تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826023868




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمانی برای اجرای سیاست‌های انقباض پولی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: زمانی برای اجرای سیاست‌های انقباض پولی
عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی اظهار داشت: اگر چشم‌انداز مثبت رشد اقتصادی بخاطر لغو تحریم‌ها را بپذیریم و ریسک‌های تورمی سال 95 را مدنظر قرار دهیم بهترین سیاست این است که فعلا سیاست‌های پولی، محافظه‌کارانه و در راستای کنترل نقدینگی باشد.
عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به این که خطر انبساط پولی بر تورم در سال آینده وجود دارد گفت: ممکن است افزایش تورم اثرات مثبت بر رشد اقتصادی داشته باشد اما به دلیل لغو تحریم‌ها، نیازی نیست که بانک مرکزی انبساط پولی را به اجرا بگذارد.

حمید زمان‌زاده در گفت‌وگو با پول‌نیوز با بیان اینکه اکنون بهترین زمان برای اجرای سیاست‌های انقباض پولی است افزود: اگر چشم‌انداز مثبت رشد اقتصادی بخاطر لغو تحریم‌ها را بپذیریم و ریسک‌های تورمی سال 95 را مدنظر قرار دهیم بهترین سیاست این است که فعلا سیاست‌های پولی، محافظه‌کارانه و در راستای کنترل نقدینگی باشد.

زمان زاده سیاست‌های بانک مرکزی را در سال آینده مورد بررسی قرار داد و گفت: باید به دو نکته مهم در سطح اقتصاد کلان توجه داشته باشیم؛ یکی وضعیت رشد اقتصادی و بخش حقیقی اقتصاد و دیگری تورم و بخش اسمی اقتصاد است.

وی ادامه داد: در خصوص بحث رشد اقتصادی موضوع مهم این است که اجرای برجام و لغو تحریم‌های اقتصادی محرک خوبی شده که رشد اقتصادی در سال آتی حرکت جدی خود را آغاز کند. بخش نفت به واسطه افزایش تولید نفت و احتمالا افزایش قیمت در سال آينده می‌تواند به عنوان پیشران اقتصاد عمل کند. در حوزه صنعت هم لغو تحریم‌ها تحرک خوبی در صنایع بخصوص صنعت خودرو و فولاد ایجاد می‌کند و ضمنا بازار مسکن هم به تحرک خواهد افتاد و می‌تواند محرک بخش‌های دیگر باشد.

وی تصریح کرد: چشم‌انداز رشد اقتصادی در یکسال آینده به نسبت گذشته از وضعیت بهتری برخوردار خواهد بود و حتی نرخ رشد اقتصادی می‌تواند به بالای 6 درصد هم برسد بدون اینکه بانک مرکزی بخواهد سیاست‌های انبساطی خاصی را اجرا کند.

این استاد دانشگاه درباره نرخ تورم گفت: فعلا روند نرخ تورم نزولی است و پیش بینی می‌شود که این روند نزولی در ابتدای سال آینده هم ادامه پیدا کند اما وضعیت تورمی در سال آینده ریسک‌هایی هم دارد مخصوصا در نیمه دوم سال 95 که این ریسک‌ها باعث می‌شود که بعد از این که تورم به سطوح پایین رسید مجددا با افزایش مواجه شود که بخشی از آن به وضعیت متغیرهای پولی مربوط می‌شود.

زمان زاده خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در نیمه دوم سال 95 روند متغیرهای پولی نمی‌تواند ادامه پیدا کند و ممکن است که رشد هزینه پول (M1) افزایش یابد و این موضوع موجب افزایش تورم در نیمه دوم سال 95 شود.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی تاکید کرد: اگر چشم انداز رشد اقتصادی روبهبود را بپذیریم علی رغم اینکه تورم نیز با ریسک‌هایی مواجه است که نیاز است مدیریت و در سطح زیر 10 درصد نگه داشته شود، سیاست پولی که پیشنهاد می‌شود، محافظه‌کارانه است. معنی آن این است که اولا نیاز نیست بانک مرکزی سیاست انبساطی تحریک تقاضا را با  هدف بهبود رشد اقتصادی اجرا کند چراکه لغو تحریم‌ها خودبخود رشد نسبی را در اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد.

در نتیجه بانک مرکزی باید نگاه اصلی خود را بر پایه پولی متمرکز و متغیرهای پولی را کنترل کند.
زمان زاده عملکرد بانک مرکزی در حوزه سیاست‌های ارزی، پولی و اعتباری در سال 94 را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در حوزه ارزی، علی رغم اینکه درآمدهای نفتی به شدت کاهش یافت و تحریم‌ها هم تا اوایل زمستان 94 ادامه داشت اما بازار ارز کنترل شد و نوسانات این بازار محدود شد و به اقتصاد کمک کرد که به شرایط اطمینان بیشتری دست پیدا کند.

وی تصریح کرد: در حوزه سیاست‌های پولی در سال 94 در زمینه کنترل کل های پولی (پایه پولی و نقدینگی و حجم پول) بانک مرکزی موفقیت نسبی داشته است. در حوزه سیاست‌های اعتباری و موضوع نرخ سود، اگرچه فعالان اقتصادی نسبت به نرخ سود بالا انتقاداتی داشتند اما اگر وضعیت نظام بانکی و کاهش درآمدهای نفتی و کسری بودجه دولت در سال 94 را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می‌شویم که به دلیل تقاضای زیاد، بازار اعتبارات و بازار پول تحت فشار بود و ممکن بود با کاهش نرخ‌های سود بانکی، ریسک‌های تورمی افزایش یابد که بانک مرکزی در این زمینه مدیریت کرد و با دخالت‌های محدود در بازار بین بانکی و کاهش نرخ سود در این بازار کمک کرد که نرخ سود پایین بیاید و تاکنون نیز در این زمینه موفق بوده است.



تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - 17 March 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن