واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «آبنبات چوبي»، قصهاي غيرمتعارف در ژانر اجتماعي
محمدحسين فرحبحش، تهيهكننده و كارگردان سينماي ايران كه سابقه كارگرداني فيلمهاي عطش، زندگي خصوصي و مستانه و تهيهكنندگي 27 فيلم سينمايي را در طول دو دهه اخير در كارنامه خود به ثبت رسانده در چهارمين تجربه كارگردانياش «آبنبات چوبي» را مقابل دوربين برد.
نویسنده : سپيده آماده
محمدحسين فرحبحش، تهيهكننده و كارگردان سينماي ايران كه سابقه كارگرداني فيلمهاي عطش، زندگي خصوصي و مستانه و تهيهكنندگي 27 فيلم سينمايي را در طول دو دهه اخير در كارنامه خود به ثبت رسانده در چهارمين تجربه كارگردانياش «آبنبات چوبي» را مقابل دوربين برد. فيلم در نهايت در فهرست گزينههاي سوداي سيمرغ اين دوره از جشنواره پذيرفته شد و قرار است با 21 فيلم ديگر در بهمنماه به رقابت بر سر كسب سيمرغها بنشيند. طرح اوليه «آبنبات چوبى» نوشته كامران قدكچيان است كه على اصغرى آن را بازنويسى كرده است و رضا عطاران، ميلاد كيمرام، سحر قريشي، هنگامه حميدزاده، كريم اميني، نگار عابدي، صفا آقاجاني و شقايق فراهاني از بازيگران اين فيلم هستند. به همين بهانه گفتوگويي با «محمدحسين فرحبخش» تهيهكننده و كارگردان كاربلد سينما داشتهايم.
آقاي فرحبخش! چه شد كه متن علي اصغري را براي ساخت انتخاب كرديد؟
متن كار از كامران قدكچيان بود كه آقاي علي اصغري فيلمنامه را از پايه دوباره نوشت. متن 11 بار بازنويسي شد و زماني كه نهايي شد ما به پيشتوليد رفتيم و ساخت فيلم را آغاز كرديم.
فيلم چه زماني كليد خورد؟
كار 22 مهر كليد خورد و پس از 22 جلسه فيلمبرداري هم به پايان رسيد. لوكيشن كار شهر تهران بود و پنج روز هم در آبعلي فيلمبرداري داشتيم.
بازيگران فيلم همان گزينههايي بودند كه پس از خوانش ابتدايي فيلمنامه در ذهنتان شكل گرفتند؟
بله اين گروه بازيگري انتخاب اوليه ما بودند.
بازيگر نقش اول مرد فيلم شما رضا عطاران است، فردي كه به اعتقاد خيليها ستاره اين روزهاي سينماي ماست و اينطور كه شنيده ميشود در نقشي جدي حضور پيدا كرده است.
بله، عطاران در اين فيلم بهرغم سبك معمول بازيگرياش يك نقش جدي را بازي كرده و خيلي خوب هم ظاهر شده است. نقش رضا عطاران در اين فيلم يك نقش غيرمتعارف است و اميدوارم كه سيمرغ بازيگري را از آن خودش كند.
سينماي حسين فرحبخش هميشه رگههايي از جنجال را به همراه دارد، آيا آبنبات چوبي هم مانند ساير ساختههاي شما جنجالي است؟
فيلم قصهاي غيرمتعارف و خاص را در ژانر اجتماعي روايت ميكند. من به طور كلي سينما را سرگرمي ميبينم و براي سرگرمي فيلم ميسازم و غير از سرگرمي هم سينما را نميشناسم. پس از مسئله سرگرمي اگر فيلم آموزنده هم باشد، ياري خداست.
كمي از داستان «آبنبات چوبي» بگوييد.
داستان اختلافات بين دو نسل است، نسل قديم و جديد و اختلافاتي كه در تمام دورهها تكرار ميشود. اين نسل با والدينشان تضاد فكري دارند و از طريق اشتباهات بزرگترها و كوچكترها اين اختلافات به فاجعه ميانجامد. ما به دنبال اين هستيم كه چگونه ميتوان از وقوع فاجعه جلوگيري كرد. حرف اصلي فيلم اين است كه داخل خانه هميشه امنيتي بيشتر از خارج از خانه دارد، به شرطي كه بزرگترها آن فضاي امن را از بين نبرند.
واكنش مخاطبان و منتقدان را چطور پيشبيني ميكنيد؟
من احساس ميكنم كه داوران، منتقدان و مردم همگي فيلم را ميپسندند.
با توجه به اعلام گزينههاي بخش سوداي سيمرغ، جشنواره سي و چهارم را چطور ميبينيد؟
من جشنواره امسال را جشنواره خوبي ميبينم. دبيري آقاي حيدري را خوب ديدم و اميدوارم كه اين جشنواره به بهترين نحو برگزار شود.
جشنواره فيلم فجر خصوصيتهاي متضادي دارد، به گونهاي كه هم ميتواند ويترين يك فيلم شود و هم قربانگاه آن فيلم، نظر شما چيست؟
اگر فيلم از مؤلفههاي جذابيت بهرهمند باشد، حضور در جشنواره يك تبليغ براي فيلم محسوب ميشود و اگر اينطور نباشد، فاتحه فيلم خوانده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]