واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئیات لایحه برنامه ششم از زبان نوبخت
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به تعیین دقیق منابع مالی مورد نیاز رشد هشت درصدی اقتصاد در برنامه ششم توسعه گفت: این برنامه عاری از احکام دائمی تکراری است و اغتشاش قانونی در آن تکرار نشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان: محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور صبح امروز در نشست خبری با اشاره به جزئیات برنامه ششم توسعه اقتصادی گفت: این برنامه با نگاه ویژه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدوین شده است.
وی به موضوعات مورد توجه در این برنامه اشاره کرد و گفت: موضوعات مرتبط با بحرانهای احتمالی آینده مانند آب، محیط زیست و صندوق بازنشستگی اولین موضوع مورد توجه در این برنامه است که اگر به آنها توجه نشود در سالهای آینده با بحرانهای جدی مواجه میشویم.
وی تأکید کرد: موضوعات مکان محور از دیگر بخشهای مورد توجه در برنامه ششم توسعه اقتصادی است که عمده تمرکز این برنامه توجه توسعه سواحل مکران در جنوب ایران است.
نوبخت موضوعات خاص بخشی را از دیگر بخشهای مورد توجه در تدوین این برنامه عنوان کرد: معدن، گردشگری، ترانزیت، حمل و نقل ریلی، فناوری ارتباطات از جمله این موارد هستند که باید به عنوان پیشران رشد اقتصادی را تأمین کنند.
به گفته معاون رئیس جمهور به موضوعات فرابخشی مانند محیط کسب و کار و اشتغال و تأمین منابع مالی برای اقتصاد و توانمندسازی محرومین و فقرا در این برنامه توجه ویژه شده است.
نوبخت در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اجزای برنامه ششم توسعه اقتصادی گفت: لایحه احکام دائمی یکی از این اجزا است که قبلا طی 50 ماده به مجلس تقدیم شد و در برنامههای قبل این احکام همواره تکرار میشد اما این نوآوری در برنامه ششم توسعه انجام شد که برای جلوگیری از تکرار آن را طی یک لایحه به مجلس تقدیم کردیم و میتوان گفت برنامه ششم توسعه عاری از احکام دائمی و تکراری است.
وی لایحه احکام مورد نیاز برنامه ششم و اسناد برنامه را از دیگر اجزای برنامه ششم عنوان کرد.
نوبخت به نوآوری دیگری در تدوین برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: در این برنامه به جزئیات اقدامات اساسی برای رفع چالشهای مورد نیاز نیز توجه شده است و این برنامه بسیار شفاف است و ما در آن برای ارتقای جایگاه ایران هدفها و اقدامات اساسی را به طور شفاف مشخص کردهایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به ویژگیهای برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: این برنامه سومین برنامه است که از سال 84 در دوره سند چشمانداز 20 ساله قرار است اجرا شود و همچنین اولین برنامهای است که در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدوین شده است.
به گفته معاون رئیس جمهور در این برنامه از الگوی تلفیقی حسابداری رشد و مدل برنامهریزی بهینهیابی غیرخطی و الگوی اقتصاد کلان بهرهبرداری شده ضمن اینکه این برنامه یک روش برنامهریزی غلتان را در خود دارد.
نوبخت تصیریح کرد: اگر بخوهیم به رشد بیش از 8 درصد برسیم و تا پایان سال 1404 به جایگاه اول علم و فناوری و توسعهیافتگی دست یابیم هشت درصد رشد اقتصادی حداقل رشد مورد نیاز است و پیشبینی میشود نیازمند رشد دو رقمی باشیم.
وی افزود: در این برنامه با برنامهریزی غلتان ظرفیتسازی انجام شده تا اگر منابع کافی بود به رشد بیش از هشت درصدی دست یابیم.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که در طول برنامههای قبلی احکام تکراری وجود داشت و در طول اجرای برنامه قانونگذاری صورت میگرفت و در اغلب موارد قوانین دائم کشور اصلاح میشد اما این اغتشاش قانونی در برنامه ششم تکرار نشده است.
نوبخت تأکید کرد: منابع مالی مورد نیاز رشد هشت درصدی در این برنامه به طور دقیق تعیین شده است و در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی که تنوع منابع سرمایهگذاری مورد توجه قرار گرفته منابع مالی در برنامه ششم به منابع ارزی و ریالی تقسیم شده است.
وی با اشاره به کاهش تعداد احکام برنامه ششم توسعه گفت: برنامه پنجم 235 ماده و 1114 حکم داشت و این یک نوآوری جدید در برنامه ششم بود همچنین در برنامه اول 52 ماده، در برنامه دوم 101 ماده، در برنامه سوم 199 ماده و در برنامه چهارم 144 ماده و در برنامه پنجم 235 ماده وجود داشت و یکی از دلایل بزرگ شدن بهمن وار این برنامهها وجود بخشی از احکام قبلی بود که ما در برنامه ششم آن را جدا کردیم.
وی به مشارکت صاحب نظران و کارشناسان در تدوین برنامه ششم اشاره کرد و گفت: از تمامی نظرات اتاقهای بازرگانی و اتاق تعاون و NGO ها و همچنین مجلس شورای اسلامی استفاده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]