تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846606903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هزاران میلیارد اعتبار خلق‌شده بانك‌ها کجا رفت؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هزاران میلیارد اعتبار خلق‌شده بانك‌ها کجا رفت؟!
گفته مي‌شود بانك مركزي با لحاظ كردن انضباط و مكانيزمي منطقي(!) در تلاش است نرخ سود بانكي را كاهش دهد...
نویسنده : مهران ابراهیمیان 

هزاران میلیارد اعتبار خلق‌شده بانك‌ها کجا رفت؟!
گفته مي‌شود بانك مركزي با لحاظ كردن انضباط و مكانيزمي منطقي(!) در تلاش است نرخ سود بانكي را كاهش دهد و براي اين منظور سياست خاص تسهيل مقداري را در نظر گرفته و با تبديل اضافه برداشت بانك‌ها به خط اعتباري و كاهش سود آنها از ٣٤ درصد به حدود ٢٠ درصد بار زيادي را از دوش بانك‌ها برداشته است. اين سياست كه به نوعي سياست انبساطي در اقتصاد‌هاي با گرايش بازار آزاد است، در حقيقت سياستي تشويقي براي سرعت بخشيدن به گردش پول در بازارهاي مختلف است.  اين در حالي است كه تصميم اتخاذ شده اگرچه تحت القاي حلقه نياوران به عنوان يك سياست انبساطي خروج از ركود به شمار مي‌رود، اما در عمل بيشتر شبيه بسته حمايتي از صنعت خودرو براي بانك‌هاست و اين شائبه را ايجاد كرده كه ممكن است اين تصميم به جاي كاهش نرخ سود بانكي حاصل تباني يا همكاري نانوشته و ناميموني بين اين حلقه مشاورهاي نزديك به رئيس‌جمهوري و شبكه ناكارآمد بانكي است.
اين حلقه با اين استدلال كه خروج سرمايه از بانك‌ها منجر به سونامي افزايش قيمت‌ها مي‌شود و اكنون بانك‌ها دچار «تنگناي مالي و اعتباري» هستند به دنبال كسب منابع ارزان‌قيمت و سود زياد هستند، غافل از اينكه وقتي دلارهای نفت اعتبار بخش به پول‌های خلق‌شده بانك‌ها وجود نداشته باشد يا وقتي پول‌های خلق شده از راه توليد و خدمات واقعي نباشد، اين پول‌ها بالاخره زماني يقه بانك‌ها را خواهد گرفت.  
به عبارت بهتر با اين تصميم خاص بانك مركزي كه به نام كمبود اعتبار براي تخصيص تسهيلات به توليد اتخاذ شده، قرار بود گردش جريان پول سرعت گرفته و توليد و تقاضاي تضعيف شده را تقويت كند، اما به‌رغم گذشت زمان هنوز منابع به ساير بازارهاي مصرف يا توليد نرسيده است و تنها جريان تسهيلات‌دهي بين بانكي و تسريع و جرايم اضافه برداشت‌هاي بانكي را تخفيف داده است. گويي اين تصميم در وضعيت اقتصادي ما كه تقريباً بانك محورمحض شده و توليد به كما رفته، مانند آب ريختن در بيابان برهوت است و به سرعت آثار آن بخار می‌شود يا بانك‌ها مانند كسي كه آب دريا خورده است، از خوردن اين نوع سياست‌هاي تشويقي مثل آب سيراب نمي‌شوند!
اقدامي شبيه طرح خروج از ركود خودروسازان كه ناشي از نفوذ و قدرت بدنه خودروسازي به بخش تصميم‌سازي بود در حوزه بانكي و بانك مركزي در حال وقوع است بي‌آنكه سياست اتخاذ شده تأثير مثبتي بر بخش واقعي اقتصاد داشته باشد، بنابراين به نظر مي‌رسد بانك مركزي بايد در مرحله اول از خود و در مرحله بعد از بانك‌ها بپرسد كه اين حجم عظيم خط اعتباري كه به اسم طرح خروج از ركود(2) به اقتصاد تزريق شده و نرخ ٣٤ درصدي را عملاً ١٤ درصد كم كرده، چرا چسبندگي ركود را نشكسته؟! بايد پرسيد كه اگر مشكل ما تنگناي اعتباري است بايد اين خطوط اعتباري اين تنگنا را فرو مي‌ريخت. رئيس كل بانك مركزي پيش از آنكه جامعه و توليدكنندگان از وي بپرسند بايد از خود بپرسد كه چند درصد توليدكنندگان حتي در ليبرال‌ترين كشورهاي جهان قادرند با اين نرخ سودهاي بالا به توليد ادامه بدهند؟ و سؤال آخر اينكه آيا بانك‌ها با اين حجم از پول وارد «ترفند پانزي» نشده‌اند؟
- ترفند پانزي يك عمليات سرمايه‌گذاري كلا‌هبردارانه است. در اين ترفند به سرمايه‌گذاران سودهايي برگردانده مي‌شود كه از بهره‌هاي متعارف به‌طرزي غيرعادي بالاترند، البته اين سود از پول سرمايه‌گذاران بعدي تأمين مي‌شود و شركت يا فرد دريافت‌كننده سرمايه نيازي به انجام كار اقتصادي با پول دريافتي ندارد. نام اين ترفند از نام چارلز پانزي گرفته شده‌ است. از شركت‌هايي كه در ايران از اين ترفند استفاده مي‌كنند مي‌توان سوئيس‌كش را نام برد. در سال ۱۳۸۶ خورشيدي ۱۶۰ نفر از عوامل اصلي و فعالان اين‌گونه شركت‌ها در تهران دستگير شدند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن