تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827384345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از تاثیر پروتئین ها در بدن چه میدانید


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
index
پروتئینها بعنوان مواد ساختمانی بدن ما می باشند. بافتها و اندامهای بدن از پروتئین تشکیل شده اند. اگر بدن را به یک ساختمان تشبیه کنیم پروتئین ها بعنوان آجرهای ساختمان خواهند بود. پروتئین ها در گوشت، تخم مرغ، شیر و حبوبات یافت می شوند.
جهت رشد و ساخته شدن سلولهای جدید در بدن از قبیل سلولهای پوست، سلولهای جدار روده و گلبولهای قرمز که عمر نسبتا کوتاهی دارند نیاز به پروتئین می باشد. همچنین جهت ترمیم زخم ها، سوختگی و آسیب به بافتها وجود مواد پروتئینی ضروری می باشد.
همانطور که ذکر شد نقش اصلی پروتئینها ترمیم و بازسازی بافتهای مختلف می باشد ولی در مواقع لزوم و نیاز بدن و در مواقعی که غذاهای کربوهیدرات به اندازه کافی در دسترسی نباشند جهت تامین انرژی موردنیاز از پروتئینها به عنوان سوخت نیز استفاده می شود.
واحدهای تشکیل دهنده پروتئینها اسیدهای آمینه هستند. در طبیعت حدود 20 نوع اسید آمینه وجود دارد که بدن انسان قادر به ساختن بعضی از آنها نمی باشد. به این نوع اسیدهای آمینه، اسیدهای آمینه ضروری می گویند.
این اسید آمینه ها عبارتند از: لیزین، لوسین، ایزولوسین، تریپتوفان، فنیل آلانین متیونین، والین و اسید آمینه هیستیدین که فقط در کودکان ضروری می باشد.
پروتئینها دارای دو منشاء حیوانی و گیاهی می باشد. منابع حیوانی مانند انواع گوشتها، شیر، تخم مرغ و پنیر و منابع گیاهی مانند: انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش) و سویا می باشند.
پروتئینهای حیوانی پروتئینهای کامل تری هستند و بیشتر اسیدهای آمینه ضروری را در خود جای داده اند (مثل گوشت و تخم مرغ) ولی منابع پروتئینهای گیاهی گاها از نظر داشتن بعضی از اسیدهای آمینه ضروری فقیرند. مثلا اسید آمینه لیزین در غلات و متیونین در حبوبات وجود دارند. ولی اگر غذای مخلوطی از غلات و حبوبات مثل عدس پلو استفاده شود می تواند این کمبود را پوشش دهد. و غذای کاملی از نظر تامین اسیدهای آمینه تشکیل دهد.
هر چند که پروتئینهای گیاهی از نظر بعضی اسیدهای آمینه فقیر هستند ولی به علت داشتن فیبر و مواد معدنی و بعضی ویتامینها می تواند بسیار مفید باشند لذا استفاده از هر دو نوع پروتئین در برنامه غذایی توصیه می شود.
کودکان در حال رشد، نوجوانان، مادران باردار و شیرده و سالمندان و کسانی که دچار جراحت عفونت و زخم می باشند نیاز بیشتری به پروتئین دارند.
کمبود پروتئین در کودکان و نوجوانان می تواند به ترتیب عدم رشد کافی تاخیر در بلوغ و کوتاهی قد را بدنبال داشته باشد.
مقدار نیاز به پروتئین در افراد معمولی حدود 1-8/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن می باشد ولی در ورزشکاران تا 2-2/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هم توصیه می شود. بعنوان مثال یک فرد 70 کیلویی حدود 70 گرم پروتئین در روز نیاز دارد که جهت تامین آن می تواند 1 عدد تخم مرغ، 2 لیوان شیر، 5 برش نان و 120 گرم گوشت استفاده نماید.
کمبود مصرف پروتئین می توند سبب تاخیر در بهبودی زخم، کم خونی و ضعف سیستم دفاعی شود.
پروتئینها در ساخت هموگلوبین که در گلبولهای قرمز خون وجود دارد شرکت می کنند. همچنین بسیاری از آنزیمها و آنتی بادیها که نقش دفاعی در بدن دارند از پروتئین ساخته شده اند.
مقدار مورد نیاز: حدود 5/1 انرژی دریافتی روزانه می بایست از پروتئین تامین گردد. این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
15 بهمن 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن