واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سلولیت اوربیتال التهاب بافت های پیرامون چشم است و ممکن است ثانویه به بیماری های باکتریایی، قارچی یا یک شرایط التهابی ویروسی در ساختمان های اطراف چشم از جمله صورت، اروفارنکس، ساختمان های دندانی یا ساختمان های داخل جمجمه ای باشد. این بیماری همچنین می تواند در نتیجه ورود اجسام خارجی و در نتیجه عفونت زمینه ای چشم ایجاد شود. مثل: داکریوسیستیت و پان افتالمیت و یا حاصل یک سپتی سمی عمومی باشد.
عفونت سینوس ها، شایع ترین علت آن است. عفونتی که از سینوس ها منشا می گیرد می تواند از طریق دیواره نازک بین سسنوس ها و اوربیت و یا از راه سوراخ کوچکی که سیستم وریدی اوربیت و سنوس ها را به هم وصل می کند به راحتی به اوربیت منتقل شود. در کودکان سینوس های اتموئید و فک فوقانی منشا عفونتهای ویروسی از جمله آنفولانزا می باشند. اما در بالغین منشا عفونت سینوس های پیشانی- اتموئید هستند و عوامل مساعد کننده عبارتند از: سینوزیت عود کننده، پولیپ، آلرژی، تروما یا کشیدن دندان (اخیر). شایع ترین ارگانیسم های عامل در بالغین شامل استفافیلوکوک و استرپتوکک و در بچه ها هموفیلوس آنفولانزا می باشند.
کاهش دید بصورت دائمی می تواند بعلت ایجاد فشار شدید در داخل اوربیت موجب سلولیت اوربیتال شود علت این سلولیت ممکن است تشکیل آبسه و اختلال در عملکرد عصب بینایی باشد. بعلت مجاورت اوربیت با مغز سلولیت اوربیتال می تواند منجر به عوارض تهدید کننده ای همچون آبسه داخل مغزی و ترومبوز سینوس کاورنوس شود. سلولیت اوربیتال طی 5 مرحله پیشرفت می کند. مرحله اول، سلولیت پری اوربیتال (اطراف اوربیت چشم) است که با تورم چشم با یا بدون بیحالی عمومی و تب مشخص می شود. مرحله بعدی سلولیت اوربیتال با عفونت مترشح اوربیت است که موجب ادم، احتقان، افتادگی پلک و اختلالات حرکتی چشم و مشکلات بینایی می گردد. درمرحله بعدی آبسه تحت ضریع است که در آن مواد چرکی، فضایث زیر ضریع را پر می کنند و موجب جابجایی گلوب تشکیل یک توده متحرک، حساسیت موضعی، افتادگی پلک، کاهش دقت بینایی، کاهش حرکات خارجی چشم، کیموز، احتقان وریدی در عروق شبکیه و مشیمیه، درد فزاینده و افزایش IOP می شود. این مرحله با بیحالی عمومی و تب مشخص می شود. در این مقطع بیماری به سرعت پیشرفت می کند.
مرحله فوق اگر درمان نشود به طرف مرحله چهارم یعنی تشکیل آبسه اوربیت پیش می رود این مرحله با پیشرفت قابل توجه سلولیت افزایش میزان افتادگی پلک، افزایش علائم التهابی، فلج چشمی، کاهش شدید بینایی و مسمومیت شدید سیستمیک مشخص می گردد. نشانه های آن عبارتند از بیحالی شدید و افزایش درجه حرارت بدن اگر سیستم عصبی مرکزی هم درگیر شود مرحله پنجم یعنی ترومبوز سینوس کاورنوس پدید می آید. نشانه ها در این مرحله عبارتند از: سردرد، تهوع، استفراغ و تب. نشانه های چشمی پیشرفت می کنند و حرکات چشم کاهش می یابند. این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
26 دی 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]