تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806987017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متاسفانه ژانری به نام ادبیات شهدا یا ادبیات شهید نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: متاسفانه ژانری به نام ادبیات شهدا یا ادبیات شهید نداریم
مضامین و بن مایه‌هایی که به فرهنگ شهادت طلبی و زندگی شهدا و مقولات شهدا می‌پردازد، در زیرگروه اد بیات دفاع مقدس قرار می‌گیرد.



به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی کنگره سراسری 2000 شهید هنرمند؛ کامران پارسی نژاد نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبی در گفتگویی به انگیزه این رویداد فرهنگی و هنری در کشور با بیان این مطلب افزود:  بنده بر این باورم که می‌توانستیم فعالیت خود را در این حوزه گسترش داده و با برنامه‌ریزی و دقت بیشتری کار می‌کردیم و متولیان امور فرهنگی با سیاست‌ها و برنامه‌های خود می‌توانستند به گونه‌ای این جریان را هدایت کنند که به این اصل برسیم که باید یک ژانر خاص تحت عنوان ادبیات شهادت داشته باشیم و آن را در فرهنگ و ادبیات خود تثبیت کنیم؛ اما تاکنون این اتفاق رخ نداده و این مقوله زیرمجموعه ادبیات دفاع مقدس قرار گرفته است.


وی ادامه داد: ادبیات انقلاب در سایه ادبیات دفاع مقدس مغفول مانده است. ادبیات دفاع مقدس با ادبیات انقلاب رابطه دوسویه محکم و قویی دارند و متاسفانه، ما نتوانستیم آن چنان در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی فعالیت کنیم. چرا که به محض اینکه انقلاب شروع شد مردم با جنگ تحمیلی و دفاع مقدس مواجه شدند و با توجه به حساسیتی که جنگ داشت ادبیات دفاع مقدس بیشتر از ادبیات انقلاب مورد توجه قرار گرفت.


به گفته وی، جدای از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که دو راس یک مثلث را تشکیل می دهند یک راس آن نیز شهدا هستند. آنچه در فضای معنوی جبهه‌ها محوریت داشت روحیه ایثار و شهادت طلبی بود و از این جهت یک شاخه مهم از ادبیات دفاع مقدس به شهدا و فلسفه شهادت مربوط می‌شود.


این  نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبی  با بیان اینکه ما در جنگ تحمیلی بر خلاف دشمنان با نیت تبیین فلسفه شهادت و ارزش‌گذاری به جایگاه آن وارد میدان شده بودیم. اضافه کرد: متاسفانه در ایران همواره وقتی جریانی آغاز می‌شود، در یک مقطع زمانی محدود به پایان می‌رسد لذا عده‌ای می‌گویند زمان زیادی از جنگ گذشته است و در مورد دفاع مقدس و شهیدان نوشتن کافی است، در صورتی که این باور درست نیست.


وی خاطر نشان ساخت: در غرب با گذشت بیش از 15 سال از یک رویداد بزرگ مانند: یک انقلاب و جنگ نویسندگان و شاعران غربی تازه شروع به نوشتن ادبیات ناب خود می‌کنند و اجازه می‌دهند که حداقل 15 سال زمان بگذرد و فراز و نشیب‌های آن پیامد فروکش کند و بازتاب‌های آن واقعه خود را نشان دهد تا اهالی قلم از دیدگاهی متفاوت و با نگرشی بهتر بهره‌مند شوند و فارغ از هیاهوها و جنجال‌های ناشی از واقعه بتوانند به تحلیل دقیقی از آن رویداد بپردازند. می‌توان گفت که نگارش رمان و یا خلق هر نوع ژانر ادبیاتی در حوزه دفاع مقدس و شهدا از این زمان به بعد باید آغاز شود.


پارسی نژاد  تاکید کرد: البته تنها نویسندگان نمی‌توانند در این حوزه جریان‌سازی کنند و باید نهادها و ارگان‌ها و متولیان امرو فرهنگی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری دست به دست هم دهند تا بتوانند جریانی سازنده و پویا در حوزه ادبیات دفاع مقدس ایجاد کنند.


وی گفت: در رمان‌ها و زندگی‌نامه داستانی ما تنها به زندگی شهید می‌پردازیم که چه موقع به دنیا آمد و چطور وارد جبهه شد و چگونه به شهادت رسیده و مسائلی از این دست. در حقیقت آنچه مطرح می‌شود تنها حادثه است و نه بیشتر. می‌توان گفت کسی تا به حال به صورت جدی از جنبه‌های فلسفی و روان شناختی کار نکرده است.


به اعتقاد این نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبی؛ باید فرهنگ شهادت را به جهانیان اثبات کنیم. در اکثر کشورهای جهان به هیچ عنوان فلسفه شهادت را باور ندارند و نمی‌توانند بپذیرند که شخصی حاضر باشد تنها با نیت شهادت به جنگ برود. باید این فرهنگ و باور تبیین شود و نویسندگان باید این نگرش زلال که برگرفته از آیین دینی ما است را به جهانیان اثبات کنند که این امر بوسیله مقاله محقق نمی‌شود مگر اینکه در بطن داستان‌ها بتوانیم به جایی برسیم.


شایان ذکر است کنگره سراسری 2000 شهید هنرمند در پنج رشته هنری شامل: سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و شعر و ادبیات اواخر دی‌ماه سال‌جاری توسط سازمان بسیج مستضعفین، سازمان بسیج هنرمندان با مشارکت و تعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حوزه هنری، خانه هنرمندان ایران، مرکز بسیج سازمان صدا و سیما و بنیاد فرهنگی روایت به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار می‌شود.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.






۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن