذایی تا حد زیادی آن را برطرف می‌کند و توصیه می‌شود، یک رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال کنید. افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از نشانه‌های التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی می‌کاهد. برای کاهش التهاب در بدن از مواد دارای کاروتنوئید مانند اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف کنید. حتماً اسیدهای چرب امگا 3 را در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید و مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید. ضمن اینکه از مواد هضم کننده طبیعی استفاده
کنید.
مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشکل می‌شوند. با مصرف هضم کننده‌های طبیعی مانند مواد غذایی پروبیوتیک می‌توانید تا حد زیادی به این مشکل غلبه کنید و در نهایت حتماً روزانه 30 دقیقه ورزش کنید. چطور از شر آلرژی‌های بهاری رهایی پیدا کنیم؟
برای رهایی از آلرژی‌های بهاره باید از حضور غیر الزامی در فضاهای باز و بخصوص باغ‌ها و مزارع و همین‌طور از باز گذاشتن در و پنجره‌ها خودداری نموده و از درزگیر برای پنجره استفاده نمود.
در صورت برطرف نشدن و یا بدتر شدن نشانه‌ها باید به پزشک مراجعه کرده و درمان‌های لازم را انجام داد. تأکید می‌کنم، نباید آلرژی را کم اهمیت تلقی کرد؛ زیرا مزمن شدن این بیماری می‌تواند سبب عوارض غیرقابل بازگشتی در بدن شود. قدس آنلاین
 
22 فروردین 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن