واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هر ساعت 150 نفر به بيكاران اضافه ميشود
رئيس اتاق بازرگاني ايران با اعلام آمار جدید . متفاوتی از مرکز آمار از ورود 150 نفر در هر ساعت به بازار كار خبر داده و گفته است هماکنون بیشاز 5میلیون بیکار داریم. این در حالی است که مرکز آمار در آخرین گزارش خود از اشتغال سال 94، درصد بیکاری را 11درصد و تعداد بیکاران کشور را 2میلیون و 729 هزار نفر اعلام کرد.
نویسنده : هادی غلامحسینی
به گزارش جوان، محسن جلالپور گفت: براي حفظ وضعيت موجود به ايجاد 150 فرصت شغلي در هر ساعت و براي از بين بردن بيكاري به ايجاد 300 شغل در ساعت تا پنج سال آتي نياز داريم، در اين بين جلالپور در حالي نسبت به اوضاع بازار كار هشدار داده است كه از نقش بخش خصوصي كه وي اين بخش را نمايندگي ميكند و 83 درصد از بازاركار را در اختيار دارد صحبتي به ميان نياورده است، با اين حال نرخ بيكاري در طول مدت فعاليت دولت يازدهم (92 تا 94) به ترتيب 10/4، 10/6 و 11 درصد بوده است. به گزارش «جوان»، محسن جلالپور رئيس اتاق بازرگاني ايران طي مطلبي در صفحه اينستاگرامش نسبت به اوضاع بازار كار كشور هشدار داد و نوشت: در حالي كه عدد بيكاران كشور بيش از 5 ميليون برآورد شده، آگاهي از اينکه هر ساعت حدود 150 نفر به جمعيت بيکاران افزوده ميشود، نگراني را صدچندان ميكند. با اين وجود اگر در هر ساعت، 150 نفر کار پيدا کنند، تازه توانستهايم سطح موجود را حفظ کنيم. وي در ادامه با اشاره به اينكه اگر در سال 95 بتوانيم هرساعت ١٥٠ شغل ايجاد كنيم عملاً تنها توانستهايم از رشد و افزايش بيكاري جلوگيري كنيم، مرقوم داشت: اگر بخواهيم طي پنج سال آينده بيكاري رابه عدد صفر نزديك كنيم، بايد دو برابر اين ميزان يعني 300 شغل در ساعت و پنج شغل در هر دقيقه ايجادكنيم. با اين وضعيت که سياست و سياستمداران، هر روز مسئله جديدي در کشور ايجاد ميکنند، بعيد است چنين توفيقي داشته باشيم. خدا کند سياسيون ما به خود آيند و به آينده انقلاب و نظام و کشور فکر کنند.
در اين بين رئيس اتاق ايران كه خود يكي از مسئولان اقتصادي كشور به شمار ميآيد وبه نوعي بخشي از اقتصاد را نمايندگي ميكند كه اين بخش(بخش خصوصي) 83 درصد از بازار كار ايران را در اختيار دارد، بايد در زمينه اشتغال به جاي هشدار دادن، بخش خصوصي را براي اجراي سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي بسيج كند، اما با اين حال هشدار اين مسئول اقتصادي در رابطه با شرايط بازار كار هشداري بجا و درست است كه نميتوان به آن ايرادي وارد كرد.
چقدر فرصت شغلی نیاز داریم؟
به گزارش «جوان»، هر سال برابر با 8 هزار و 760ساعت ميشود كه اگر در هر ساعت 150 نفر به بازار كار ورود كنند، در سال بالغ بر يك ميليون 314 هزار فرصت شغلي بايد براي حفظ وضعيت موجود كه تقريباً نرخ بيكاري دو رقمي 10تا 12درصد است، ايجاد شود، از سوي ديگر بازار كار با تقاضاي انباشت شده از سالهاي گذشته رو به رو است كه هماكنون نرخ بيكاري را در حدود 11 درصد انعكاس داده است با احتساب وروديهاي جديد بازار كار و متقاضيان و بيكاران گذشته به ادعاي رئيس اتاق بازارگاني بايد تا پنج سال آتي سالي 2 ميليون و 628 هزار فرصت شغلي خلق شود كه ايران در هيچ سالي موفق به ايجاد اين ميزان فرصت شغلي نشده است.
ایجاد یک میلیون شغل 100هزار میلیارد تومان پول میخواهد
در اين بين اگر هزينه سالانه ايجاد هر فرصت شغلي را 100ميليون لحاظ كنيم به اين نتيجه ميرسيم كه براي ايجاد هر يك ميليون فرصت شغلي بايد 100هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري شود كه اين ميزان سرمايهگذاري در شرايط كنوني كشور امكانپذير نيست.
به گزارش «جوان»، آخرين سيما طبق آمارهاي رسمي مركز آمار از بازار كار و شاخصهاي بازار اشتغال بيانگر آن است كه از ابتداي سال 92 يعني سالي كه دولت حسن روحاني سكان اقتصادي كشور را برعهده گرفت تا انتهاي سال 94 پيوسته نرخ بيكاري در كشور افزايش يافته است.
براساس اين گزارش، نرخ بيكاري در طول مدت فعاليت دولت يازدهم (92 تا 94) به ترتيب 10/4، 10/6 و 11 درصد بوده است، البته بايد در نظر داشت كه نرخ مشاركت اقتصادي از طول مدت بررسي (92 تا 94) به ترتيب 37/6، 37/2 و 38/2 درصد رسيده است (گفتني است نرخ مشاركت نسبت جمعيت فعال (شاغل و بيكار 10 ساله و بيشتر) نسبت به كل جمعيت در سن 10 ساله و بيشتر ضرب در 100).
براساس اعلام مرکز آمار ايران، نرخ بيکاري در سال 94 با 4/0 درصد افزايش نسبت به سال قبل به 11 درصد رسيد و نرخ مشارکت اقتصادي هم با يک درصد افزايش از 37/2 درصد به 38/2 درصد رسيد، در اين ميان اگرچه براساس نتايج آمار بيکاري سال مركز آمار، اکثر استانها با افزايش بيکاري نسبت به سال 93 روبهرو هستند و همچنان 7/2 ميليون نفر در کشور با بيکاري رسمي روبهرو هستند، اما سخنگوي دولت با اشاره به رشد وروديها به بازار كار، افزايش نرخ بيكاري را الزاماً به معني رشد بيكاري نميداند، در مقابل منتقدان با اشاره به افت نرخ رشد اقتصادي از 3 درصد در نيمه ابتدايي سال 94 به 0/7 درصد در پايان 9 ماهه اين سال مدعي هستند كه ركود در اقتصاد تعميق شده است كه افت روند نرخ رشد اقتصادي به خوبي گوياي افت توليد و شرايط بد بنگاهها و اشتغال در كشور است.
نزول نرخ رشد اقتصادی
گفتني است به ادعاي دولت نرخ رشد اقتصادي سال 94، منفي 2/2 درصد و نرخ رشد سال 93 در حدود 3 درصد و نرخ رشد اقتصادي 9 ماهه ابتدايي سال 93 به ادعاي مركز آمار تنها 0/7 درصد بوده است كه نشان از عدم توفيق دولت در بخش اقتصادي دارد و بالطبع افت رشد اقتصادي بر وضعيت بنگاهها و اشتغال اثر مستقيم دارد. در اين ميان اخيراً نوبخت اعتراف كرده است كه از 36 هزار بنگاه اقتصادي 7 هزار بنگاه اقتصادي در حالت راكد قرار دارند، در حال حاضر اگرچه نوبخت اشارهاي به وضعيت ساير بنگاههاي اقتصادي نداشته است، اما ساير بنگاههاي اقتصادي نيز بيشك شرايط خوبي را تجربه نميكنند و مقوله تعديل نيرو هر روز در رسانههاي مختلف به چشم ميخورد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]