تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804263676




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مکمل‌های غیرقانونی در داروخانه‌ها چه می‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مکمل‌های غیرقانونی در داروخانه‌ها چه می‌کنند
بعد از گذشت چندین سال از ورود مکمل‌های ورزشی به کشورمان هنوز هم درستی و سلامت آن‌ها برای کسی روشن نیست و نحوه نظارت بر آن ها محل تامل است.
کد خبر: ۵۵۷۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶ - 31 December 2015


بعد از گذشت چندین سال از ورود مکمل‌های ورزشی به کشورمان هنوز هم درستی و سلامت آن‌ها برای کسی روشن نیست و نحوه نظارت بر آن ها محل تامل است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بار‌ها و بار‌ها در رسانه‌های گوناگون کشورمان از زبان کارشناسان آگاه در بخش ورزش هشدار‌هایی جدی پیرامون خطرات تجویز و استفاده نا‌ آگاهانه از مکمل‌های رنگارنگ ورزشی که این روز‌ها در هر کوچه و بازاری به وفور یافت می‌شود شنیده شده اما پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا گوش کسی به این سخنان بدهکار است یا خیر؟

مکانیزمی برای مبارزه با پدیده مکمل های غیر مجاز وجود ندارد

شواهد امر نشان می‌دهد که برخی از مسئولان و سازمان‌های مرتبط هیچگونه برنامه و جدیتی درباره کنترل، نظارت و ساماندهی ورود و فروش این محصولات نداشته و اگر هم بوده کفایت نکرده است زیرا اگر چنین مکانیزمی (روش کار) وجود داشت شاهد افزایش روز‌افزون این‌گونه فروشگاه‌ها در کشور نبودیم و افراد سود‌جو نیز توان گسترش دامنه فعالیت خود را نداشتند.

البته این روز‌ها برخی داروخانه‌ها زیر پرچم وزارت بهداشت و در مان وآموزش پزشکی به خط مقدم فروش این کالا‌ها تبدیل شده‌اند که البته به سبب اعتماد عمومی نسبت به داروخانه ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد این موضوع سبب ایجاد حس دوگانگی در ورزشکاران و علاقه‌مندان به ورزش شده و از خود می‌پرسند که اگر این مکمل‌ها نا‌مناسب هستند چگونه سر از این اماکن در‌آورده‌اند؟ واین موضوع البته برای برخی مکمل ها لحاظ می شود و چندین قلم از آنها نیز با مجوز لازم و بدون ضرر وزیان در حال توزیع است.

دکتر عبد‌المهدی نصیر‌زاده عضو هیأت علمی و مدیر کل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور در این‌باره بیان داشت: این مشکل به شکل ریشه‌ای باید حل شود،‌اینکه هر‌از‌چند‌گاهی گفته می‌شود که وزارت ورزش، فدراسیون بدنسازی یا فدراسیون پزشکی ورزشی باید متولی این امر باشد گفته نا‌درستی است زیرا وزارت ورزش اختیارات، توانایی و متخصص مبارزه و جلوگیری از این موضوع را ندارد، برای نمونه ماهیت کار فدراسیون بدنسازی به مانند سایر فدراسیون‌ها آموزش و برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی در جهت کسب قهرمانی است و یا فدراسیون پزشکی ورزشی که تنها مأمور مبارزه با دوپینگ و فرهنگ‌سازی در‌این زمینه می‌باشد.

وی ادامه داد:‌ کوتاهی وزارت بهداشت ودرمان در‌این خصوص کاملا مشهود است به‌طوری‌که حتی نظارت درستی بر عملکرد داروخانه‌ها در این بخش وجود ندارد و داروخانه‌ها به شدت در زمینه فروش و توزیع این مکمل‌ها فعالند، برای نمونه داروخانه‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که اصلا معلوم نیست اینها داروخانه هستند یا مکمل‌فروشی!

نصیر‌زاده ابراز کرد: البته مکمل‌ها مواد بسیار خوب و کار‌آمدی هستند در صورتی که عاری از هرگونه مواد هورمونی و نیرو‌زا باشند که در حال حاضر مکمل‌هایی که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند این شرایط را ندارند و تمام این گفته‌ها اگر لازم باشد با اسنادشان قابل انتشار است.

وی درباره این پرسش که اگر مکمل‌های موجود در داروخانه‌ها از سلامت لازم برخوردار نیستند پس چگونه با مجوز وزارت بهداشت در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند بیان داشت:‌ما هم سؤالمان همین است که در این‌باره مسئولان وزارت بهداشت باید پاسخ‌گو باشند.

سهم بزرگی از سلامت جامعه در گرو رسیدگی به این مکمل هاست

مدیر کل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور در آخر با بیان اینکه برای تحقق این مهم باید ابتدا قانونی در مجلس شورای‌اسلامی توسط نمایندگان محترم تصویب شود و در گام بعدی تمام دستگاه‌های مربوطه نیز با همکاری و جدیت تمام این موضوع را تا رسیدن به نتیجه مطلوب دنبال کنند زیرا سهم بزرگی از سلامت فردای جامعه ما در گرو تصمیماتی است که امروز در بخش ورزش گرفته می‌شود که در نهایت سبب افزایش نشاط اجتماعی و کاهش هزینه‌های دولت و مردم خواهد شد.

دکتر علی رستگار مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،‌در خصوص مکمل‌های ورزشی موجود در داروخانه‌ها و مشاهده مواد دوپینگی در برخی از آنها گفت:‌ تمام فرآورده‌هایی که مجوز رسمی دارند نشان سازمان غذا و دارو روی آنها ثبت می‌شود که زیر آن شماره پرونده سازمان غذا و دارو نوشته شده است.

این فرآورده‌ها مراحل قانونی را برای دریافت مجوز دریافت کرده‌اند و تولید‌کننده و صادر‌کننده آن مشخص است بنابراین در صورت مشاهده تخلفی در مورد هر‌یک از آن‌ها به راحتی می‌توانیم آن را پیگیری کنیم.

وی در خصوص فرآورده‌ها و مکمل‌های ورزشی که مجوز ندارند، عنوان کرد: ‌برخی مکمل‌های ورزشی در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها بدون مجوز هستند که از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند چرا که این فرآورده‌ها سود خوبی برای فروشندگان دارد.

از آنجایی که نظارت و کنترل بر داروخانه‌ها زیاد است از این دست موارد در داروخانه‌ها را کمتر شاهد هستیم. خیلی از باشگاه‌های ورزشی از این مکمل‌ها استفاده می‌کنند.

همه ی مکمل ها غیر مجاز نیستند

رستگار ضمن تاکید بر نظارت موردی مکمل‌های ورزشی در خصوص بررسی‌های محتوایی آن‌ها، تصریح کرد:‌خیلی از مواد موجود در مکمل‌های ورزشی، مواد تقویتی برای ارتقاء سیستم ایمنی بدن هستند. به همین جهت ممکن است در برخی از این فرآورده‌ها موادی باشد که موجت تقویت نیروی عضلانی گردد. همه‌ی مکمل‌های مجوز‌دار تحت نظارت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار دارند و آن‌هایی که مجوز ندارند قاچاق محسوب می‌شوند.

وی افزود: وجود هورمون‌ها و مواد نیرو‌زا در مکمل‌های ورزشی مشکلی ایجاد نمی‌کنند به شرط آنکه مجوز داشته باشند ولی اگر مجوز نداشته باشند قطعا به صورت غیر‌قانونی وارد بازار شده‌اند و با موارد این چنین برخورد قانونی خواهند شد.

وی در خصوص سازمان مسئول و ناظر به تخلفات این‌چنین گفت: در صورت بروز هرگونه تخلف در زمینه مکمل‌های ورزشی در داروخانه‌ها سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به عنوان مسئول و ناظر با متخلفان برخورد خواهد کرد.















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن