واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شورجه: ورود طلاب به عرصه هنر امر مبارکی است
نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، گستردگی سینماست و با توجه به این گستردگی طلاب علاقهمند به این عرصه باید به سراغ بخشی از سینما و تولید فیلم بروند که به علاقههای شخصی و حتی اندیشههای آنها مرتبط است.
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری جشنواره اشراق؛ جمال شورجه، کارگردان و تهیهکننده سینمای دفاع مقدس گفت: ورود طلاب به عرصه هنر امر مبارکی است و این میتواند نوید بخش تحول مهمی در تحقق سینمای دینی باشد. البته نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، گستردگی سینماست و با توجه به این گستردگی طلاب علاقهمند به این عرصه باید به سراغ بخشی از سینما و تولید فیلم بروند که به علاقههای شخصی و حتی اندیشههای آنها مرتبط است.
وی با بیان اینکه همه انسانها دارای ذوقی به عنوان زیبا دوستی و زیباشناسی هستند، اذعان کرد: برای ورود طلاب و حوزویان به تولید و نویسندگی و ساخت فیلم در حوزه علوم دینی ابتدا میبایست این ذوق زیباشناسی تربیت و پرورش پیدا کند و در واقع طلاب ابتدا باید این ذوق را بشناسند تا با راهبری و توجه به این ذوق وارد عرصه گسترده سینما شوند.
شورجه با تاکید بر اینکه تربیت و پرورش طلاب هم باید از لحاظ نرم افزاری صورت بگیرد و هم از لحاظ سخت افزاری، اضافه کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی متفاوت، برگزاری همایش و نمایشگاه، دیدن آثار زیاد، تمرین بسیار زیاد ابزار نرم افزاری این کاراست و البته برای ایجاد امکانات سخت افزاری نیاز به حمایت های گوناگون دولتی و نهادهای حوزوی دارد. چرا که سینماگر مثل یک نقاش نیست که به صرف کمی ذوق و آموزش و یک بوم نقاشی بتواند اثری ماندگار تولید کند و یا مثل یک نویسنده که تنها با یک فکر و یک قلم بتواند اثری قابل توجه تولید کند، بلکه هر اثر سینمایی امکانات بسیاری میخواهد که قطعا کمک دولت را میطلبد.
وی با بیان اینکه پرورش طلاب در حوزه هنر و سینما نیاز به سیاستگذاری و برنامه ریزی جامع از سوی دولت و مسئولین مربوطه دارد، اظهار کرد: امروز در میان تمامی اقشار جامعه به خصوص متدینین علاقهمندان به فعالیت در حوزه هنری بسیار وجود دارد اما اگر حمایتهای مادی و معنوی وجود نداشته باشد، این ذوق و علاقهمندی اقیم میماند. به عنوان مثال وقتی ردیف بودجه فرهنگی در مجلس تصویب میشود، باید بخشی از آن به فعالیتهایی چون جشنواره ملی فیلم حوزه، اشراق تعلق بگیرد. چرا که این گونه جشنوارهها گام مهمی در تشویق طلاب و دینداران برای ساخت آثار فاخر دینی است.
وی در توضیح تاثیرات فعالیتهایی چون جشنواره فیلم اشراق تصریح کرد: باید این چنین فعالیتهایی که رویکردهای متفاوتی به هنر دارند در جامعه به خصوص جامعه هنری بازتاب ویژه ای داشته باشد و چندین ماه پیش از شروع جشنواره از طریق رسانههای مختلف به خصوص رسانه ملی برای مشارکت مردم و علاقه مندان در آن اطلاع رسانی مناسب انجام شود.
شورجه با تاکید بر اینکه از طریق رسانه می بایست تهییج افکار عمومی برای وجود چنین جشنواره ای صورت بگیرد، افزود: تبلیغ و ترویج عموم هنرمندان در زمینه فعالیت در حوزه دین و هنر اولین رکن است و سپس پیگیری فعالیت افرادی که در جشنواره آثار موفق و برتری ارائه داده اند و حفظ ارتباط با آنها رکن بعدی است.
وی در تاکید بر ضرورت حضور طلاب در عرصه سینما و هنر اذعان کرد: سینمای امروز با توجه به شرایط فعلی و گذشته ای که با خود به دنبال دارد، اگر تفکر دینی به آن وارد نشود به طبع اقتضائاتی که حرفه سینما و هنر دارد نه تنها از مسیر خود منحرف میشود بلکه باعث انحراف نیز خواهد شد.
۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]