محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846607569
شبكههاي ماهوارهاي، ويرانكننده تدریجی نهاد خانواده
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شبكههاي ماهوارهاي، ويرانكننده تدریجی نهاد خانواده
فرهنگ ايران اسلامي به عنوان والاترين هويت و نماد اهالي مشرق زمين از ديرباز تاكنون مورد هجمههاي بسياري از سوي دشمنان قرار گرفته است.
نویسنده : بهنام صدقي
فرهنگ ايران اسلامي به عنوان والاترين هويت و نماد اهالي مشرق زمين از ديرباز تاكنون مورد هجمههاي بسياري از سوي دشمنان قرار گرفته است. جالب اينجاست كه با وجود اينكه تمامي كارشناسان رسانه و صاحبنظران حوزه آسيبشناسي در رابطه با آسيبهاي شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان مدام هشدار ميدهند، باز برخي هستند كه علاوه بر تماشاي اين شبكهها، اينگونه تصور ميكنند كه ماهواره وسيلهاي خوب و سرگرمكننده بوده و شبكههايي همچون GEM TV و FARSI1 TV به دنبال تقويت فرهنگ كهن ما و به نوعي آموزنده! هستند. نتايج مطالعات و تحقيقات نشان ميدهد كه در رابطه با اين تصور تنها ميتوان گفت زهي خيال باطل چراكه استعمارگران براي اينكه سرنوشت ملت مشرق زمين را به دست گرفته و فرهنگ ما را دستخوش تغيير قرار دهند، از طريق همين شبكهها به خانههاي ما ورود كرده و بنيان خانواده ما را متزلزل ميكنند. كارشناسان در گفتوگو با «جوان» به اين تصور واكنش نشان داده و آن را اشتباه ميدانند.
شبكههاي ماهوارهاي فرهنگ جامعه ايران را هدف گرفتهاند
مصطفي مولوي، كارشناس فرهنگي در گفتوگو با «جوان» در خصوص تماشاي سريالهاي ساخته دست تركها و غرب ميگويد: برخي نگاه بسيار سطحي و سادهلوحانهاي نسبت به شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان دارند. برخي اينگونه فكر ميكنند كه فيلمها و سريالهايي كه از اين شبكهها پخش ميشود صرفاً براي سرگرمي مخاطب يا آموزش اصول زندگي است. غافل از اينكه فكر و انديشهخود را بدون آنكه خود خبر داشته باشند در اختيار آنها گذاشته و مديران و گردانندگان شبكهها در حال انتقال باورهاي ناصحيح و آموزههاي غلط در ذهن اين افراد هستند و با تغيير اذهان تك تك مخاطبان خود، تغيير فرهنگ جامعه را هدف گرفتهاند.
مولوي ميافزايد: البته اين انتقال محتوا و تغيير نگرش در افكار را طوري با جلوههاي مختلف هنر رنگ و لعاب ميدهند كه مخاطب بيآنكه از چيزي خبر داشته باشد، آن محتوا و نگرش را در زندگي خود پياده كرده و از اين باورها به آموزههاي درست براي زندگي ياد ميكند، چراكه ذهن او در طول چندين شبي كه به تماشاي سريال نشسته همه مفاهيم القا شده به واسطه تصوير را پذيرفته و ثبت كرده است.
تماشاي اين سريالها به مثابه سوسيس و كالباس سرطانزاست!
به اعتقاد وي، اين دسته از افراد تماشاي سريالهاي ساخته شده از طرف غرب براي شرقنشينان را بيتأثير ميدانند و اينگونه اظهار ميكنند كه تأثيري روي آنها نداشته است. در اين باره بايد گفت كه تماشاي اين شبكهها و تأثير آنها مثل خوردن سوسيس و كالباس است. هر كسي از اين دو ماده غذايي خورده باشد ميداند كه طعم خوشمزه و لذيذي دارد و در هنگام خوردن هيچ كس درد و بيمارياي احساس نميكند و حتي به اين هم فكر نميكند كه دچار بيماري به واسطه اين خوراكي شود. اما سوسيس و كالباس از اولين عوامل سرطان گوارش شناخته ميشوند. افراد بعد از مدتي متوجه ضررهاي خوراكي مذكور ميشوند و خود را درگير با سرطان گوارش يا بيماريهاي ديگر ميبينند.
اثرات مخرب سريالهاي ماهواره
مولوي در ادامه ميگويد: تماشاي سريالهاي شبكههاي ماهوارهاي هم در وهله اول بيتأثير و بيضرر به نظر ميآيند ولي بعد از مدتي اثرات خود را بر آرامش خانواده و جامعه نشان ميدهد. آرامشي كه از معمول خانوادهها و جامعههايي كه مخاطب اين شبكهها هستند به واسطهبدبيني و شك به همسر يا تغيير نگرش نسبت به مسئله خيانت، روابط فرازناشويي، مفاهيم حجاب و غيرت و... از بين رفته است و از اين جهت امروزه اخبار افزايش بيحجابي، خيانت و روابط فرازناشويي بيشتر از گذشته به گوش ميرسد و طلاق رشد چشمگيري داشته است. بيشك جامعهاي كه خرده نظام آن يعني خانواده از آرامش و استحكام خالي باشد، فرهنگ كلي اجتماع هم بدون آرامش خواهد بود.
تضاد در رفتار مردم
پريناز مهرابي، روانشناس و كارشناس فرهنگي نيز در گفتوگو با «جوان» در خصوص آموزنده بودن يا نبودن سريالهاي شبكههاي فارسي زبان ماهواره ميگويد: وقتي به بررسي ميزان رضايتمندي يا بحث و گفت و گو درباره اثرات تماشاي سريالهاي شبكههاي ماهوارهاي ميپردازيم، با افزايش روند ميزان توجه افراد جامعه به اين سريالها و فيلمهاي ماهوارهاي رو به رو ميشويم، برنامهها و سريالهايي كه خانوارها به صورت مداوم مشغول پيگيري آنها هستند.
زماني كه پاي گفت و گو و درد دل همين خانوادهها مينشينيم، به وضوح شاهد نارضايتي آنان از بسياري اعمال، رفتارها و ماجراهاي اين سريالها هستيم. حتي در بسياري از موارد شاهد افزايش اختلافات در بين خانوادهها و زوجين هستيم. ديدگاه منفوري كه افراد نسبت به اعمال غيراخلاقي و ناشايست اين برنامهها دارند. اما با كمي تأمل در اين باره ما با يك تضاد آشكار مواجه ميشويم؛ از طرفي ميزان نارضايتي مردم از اينكه در اين سريالها بسياري از اعمال و اخلاقيات ناشايست و مبتذل وجود دارد و از طرف ديگر هم شاهد پيگيري مستمر آنان و تماشاي اين قبيل برنامهها توسط همين مردم هستيم.
به گفته مهرابي، نكته اساسي موجود در اين سريالها و برنامهها كه براي خود اين تعداد مخاطب را جور كردهاند، ايجاد جذابيت در آنها، پخش اين سريالها در ساعات مختلف و متعدد شبانه روز، تعدد سريالها با موضوعات و شكل و شمايل مختلف، ايجاد برخي اشتراكات فرهنگي با ساير فرهنگها و كشورها و اينكه دقيقاً هنگامي كه در مخاطب احساس وابستگي به فيلمها و تشابه فرهنگي و ذهني را القا كردند، شروع به تغيير محتوا يا روند فكري در سريالها ميكنند.
مثلاً ادغام در حوزه اخلاقيات بين فرهنگ شرق و غرب، در صورتي كه اين دو فرهنگ در بسياري از مقولهها با يكديگر غيرقابل جمع هستند. با افكار و اذهان متفاوت، ساختار اجتماعي و روانشناختي گوناگون، حتي ارزشها و هنجارها، الگوهاي متفاوت هيچ گاه در يك روند جاي نميگيرند و در يك ظرف فكري و فرهنگي و شخصيتي هماهنگ گنجانده نخواهند شد.
ساختار سريالهاي ماهوارهاي آموزنده و سازنده نيست
مهرابي معتقد است: وقتي بر محتوا و ساختار اين سريالها كمي تمركز كنيم، به هيچ مقوله و جهت مثبت، آموزنده و سازندهاي نميرسيم، جز اينكه بعد از تماشا و جا افتادن يك يا چند سريال در بستر خانواده، ممكن است شيوه فكر و ارزشگذاري خانوارها نسبت به بسياري از مقولهها از جمله طلاق و روابط بدون تعهد ميان افراد و... خصوصاً در بنيان خانواده و جامعه تغيير كند.
