واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا ديگر از بيانيههاي آتشين خبري نيست
شهريورماه پارسال و در آستانه روز ملي سينما، شورايي به نام شوراي راهبردي تحقيق و توسعه سينماي ايران آغاز به كار كرد؛ شورايي متشكل از تعدادي از سينماگران ايراني كه از كارگردان گرفته تا بازيگر و تهيه كننده در آن حضور داشتند.
نویسنده : وحيد مهري
اين شورا آن طور كه خودش ادعا ميكرد به دنبال آن بود كه در مقاطع حساس سينمايي كشور با ارائه مشاوره به مديران سينمايي، آنها را در جهت تصميمگيريهاي درست ياري كند.
ايوبي ابتدا واكنش نشان داد و بعد...
البته كه حجتالله ايوبي نيز سريعتر از حد تصور در برابر اين خواستهها به حرف آمد و از اعضاي اين شورا خواست براي اينكه سايه رانتخواري از سر سينما كم شود، خودشان پيشقدم شوند و براي ساخت آثارشان از حمايتهاي دولتي استفاده نكنند، اما اين اتفاق باعث كوتاه آمدن اعضاي شوراي راهبردي نشد و برخي از چهرههاي آن كوشيدند به نقد ادبيات واكنشي رئيس سازمان سينمايي دست زنند. اين بار ايوبي به پاسخگويي دست نزد، ولي در مقابل نهتنها پروانه ساخت فيلمنامهاي از مهدي كرمپور از جمله اعضاي اين شورا به سرعت صادر شد كه در كنار آن شرايط حضور برخي از اعضاي اين شورا در هيئتهاي انتخاب و داوري جشنواره فيلم فجر فراهم آمد. مهدي كرمپور، عضو هيئت داوران فيلم اوليهاي جشنواره سي و چهارم شد و سيدجمال ساداتيان و مهدي فخيمزاده نيز به هيئت داوران بخش اصلي راه يافتند. از آن جالبتر اين بود كه براي يكي از اعضاي شوراي راهبردي يعني فخيمزاده علاوه بر كرسي داوري، بزرگداشتي ويژه هم برگزار شد تا همه چيز در خدمت اعضاي شوراي راهبردي باشد.
درّي با استعفا از شورا هم مغضوب بود، اما حاضران در شورا به هيئت داوري راه يافتند
مدتي پيش از استفاده از اعضاي شوراي راهبردي در جشنواره شايعاتي طرح شد درباره جدايي برخي از اعضاي شورا مطرح شد اما در اين ميان درّي تنها چهرهاي بود كه به صراحت استعفاي خود را از شورا اعلام كرد، ولي بقيه سعي كردند در اين باره وضعيت نه تأييد نه تكذيب را در پيش گيرند. پيشبيني ميشد دري بعد از استعفا راحتتر بتواند توليد پروژهاي تاريخي به نام «پهلوان خشمگين» كه پروانه ساختش را هم گرفته بود در دستور كار قرار دهد، اما عقبه حضور در شورا باعث شد هيچ گونه حمايتي از جانب سازمان سينمايي براي توليد اين پروژه به وي محول نشود!دري حتي با استعفا از شورا هم نتوانست پروژهاش را امتداد دهد و باقيماندگان در شورا اما به هيئتهاي داوري جشنواره راه يافتند.
حالا در ابتداي سال جديد و در شرايطي كه بيشتر از چهار ماه از آخرين بيانيه شوراي راهبردي ميگذرد، هيچ خبري از اين شورا نيست. بسياري انتظار داشتند شورا لااقل در آستانه نوروز و در شرايطي كه مشكلات رفاهي بسياري گريبانگير اعضاي صنف سينماي ايران است يك بيانيه راهبردي بدهد، اما گويا امتيازاتي كه اعضاي شورا در راستاي حضور در جشنواره و دريافت پروانه ساخت و گرفتن وعده حمايت از ارگانهاي سينمايي دريافت كردهاند، آن قدر بوده كه فعلاً ترجيح ميدهند بي سروصدا امور شخصي خويش را پيش گيرند تا شايد اگر باز هم در مسير دريافت پروانه ساخت به مشكل خوردند يا نيازمند دريافت كمكهاي دولتي براي ساخت آثارشان بودند به ارائه بيانيههاي راهبردي درباره اوضاع سينماي ايران دست زنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]