واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
"اقتصاد" چالش جدی روحانی در انتخابات آینده
روز نو : سایت تحلیلی "المانیتور" با انتشار گزارشی اشاره می کند که در تازه ترین نظرسنجی 81 درصد از رای دهندگان اظهار کرده اند که طرفدار اصلاحات هستند و 61 درصد از رای دهندگانی که به مستقل ها رای داده اند نیز گفته اند که رای شان به نفع نامزدهای هوادار روحانی بوده است. این میزان آرا قابل توجه است و نشان دهنده گسترش پایگاه محبوبیت رییس جمهوری است. حتی در میان اصولگرایان نیز نیمی از آنان گفته اند که به نامزدهای برگزیده شده طرفدار روحانی تمایل دارند. در مجموع، 63 درصد از رای دهندگان گفته اند که از نامزدهای طرفدار دولت حمایت کرده اند در حالی که تنها 22 درصد از رای دهندگان از نامزدهای منتقد روحانی طرفداری کرده اند.
به گزارش خرداد، این سایت اشاره می کند که نتایج به دست آمده از یک سازمان مستقل در تورنتو است که که نظرسنجی اخیر را برای مرکز مطالعات بین الملل و امنیت مریلند انجام داده است. در این نظرسنجی که از طریق تلفنی و در فاصله 24-15 فوریه گذشته و 13-2 مارس انجام شده است جامعه آماری هزار نفره بوده است.
یکی از پژوهشگران این موسسه به المانیتور می گوید:"روحانی به طور فعال کارزاری را علیه هیچ گروه سیاسی تشکیل نداده است و به نظر می رسد همین موضوع سبب شده تا او پشتیبانی گسترده ای را کسب کند با این حال، در مجلس به نظر می رسد که هیچ جناحی دست بالا را نخواهد داشت. المانیتور می نویسد:"اصلاح طلبان و نامزدهای طرفدار آنان تنها یک سوم مجلس را تشکیل خواهند داد در حالی که میزانی مشابه به اصولگرایان وابستگی دارند. تقریبا یک چهارم از رای دهندگان آرای خود را در حمایت از نامزدهای مستقل به صندوق رای انداختند".
در بخش دیگری از این نظرسنجی آمده است که 73 درصد از ایرانیان از برجام حمایت می کنند. بیش ترین میزان حمایت از این موضوع در میان رای دهندگان اصلاح طلب با 81 درصد حمایت بوده و در میان رای دهندگان به نامزدهای مستقل این میزان 71 درصد بوده است و اکثریت قاطعی که به نامزدهای هوا دار روحانی رای داده اند به میزان 61 درصد از برجام حمایت کرده اند. المانیتور اما اشاره می کند که روند حمایت از برجام با سیری کند مواجه بوده است و می افزاید:"اگرچه از هر 10 نفر 7 نفر با برجام موافق بوده اند اما درصد آن هایی که حمایت قاطعانه از آن داشته اند در ماه های اخیر کاهش یافته است. ارزیابی ای نشان می داد که در آگوست گذشته 43 درصد از ایرانیان به طور قاطع از برجام حمایت کردند در حالی که این میزان به 27 درصد کاهش یافته است. واقعیت آن است که این میزان از زمان امضای توافق هسته ای نهایی افزایش نیافته است. این نشانه ای از سرد شدن تدریجی افکار عمومی نسبت به برجام و پیامدهای آن است. این تغییر ممکن است با ادامه رکود در اقتصاد ایران تشدید شود".
این سایت در ادامه اشاره می کند که مقام معظم رهبری نیز از تداوم رکود و وضعیت عدم لغو کامل تحریم ها ابراز تاسف کردند و ابراز امیدواری نمودند که این مشکلات رفع شوند. این سایت اشاره می کند که تحقیقات نشان می دهند که به تدریج اعتماد ایرانیان به ایالات متحده درباره اجرای مفاد برجام از سوی دولت ان کشور در حال کاهش است و در این باره می نویسد:"در یک نظرسنجی انجام شده در ماه سپتامبر توسط موسسه گالوپ 45 درصد از پاسخ دهندگان ایرانی اظهار کردند که به اجرای تعهدات از سوی امریکا اعتماد دارند. نتایج نظرسنجی دیگری از سوی مرکز مریلند نشان داد که این میزان به 29 درصد کاهش یافته است. این می تواند نشانه ای از کاهش تدریجی پشتیبانی از روحانی باشد. اگرچه او کماکان محبوبیت بسیار بالایی در افکار عمومی دارد (81 درصد) اما درصد افرادی که می گویند که نظر بسیار مساعدی نسبت به او دارند از 61 درصد در ماه آگوست گذشته به 41 درصد کاهش یافته است.
این سایت در ادامه اشاره می کند که بخش عمده پشتیبانی از روحانی و برجام بهبود وضعیت اقتصادی در ایران است. این سایت می نویسد:"نمی توان گفت که اغراق آمیز است که بگوییم اکنون مبرم ترین دغدغه برای ایرانیان اقتصاد است. از زمان اجرای برجام تنها افزایش اندکی در دیدگاه عمومی نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی حاصل شده است. المانیتور می نویسد:"47 درصد در ماه ژانویه در مقابل 52.4 درصد در ماه مارس. با این وجود، در همان حال میزان ایرانیانی که گفته اند وضعیت در حال حرکت به سمت بدترین شرایط ممکن است نیز در ماه ژانویه 41 درصد کاهش یافته بود در حالی که این میزان در مارس 33.3 درصد بوده است. در نتیجه به نظر می رسد که به نوعی کاهش بدبینی ایجاد شده تا افزایش در خوش بینی".
این سایت اشاره می کند با توجه به این که روحانی توانسته تورم 40 درصدی در سال 2013 میلادی را تا حدود 12 درصد در حال حاضر کاهش دهد به نظر می رسد که دغدغه کنونی و عمده ایرانیان موضوع اشتغال باشد نه افزایش قیمت ها. در واقع، این مهم ترین چالش برای ایران و مجلس آینده و دولت است چرا که گفته می شود میزان بیکاری جوانان 15.5 درصد و میزان کلی بیکاری 38.8 درصد است".
المانیتور اشاره می کند که 64.3 درصد از افراد مورد بررسی در نظرسنجی مذکور گفته اند که ایران باید ارتباط اقتصادی خود را با کشورهای غربی افزایش دهد در حالی که تنها 6.9 درصد خواستار کاهش روابط اقتصادی با غرب شده اند. این بدان معنا نیست که ایرانیان راه حل مشکلات شان را از خارج از کشور می بینند. 53.7 درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که مایلند اموال مسدود شده ایران در خارج آزاد شوند تا فرصت های شغلی تازه ای در داخل ایجاد شوند. در این میان تنها 2.5 درصد گفته اند که خواستار دسترسی بیش تر به محصولات تولید غرب هستند. در واقع، علیرغم آن که 58 درصد ارتباط اقتصادی با غرب را مفید می دانند 55 درصد حامیان روحانی نیز اولویت اصلی را دستیابی به خودکفایی اقتصادی می دانند و تنها 36 درصد اولویت اصلی را افزایش تجارت با کشورهای دیگر قلمداد کرده اند".
المانیتور در پایان اشاره می کند که در حالی که 15 ماه به پایان دور اول ریاست جمهوری روحانی باقی مانده است شواهد نشان می دهند که او و تیمش باید تمرکز بیش تری بر روی اشتغل زایی داشته باشند. این سایت می نویسد:"هم چنین گسترش روابط اقتصادی با غرب باید با توجه به لزوم خودکفایی اقتصاد ایران باشد".
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]