مثلاً در بسياري از اين سريالها يا برنامهها روي موضوعاتي كار ميشود كه در خانوادههاي ايراني يا شرقي خصوصاً در زمان گذشته البته منظورم همين چند سال پيش است نه زمان پدربزرگ و مادربزرگهايمان، اصلاً در بطن جامعه وجود نداشته يا اگر هم اتفاق ميافتاد، انگشت شمار و بسيار كم و از طرف سايرين قبيح و ناپسند شمرده ميشد.
به طوري كه حتي فرد از بازگو كردن اين اتفاق در جامعه، خانواده و محله بسيار شرمسار و نگران بود. اتفاقاتي از قبيل طلاق، خيانتهاي زوجين، افزايش ميزان فساد، داشتن روابط و دوستيهاي متعدد قبل يا بعد از ازدواج و... در واقع از ادغام نامناسب و درهم فرهنگها، ارزش و ديدگاهها نشئت گرفته و نتيجه و اثر مستقيم خود را بر فرهنگ و بنيان خانواده خواهد گذاشت و در آخر هم ما به آسيبهاي وارد شده بر پيكره جامعه برخورد ميكنيم كه باعث تخريب و ناهماهنگي بسياري از زيرساختهاي جامعه، تفكر و شخصيت افراد ميشود.
با تماشاي ماهواره تيشه به ريشه فرهنگ و خانوادهمان ميزنيم
وي در ادامه اظهار ميكند: در نهايت تنها چيزي كه از مشاهده اينگونه برنامهها عايدمان شده است، از بين رفتن قبح انجام اعمال ناشايست و افزايش رواج فساد در حوزههاي مختلف، خيانت، دروغگويي و... است كه البته تمام اين اعمال و رفتار را به صورتي جلوه ميدهند كه انگار حق مسلم افراد است. انجام اينگونه رفتارها هيچ گونه آسيب و صدمهاي بر فرد و جامعه وارد نميسازد يا حتي انجام آن مطابق با نياز بشر و امري عادي بوده است.
در صورتي كه شاهد آن هستيم با ديدن و وابسته شدن به اين گونه سريالها با دستان خود، خانواده، فرهنگ و شخصيت والاي انساني را زير سؤال برده و در گردابي عميق فرو ميبريم. در اصل خودمان تيشه به ريشه فرهنگ و بنياد خانه و خانوادهمان ميزنيم. در حقيقت با تماشا كردن يا پيگيري اين گونه برنامهها اين سبك از زندگي، تفكر و شخصيت را براي فرزندمان عادي، معمول و مجاز شمردهايم و باعث يادگيري اين روند در عمق جان، ذهن و روان آنها شدهايم. يعني انجام اين اعمال را در ذهن آنها دروني ميكنيم. حتي شاهد تغيير الگوهاي رفتاري خصوصاً در بين قشر جوان جامعه هستيم.
فروپاشي مقولههاي اخلاقي در بنيان خانواده
اين كارشناس در خاتمه تأكيد ميكند: شك نكنيد كه سريالهاي شبكههاي ماهوارهاي فارسي زبان ويرانكننده هستند نه سازنده و آموزنده! قطعاً با تماشاي اين سريالها و مشاهده اين تفكرات ذهني و در نهايت رواج آن بين دورههاي سني متفاوت و اقشار مختلف جامعه باعث رواج تفكرات منفي، بدبيني در بين خانوارها و جامعه، بياعتمادي بين زوجين، خانواده و فرزندان آنها و در آخر رهاورد تمام اين اتفاقات ناپسند كه با روح و ريشه اعتقادات، شخصيت و ساختار فرهنگ ما همخوان نيستند، شاهد فروپاشي برخي مقولههاي اخلاقي در بنيان خانواده و در سطح جامعه خواهيم بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]
صفحات پیشنهادی
نابسامانی خانواده در برنامه های توسعه/لزوم نگاه علمی به این نهاد
برنامه ششم توسعه در آستانه بررسی و تصویب در مجلس شورای اسلامی است دغدغه ها و نگرانی های زیادی وجود دارد که آیا خانواده در برنامه ششم به سرنوشت برنامه های پیشین دچار خواهد شد یا خیر آخرین روزهای برنامه پنجم توسعه در حالی سپری شد که اقدام قابل توجهی در خصوص مواد مدون این برنامهفرماندار ملایر بر لزوم تشکیل بنیاد صیانت از نهاد خانواده تاکید کرد
ملایر- ایرنا- معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر بر لزوم تشکیل بنیاد صیانت از نهاد خانواده در این شهرستان تاکید کرد و گفت تشکیل این بنیاد یکی از ضرورت های فرهنگی در جامعه است که توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با سایر دستگاه های زیرمجموعه مرتبط با نهاد خانواده باید فعالیخانواده شهدا و جانبازان فتنه در میزگرد تخصصی تبیین ابعاد مختلف فتنه 88 مطرح کردند حریم ولایت خط قرمز ماست/بسیج
خانواده شهدا و جانبازان فتنه در میزگرد تخصصی تبیین ابعاد مختلف فتنه 88 مطرح کردندحریم ولایت خط قرمز ماست بسیج و سپاه برای مقابله با آسیبهای شبکههای اجتماعی جهادی عمل کنند آماده جانفشانی در جبهههای مقاومت هستیمخانواده معظم شهید حسین غلام کبیری و دو تن از جانبازان فتنه در یک میمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان خبر داد برگزاری نشست سازمانهای مردمنهاد حوزه زنان شمال کشور در
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان خبر دادبرگزاری نشست سازمانهای مردمنهاد حوزه زنان شمال کشور در گلستانمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان گفت ششمین نشست منطقهای و کارگاههای آموزشی تقویت همکاریهای تخصصی شبکهای سازمانهای مردمنهاد حوزه زنان و خانواده چخبر گزاری فارس - در راستای ارج نهادن به مقام شامخ شهید خبرنگاران گلستان با خانواده شهید مدافع حرم اسماعیل زاهد
در راستای ارج نهادن به مقام شامخ شهیدخبرنگاران گلستان با خانواده شهید مدافع حرم اسماعیل زاهدپور دیدار کردندخبرنگاران و اعضای بسیج رسانه گلستان در راستای ارج نهادن به مقام شامخ شهیدان با خانواده شهید مدافع حرم اسماعیل زاهدپور دیدار کردند به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان مسئول بسییکی از زیر بنایی ترین نهادهای جامعه پس از خانواده، آموزش و پرورش است
یکی از زیر بنایی ترین نهادهای جامعه پس از خانواده آموزش و پرورش است سرپرست معاونت آموزش متوسطه آموزش و پرورش لرستان در بازدید از مدارس شبانه روزی حضرت زینب س و امام جعفر صادق ع منطقه عشایری گفت ارتقای بهره وری در آموزش و پرورش نه تنها به توسعه اقتصادی اجتماعی کمک می کند بحضور رهبر انقلاب در منزل خانواده شهدای مسیحی
حضور رهبر انقلاب در منزل خانواده شهدای مسیحی رهبر انقلاب همزمان با ایام ولادت حضرت عیسی علیهالسلام در منزل خانوادهی شهدای مسیحی حضور یافتند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری با انتشار این خبر اعلام کرد «انشاءالله روایتی از متتعظیم کیمیا به خانواده های شهدا وجانبازان
تعظیم کیمیا به خانواده های شهدا وجانبازان مهراوه شریفی نیا گفت تموم روزاى فیلمبردارى صحنه هاى جنگ به آدمایى فکر مى کردیم که اون هشت سال نمى دونستن تا لحظه ى بعد زنده ان یا مرده به همه ى آدمایى که جونشون رو گذاشتن کف دستشون و از میهنمون دفاع کردند به گزارش فرهنگ نیوز مهراوه شریتقدیر از خانواده شهید «غلامحسین قامتی پور»
یکشنبه ۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۴ یادواره دانشآموز شهید غلامحسین قامتی پور در دبیرستان فرزانگان استان بوشهر برگزار شد به گزارش سرویس فرهنگحماسه ایسنا سید نیامالدین حسینی معاون پرورشی و تربیتبدنی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان دشتی در این یادواره گفت مقام و جایگاه شهدا در نزد پرورخبرگزاریها از ظرفیت شبکههای اجتماعی استفاده کنند
چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۶ ۰۴ یک استاد ارتباطات معتقد است استفاده از ظرفیت شبکههای اجتماعی میتواند یکی از راهکارهای ایجاد فضای تعاملی در خبرگزاریها باشد خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با کمیل قیدرلو - مدرس ارتباطات - به گفتوگو پرداخته و این موضوع را با وی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها