واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امروز ساعت۱۸در جشنواره عمار اکران میشود
مستند«پشتصحنه» روایتی بیپرده اما نجیب از بحرانجنسیجوانان
مستند«پشتصحنه» روایتی بیپرده اما نجیبانه در مورد بحران جنسی در جامعه ایرانی است. وقتی سن بلوغ جنسی در ایران به محدوده ۱۲ سال رسیده و ازدواج در مرز ۳۰ سال، جوانان این فاصله۱۸ ساله را چگونه سر میکنند. این مستند امروز ساعت ۱۸ در فلسطین۲ اکران خواهد شد.
خبرگزار ی فارس، گروه سینما و تئاتر: مستند«پشت صحنه» از معدود مستندهای اجتماعی است که پژوهش محور پیش رفته و با آنکه با توجه به موضوع خود به شدت توانایی انحراف از موضوع اصلی و درست را دارا بوده ما وفادارانه به پژوهشهای انجام شده تا انتها مسیر خود را ادامه داده است. مستند«پشتصحنه» روایتی بی پرده اما نجیبانه در مورد بحران جنسی در جامعه در حال گذار ایرانی است، روزهایی گفته میشد تنها شهرهای بزرگ بخاطر سرعت بیشتر تکنولوژی در آنها با این پدیده روبرو هستند اما این روزها بحران جنسی فراگیر شده و خوشباور ترین جامعه شناسان و مردم شناسان نیز نمیتوانند آن را انکار کنند. مستند شما را با یک پرسش اساسی روبرو میکند که در ادامه چند سوال مهم دیگر در پی دارد، اولین سوال این است که جامعه چقدر با مسئله جنسی آشناست؟ بخش ابتدایی مستند ۴۰ دقیقهای «پشت صحنه» در همین زمینه است. مستند به سراغ پدران و مادران میرود و از آنها سوال میکند که اگر بفهمید فرزندتان با جنس مخالف ارتباط دارد شما چه برخوردی خواهید کرد؟ و جوابهای خندهدار و مضحکانه خانواده ها به شدت تاسفبار است، حقیقت ماجرا این است که آنها بدون در نظر گرفتن مذهبی یا غیر مذهبی بودنشان دقیقا نمیدانند که فرزندانشان با نیاز جنسی خود چه برخوردی دارند و بر همین اساس نمیدانند در این مورد چگونه میتوانند به یاری فرزندانشان بیایند.
وجه دیگر ماجرا شرایط بدتری دارد و آنهم جوانان هستند، پرسش دیگر این است که وقتی سن بلوغ جنسی در ایران به محدوده ۱۲ سال رسیده و سن ازدواج در مرز ۳۰ سال است، آنها ۱۸ سال فاصله بلوغ تا ازدواج را چگونه سر میکنند؟ مستندساز این سوال را از نوجوانان و جوانان پرسیده و جواب ها نشان میدهد که بحران جنسی در جامعه تا چه حد جدی و خطرناک شده است. مستند «پشت صحنه» در گفتگو با کارشناسان زاویهای جدید را به روی مخاطب باز میکند، برخی از کارشناسان معتقدند ارزشهای اسلامی باید احیا شوند تا جامعه از این شرایط عبور کند و کارشناسان دیگری در مستند وجود دارند که کاری به حلال و حرام بودن این اتفاق ندارند و تنها توصیه به آموزشهای جنسی در نوجوانان و جوانان میکنند تا بعد از ارتباط جنسی درگیر بیماری نشوند و برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و در مورد خود ارضایی نیز مشاوره میدهند. حال با این سطح از دانش نسبت به مسایل جنسی در نوجوانان و جوانان، خانوادهها و کارشناسان و جامعه شناسان برای حل این مشکل چه باید کرد؟ و این سوالی است مستند از پاسخ دقیق به آن بازمانده است، شاید انتظار پاسخ دادن به چنین سوال مهمی در یک مستند کمی بلندپروازانه باشد و هر کدام از ما باید در پی پاسخ باشیم.
94/10/11 - 15:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]