پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849316009
«هفت ماهگی» قهرمان ندارد/ مخاطب عام از هر چیزی برایم مهمتر است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوی مهر با هاتف علیمردانی
«هفت ماهگی» قهرمان ندارد/ مخاطب عام از هر چیزی برایم مهمتر است
شناسهٔ خبر: 3039069 - چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
هنر > سینمای ایران
هاتف علیمردانی کارگردان فیلم سینمایی «هفت ماهگی» معتقد است این فیلم هیچ قهرمانی ندارد و او به عنوان فیلمساز مخاطب عام برایش خیلی مهم است. خبرگزاری مهر، گروه هنر- نیوشا روزبان: فیلم سینمایی «هفت ماهگی» ششمین فیلم بلند سینمایی هاتف علیمردانی است که در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر و در سومین روز از این جشنواره یعنی ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۲۱ در برج میلاد به نمایش گذاشته می شود. این فیلم سینمایی نیز مانند دیگر کارهای علیمردانی در ژانر اجتماعی ساخته شده است و مشکلات و معضلات یک خانواده در جامعه امروزی را به نمایش می گذارد. «هفت ماهگی» داستان دو خانواده و روابط میان آنها است و مسایل اجتماعی این دو خانواده را به تصویر می کشد و در آن بازیگرانی چون فرشته صدرعرفایی، باران کوثری، حامد بهداد، پگاه آهنگرانی، احمد مهرانفر، هانیه توسلی، محمدرضا علیمردانی و رضا بهبودی حضور دارند. این کارگردان سینما معتقد است برای به تصویر کشیدن یک فیلم با موضوع اجتماعی نیازمند بومی سازی فضای فیلم هستیم و به همین دلیل در این فیلم نیز سعی کرده یکی از معضلات جامعه امروز که به سمت مدرنیته در حال حرکت است، در فضای یک خانواده نشان دهد. او همچنین میگوید «هفت ماهگی» را می توان یک فیلم کاملا زنانه دانست و برای هر کدام از شخصیت هایی که در فیلم به تصویر کشیده است، یک ما به ازای بیرونی داشته است. با ما در این گفتگو همراه باشید: * «هفت ماهگی» از ابتدا و در سکانس های اول با محوریت یک زن باردار آغاز می شود و داستان به گونه ای حول محور این شخصیت با بازی باران کوثری می گذرد که مخاطب به این فکر می کند که این شخصیت اصلی داستان است، اما ناگهان تمرکز داستان از روی این شخصیت برداشته شده و به سمت شخصیت دیگری می رود. این تغییر ناگهانی می تواند دلیل خاصی مانند تصادف باران کوثری در زمان فیلمبرداری فیلم داشته باشد؟ -خیر. برای توضیح این سوال باید بگویم ما در فضای سینما می توانیم قصه های مختلفی را تعریف کنیم و قهرمان های قصه گاهی پیروز و گاهی شکست می خورند. در سینمای امروز قهرمان هایی که ما آنها را بسیار دوست داریم به راحتی و با تصمیم کارگردان در فیلم کشته می شوند و محوریت داستان به سمت شخصیت دیگری می رود. اگر در ابتدای «هفت ماهگی» به یکی از شخصیت ها پرداخته می شود و سعی در معرفی این شخصیت برای مخاطب وجود دارد، به این معنا نیست که قرار است این شخصیت تا آخر داستان با ما باشد. البته این را هم نباید فراموش کرد که تاثیر شخصیت زن باردار تا آخر داستان با فیلم همراه است و نمی توان این تاثیر را نادیده گرفت. به عنوان مثال در سریال «بازی تاج و تخت» در ابتدا یک شخصیتی را نمایش می دهد و مخاطب به این فکر می کند که قرار است قصه این شخصیت را در فیلم دنبال کند اما می بینیم که در همان ابتدای داستان شخصیت مورد نظر حذف می شود و شخصیت دیگری جایگزین آن می شود.
البته این را هم باید بگویم که فیلم سینمایی «هفت ماهگی» هیچ قهرمانی ندارد و بیشتر یک زندگی را به تصویر کشیده است و می توان گفت با این فیلم یک پرانتزی در یک زندگی باز کرده ام. در این فیلم مانند یک زندگی واقعی آدم ها وارد و خارج می شوند و تنها تاثیر آنها را در قصه و تا پایان فیلم حس می کنیم. در واقع آن بار دراماتیکی که یک شخصیت با خود وارد قصه می کند باعث ساخت فضایی در فیلم می شود که براساس آن می توان قصه مورد نظر را تعریف کرد. فیلم هایی که من دوست دارم معمولا همراه با خرده پیرنگ هایی است که در حاشیه قصه تعریف می شوند و معمولا فیلم های خودم نیز از چنین خرده پیرنگ هایی برخوردار است. در «هفت ماهگی» نیز ملاک اصلی ما قصه ای است که در حال شکل گرفتن است و شخصیت ها در این فیلم تنها برای شکل گرفتن قصه وارد و خارج می شوند. *شرایط روحی شخصیت زن باردار و تغییر شرایط او به خوبی در این فیلم نشان داده شده است. برای به تصویر کشیدن چنین حالت های روحی از مشورت پزشک استفاده شده است؟ -در این فیلم از مشاوره پزشکی استفاده کردیم و با توجه به همکاری هایی که با پزشک مشاور این فیلم داشتیم، توانستیم از او در یکی از سکانس ها به عنوان پزشک زنان در فیلم بازی بگیریم. همکاری ما با این پزشک به خوبی انجام شد و حتی چندین جلسه با باران کوثری بازیگر نقش زن باردار به دیدن پزشک مشاور رفتیم و درباره شرایط بارداری و تاثیرات هورمنی روی زنان باردار به گفتگو نشستیم و آن را را مورد بررسی قرار دادیم تا باران کوثری به خوبی بتواند این نقش را بازی کند. البته طی همکاری هایی که با پزشک مشاور داشتیم در نهایت توانستیم با همکاری وی و اجازه بیمارستان سکانس به دنیا آمدن نوزاد را به صورت مستند و ثبت کنیم.
باران کوثری هم هر روز هم در حال طی یک مسیر پیشرفت است و روز به روز هم نسبت گذشته بهتر می شود. این بازیگر در فیلم های اخیر از جمله «جامه دران»، «کوچه بی نام» و «هفت ماهگی» بازی های متفاوت و قابل توجهی را از خود نشان داده است. البته این را هم باید بگویم که این بازیگر طی سال های اخیر در انتخاب نقش خود در فیلم هایی که به او پیشنهاد می شود، حساسیت هایی پیدا کرده است و هر نقشی را در هر فیلمی بازی نمی کند. کوثری در «هفت ماهگی» نیز با توجه به مشورتی که با متخصص زنان داشت و مطالعاتی که در این زمینه انجام داده بود، نقش خود را به خوبی ایفا کرد و توانست تمام شرایط روحی زنی در چنین شرایطی را به خوبی ایفا کند. * این فیلم فضایی زنانه دارد و معمولا چنین فضاهایی توسط یک کارگردان زن ساخته می شود، اما شما به عنوان یک کارگردان مرد هم توانسته اید چنین فضایی را در فیلم به تصویر بکشید. - «هفت ماهگی» یک فیلم کاملا زنانه است و من هم برای به تصویر کشیدن چنین فضایی سعی کردم که فضا و شخصیت ها را کاملا شهودی بنویسم. در واقع ما به ازای شخصیت هایی که در فیلم های من دیده می شود، کپی شده از دنیای واقعی است و به همین دلی سعی کرده ام ما به ازای شخصیتی را که می خواهم در دنیای واقعی پیدا کنم، با او وارد گفتگو شوم و حتی شرایطی را فراهم کنم که بازیگر مورد نظر نیز با این شخصیت آشنا شود و در تعامل این شخصیت ها است قصه اصلی فیلم من رقم می خورد. *شما در فیلم هایتان سعی دارید داستان های اجتماعی را در یک فضای بومی به تصویر بکشید. این فضای بومی را هم برای درک راحتتر موضوع توسط مخاطب انتخاب میکنید؟ -از نظر من فرق فیلم خوب و بد، بار دراماتیک پرسوناژهای فیلم است که شخصیت ها را واقعی می کند و به قصه رنگ و بوی واقعیت را می دهد. زمانی که برچسب اجتماعی و یا رئال اجتماعی را به فیلم خود می زنید یک مسئولیتی پیدا می کنید و نمی توانید بگویید که هر جور بخواهم فیلم اجتماعی می سازم. نباید فراموش کرد که فیلمساز اجتماعی در جامعه خود و برای اجتماع خود فیلم می سازد و این بومی بودن مهمترین المان یک فیلم اجتماعی است. در واقع کارگردان باید شرایطی را فراهم کند که آدم های بیرون جامعه در هنگام تماشای این فیلم بتوانند خود را در فیلم ببینند و این مساله از اهمیت بسیاری برخوردار است. * آیا این نوع اصرار برای شناخت شخصیت های مورد نظر خود در فیلم هایتان برای این است که چنین فیلم های اجتماعی بتوانند با مخاطب بهتر ارتباط برقرار کنند و تبدیل به فیلم قابل قبول برای مخاطب شوند؟ -متاسفانه بسیاری از فیلمهای ما از اینجا ضربه می خورد که مخاطب نمی تواند خود را در فیلم مورد نظر ببیند و خود را در آن جای دهد. زمانی که در مورد قاچاقچی مواد مخدر صحبت می کنیم، قاچاقچی ایرانی یک سری المان های خود را دارد و کارگردانی که می خواهد یک قاچاقچی ایرانی را به تصویر کشد نمی تواند از المان های قاچاقچی یک کشور دیگر استفاده کند. زمانی که با محوریت جامعه خود فیلم می سازید باید این فیلم و حرفی که در آن وجود دارد برآمده از خود جامعه باشد. کارگردان سینمای اجتماعی اجازه ندارد وقایع اجتماعی که در اطرافش رخ می دهد در فیلم تحریف کند؛ چه کسانی که بسیار در فیلم های خود سیاه نمایی می کنند و چه کسانی که در فیلم های خود فضای اجتماعی حاکم بر جامعه را به گونه ای دیگر و بدون اشکال به تصویر می کشند.
ایران یک جامعه در حال پیشرفت است و این پیشرفت مورد قبول همه قرار گرفته و ما به عنوان فیلمساز مسئولیت داریم و نمی توانیم اتفاقات جامعه را نادیده بگیریم. ما در دورانی زندگی می کنیم که یکی از سریعترین دوران های تاریخ است و همه چیز در حال تغییر است و مدرنیسم به شدت در حال تغییر دادن جامعه است، من به عنوان یک فیلمساز باید در حفظ سنت های خوب و احیای آن در تفکر جامعه تلاش کنم. مدرنیسم نباید زندگی را ماشینی کند و من به عنوان فیلمساز باید انسانیت و سنت ها را به یاد جامعه بیاورم. *در «هفت ماهگی» بخشی از معضلات اجتماعی در قالب یک خانواده متفاوت به تصویر کشیده شده است، دلیل انتخاب چنین خانواده ای برای روایت داستان چه بود؟ -قبل از هر چیز باید بگویم که یک تشابهی بین دو فیلم «کوچه بی نام» و «هفت ماهگی» وجود دارد، این تشابه در شخصیت هایی است که باران کوثری در «کوچه بی نام» و پگاه آهنگرانی در «هفت ماهگی» بازی کرده اند. خانواده ای که در «هفت ماهگی» تعریف شده است یک خانواده تازه به دوران رسیده است، خانواده ای که می خواهد رنگ و بوی سنت را از خود پاک کند و بدون توجه به انسانیت از سنت به مدرنیسم کشیده شده اند. در عین حال که بی هویتی این آدم ها را در فیلم می بینیم اما در «کوچه بی نام» شخصیتی به نام حاج مهدی وجود دارد که یک مرد استوار است و در یک خط درست قدم برمی دارد و درست فکر می کند و درست می بینید. در «کوچه بی نام» ما خانواده سنتی را می بینیم که بچه ای دارند که می خواهد خود را نسبت به جامعه متحول کند اما در «هفت ماهگی» ما خانواده ای را می بینیم که اسیر مدرنیسم شده اند، خانواده ای که خواسته اند خود را تغییر دهند و به اصطلاح تازه به دوران رسیده هستند، البته تازه به دوران رسیده در این فیلم به معنای بد بودن نیست. به عنوان مثال مادر در این فیلم خصایص خوب مادری را دارد، از فرزند خود حمایت می کند، برای عروس خود دل می سوزاند اما در کنار آن رفتارهایی دارد که چندان جذاب نیست و ممکن است مخاطب را ناراحت کند. با توجه به اینکه حرف اصلی «هفت ماهگی» این است که زندگی به سرعت در حال تغییر است و خیلی زود همه چیز تغییر می کند و باید قدر لحظه های خود را بدانیم، در کنار آن به بی هویتی آدم هایی اشاره می کند که بدون اینکه خود بدانند در حال تغییر هستند. *با توجه به اینکه فیلم قبلی شما درباره یک خانواده سنتی بود و «هفت ماهگی» درباره یک خانواده تازه به دوران رسیده، این امکان وجود دارد که فیلم بعدی شما درباره یک خانواده مدرن باشد؟ -اتفاقا برعکس. فیلم بعدی من صد در صد درباره سنت است. در حال حاضر هم در حال نگارش این فیلمنامه هستم و این فیلمنامه نسبت به فیلم هایی چون «کوچه بی نام» و «هفت ماهگی» به عقب بازگشته و به مساله سنت در خانواده و جامعه صحبت می کند. *یکی از مواردی که در فیلم سینمایی «هفت ماهگی» وجود دارد، بازی پگاه آهنگرانی است. این بازیگر در این فیلم به گونه ای اغراق آمیز در نقش خود ظاهر شده است و گاهی حتی نمی داند چگونه باید از دست های خود استفاده کند. -نوع اجرای پگاه آهنگرانی در «هفت ماهگی» کاملا با فکر و برنامه ریزی است. طی سال ها فعالیت در حوزه سینما، اندازه رئالیته بازی ها را می شناسنم و برای نقش پگاه آهنگرانی و بازی او یک تعمدی وجود داشته است. در تمام فیلم های من همیشه یک فانتزی وجود دارد، به عنوان مثال فانتزی نقش صبا در «مردن به وقت شهریور». همه معتقد بودند که این فانتزی بسیار زیاد است، اما همین نقش باعث شد تا بازیگر مورد نظر کاندید دریافت سیمرغ در جشنواره فیلم فجر شود.
در واقع زمانی که یک شخصیت فانتزی را در یک قصه واقعی می گذارید یک نمکی را به خود می گیرد. پگاه آهنگرانی از جمله بازیگرانی است که تا امروز تیپ بازی نکرده است و در جاهایی می بینیم که این بازیگر اور اکت است، اما این بازیگر آن چه را که من خواستم اجرا کرده است. *با تمام این احوال درک شخصیت پگاه آهنگرانی در این فیلم سخت است. -من همیشه در فیلمهای خود سعی کرده ام که گرفتار لمپنیسم نشوم و همه آثارم براساس یک حرف و منطق ساخته می شود، اما قبل از هر چیز برای من مخاطب عام از هر چیز دیگری مهم تر است. برای من مهم است که در قصه تلخی که تعریف می کنم، آدم هایی وجود داشته باشند که بگویند این ابله چه کسی است مانند زندگی واقعی که گاهی با آدم هایی از این دست مواجه می شویم. نقش پگاه آهنگرانی در این فیلم نیز همین گونه است، او شخصیتی است که می خواهد خود را تغییر دهد، به همین دلیل حتی درباره حرکت دست های این شخصیت به خوبی فکر شده است. برای این شخصیت و رفتارهای او می توان از این ضرب المثل استفاده کرد که «کلاغ می خواست راه رفتن کبک را یاد بگیرد، راه رفتن خودش هم یادش رفت». ما روی تمام حرکت های این شخصیت فکر کرده ایم. این بازیگر حتی در تمام فیلم صدایش ۲ پرده بالاتر از صدای اصلی خود است و تمام این مدت این راکورد را حفظ کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
سینما در مسیر فجر سی و چهار/۱۵ در «هفت ماهگی» از خانوادهای تازه به دوران رسیده حرف میزنم/ فیلم ناا
سینما در مسیر فجر سی و چهار ۱۵در هفت ماهگی از خانوادهای تازه به دوران رسیده حرف میزنم فیلم ناامیدانه نمیسازمهاتف علمیردانی گفت در کوچه بینام از یک خانواده سنتی صحبت کردم که تحت تاثیر نابسامانیهایی از مدرنیته و تغییر و تحولاتی که در جوان های خانواده ایجاد میشود قرار میگیر۵۸۸ تماشاگر «هفت ماهگی» را در پردیس «چارسو» دیدند
فیلم فجر ۳۴ در آینه مهر ۵۸۸ تماشاگر هفت ماهگی را در پردیس چارسو دیدند شناسهٔ خبر 3039858 - سهشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۳ هنر > سینمای ایران ۵۸۸ تماشاگر عصر روز گذشته ۱۲ بهمن ماه در پردیس سینمایی چارسو به تماشای فیلم هفت ماهگی به کارگردانی هاتف علیمردانی نشستند به گزارارزیابی تهیهکننده «هفت ماهگی» از یک رایگیری
چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۴ تهیهکننده فیلم هفت ماهگی شیوه جدید اعلام رای مردمی را هوشمندانه و درست دانست منصور لشکری قوچانی در گفتگو با خبرنگار سینمایی ایسنا در ارزیابی شیوه جدید اعلام آرای مردمی که امسال بر اساس حروف الفبا است ادامه داد این شیوه کاملا درست است البته بهتبیبرنامگیها در روز سوم جشنوارهفیلم فجر امروز «هفتماهگی» بهجای فیلم«وارونگی» در کاخ جش
بیبرنامگیها در روز سوم جشنوارهفیلم فجرامروز هفتماهگی بهجای فیلموارونگی در کاخ جشنواره میشودفیلم هفت ماهگیهاتف علیمردانی ۱۴بهمن ساعت ۲۱ جای فیلم وارونگیاکران خواهد شد به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس بر اساس برنامه اعلام شده توسط جشنواره فجر دو تغییر در جدول نمایش ساقلعه نویی: مسئولیت شکست ها با من و بازیکنانم است/ به مدیرعامل چیزی نگویید
سرمربی تراکتورسازی تبریز با بیان اینکه مقابل راه آهن می توانستیم سه امتیاز را کسب کنیم گفت از این بازی تا پایان فصل اگر تراکتورسازی بازی را واگذار کند تمام باخت ها به گردن من خواهد بود به گزارش خبرنگار ورزشی آنا امیر قلعه نویی پس از تساوی مقابل راه آهن تهران در ورزشگاه شهدای شهگزارش فارس از هفته یازدهم فوتبال باشگاههای قم/ اتحاد در لیگ برتر فوتبال قم قهرمان شد/ جشن قهرمانی با گلباران
گزارش فارس از هفته یازدهم فوتبال باشگاههای قم اتحاد در لیگ برتر فوتبال قم قهرمان شد جشن قهرمانی با گلباران استقلالتیم فوتبال اتحاد با کسب دهمین پیروزی خود در مسابقات فصل جاری لیگ برتر فوتبال باشگاههای استان قم جشن قهرمانی گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از قم در حالی که از رقابتدبیر کمیسیون نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسانجنوبی مطرح کرد عدم آگاهی مردم مهمترین عامل استفاده از
دبیر کمیسیون نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسانجنوبی مطرح کردعدم آگاهی مردم مهمترین عامل استفاده از کالاهای قاچاق در جامعهدبیر کمیسیون نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسانجنوبی گفت عدم آگاهی مردم یکی از عوامل مهم استفاده از کالاهای قاچاق در جامعه است به گهفتمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی کشور سبک دای دو برگزار شد
- همشهری آنلاین هفتمین دوره مسابقات قهرمانی کشور سبک دای دو MFC در رده بزرگسالان روز جمعه ۲ بهمن در سالن پیامبر اعظم شهرستان آبیک استان قزوین برگزار شد به گزارش روابط عمومی فدراسیون کاراته در این مسابقات که به مناسبت گرامیداشت شهدای گرانقدر شهرستان آبیک انجام شد 63 نفر از امعاملات بازار سرمایه در اولین روز از هفته جاری
معاملات بازار سرمایه در اولین روز از هفته جاری با انجام معامله بلوکی سه بانک صادرات تجارت و ملت همراه شد به گزارش خبرگزاری موج به نقل از کارگزاری مهر آفرین در حالی طی روز جاری معامله بلوکی در سه نماد مذکور انجام شد که فعالان بازار سرمایه طی چند وقت به انتظار انجام این معامله نشمدیرعامل مرکز توسعه اقتصادی و فناوری سنگاپور: مهمترین عامل در توسعه فناوری و صنعت در قزوین رویکرد ایجاد اشتغا
مدیرعامل مرکز توسعه اقتصادی و فناوری سنگاپور مهمترین عامل در توسعه فناوری و صنعت در قزوین رویکرد ایجاد اشتغال استمدیرعامل مرکز توسعه اقتصادی و فناوری سنگاپور گفت مهمترین بحث در توسعه فناوری و صنعت در استان قزوین رویکرد ایجاد اشتغال است و نخستین گام برای ایجاد اشتغال در این است-