واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سلامت به نفع سياست !
34 نفر از 290عضو مجلس نهم پزشك هستند. به بيان ديگر چيزي حدود 12 درصد از كرسيهاي بهارستان توسط پزشكان اشغال شده است؛ پزشكاني كه طبق انتظار فقط در كميسيون بهداشت و درمان مجلس حضور ندارند...
نویسنده : زهرا چيذري
34 نفر از 290عضو مجلس نهم پزشك هستند. به بيان ديگر چيزي حدود 12 درصد از كرسيهاي بهارستان توسط پزشكان اشغال شده است؛ پزشكاني كه طبق انتظار فقط در كميسيون بهداشت و درمان مجلس حضور ندارند، بلكه كميسيونهاي ديگري همچون آموزش و تحقيقات و كميسيون اجتماعي نيز در جمع تخصصهاي مرتبط با كميسيون، پذيراي پزشكان نماينده است. حالا و در تب و تاب انتخابات مجلس دهم نيز تعداد زيادي از كانديداهاي ورود به بهارستان پزشكند؛ پزشكاني كه شهرتشان نه به خاطر حاذق بودن در طبابت بلكه به عنوان يك چهره سياسي است و از حالا ميتوان پيشبيني كرد تعداد پزشكان بهارستان در مجلس دهم بيشتر هم باشد، افزايشي كه معلوم نيست به نفع سلامت پيش ميرود يا به نفع سياست.
روز گذشته تا آخرين لحظات ثبتنام داوطلبان شركت در انتخابات مجلس دهم شوراي اسلامي ادامه داشت و افراد و چهرههاي مشهور و غير مشهور براي نشستن بر صندليهاي سبز بهارستان به ستاد انتخابات وزارت كشور ميآمدند تا بخت و مقبوليت خود را براي شركت در اين آزمون بسنجند. در بين داوطلبان نمايندگي مجلس شوراي اسلامي حضور پزشكان بيش از ساير اقشار خودنمايي ميكرد؛ پزشكاني كه در مجلس نهم نيز 34 كرسي از 290 كرسي نمايندگي مجلس را از آن خود كرده بودند و نه فقط در كميسيون بهداشت و درمان مجلس بلكه در ديگر كميسيونهاي بهارستان هم حضور داشتند. خروجي مجلس نهم با سهم 12 درصدي پزشكان همراهي با دولت يازدهم براي اجراي طرح تحول سلامت بود؛ طرحي كه جديترين منتقدانش از دل مجلس بيرون آمدهاند همچنان كه پشتوانه موافقت موافقان اين طرح پشتگرمي ادامه آن است.
مجوز قانون براي حضور همه اقشار
فصل ششم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به مجلس شوراي اسلامي پرداخته است. مطابق اصل هفتاد و يكم قانون اساسي مجلس شوراي اسلامي در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسي ميتواند قانون وضع كند. اصل هفتاد و چهارم نيز ميگويد: لوايح قانوني پس از تصويب هيئت وزيران به مجلس تقديم ميشود و طرحهاي قانوني به پيشنهاد حداقل 15 نفر از نمايندگان، در مجلس شوراي اسلامي قابل طرح است. بر اساس اصل هفتاد و ششم هم مجلس شوراي اسلامي حق تحقيق و تفحص درتمام امور كشور را دارد. تمام اين موارد اما نيازمند آن است تا مجلس شوراي اسلامي تركيبي از تمامي تخصصها باشد تا در مواقع لزوم نمايندگان با پيشزمينههاي لازم بتوانند درباره امور تخصصي اظهارنظر كرده و تصميم بگيرند. به بيان ديگر حضور تخصصهاي متنوع در مجلس ميتواند به پخته شدن و به ثمر رسيدن طرحهاي گوناگون و لوايح تقديمي دولت كمك كند. تركيب حضور اقشار و تخصصهاي مختلف در مجلس شوراي اسلامي اما يك روي ديگر هم دارد و قدرت گرفتن بيشتر آن قشر و اثرگذاري بر تغيير جهت معنادار قوانين تنقيحي به سمت وسوي قشر مورد نظر. نمونه چنين امري را ميتوان در تغيير قانون مجازات اسلامي به نفع پزشكان و مصونيت آنان از مجازات حبس حتي در صورت خطا و بياحتياطي دید كه تصويب و ابلاغ شد. حتي در طرح تحول سلامت نيز دولت توانست به لطف پزشكان حاضر در بهارستان بودجه خوبي را براي اين طرح دست و پا كند. در نهايت بخش قابلتوجهي از اين بودجه در گام سوم طرح تحول و در قالب اصلاح كتاب ارزشگذاري نسبي تعرفهها موجب افزايش 120 تا 300درصدي مزد درمان شد تا بخش عمدهاي از بودجهاي كه بنا بود صرف سلامت مردم مناطق محروم شود به پزشكان برسد. ناگفته نماند جديترين منتقدان اين طرح هم در بهارستان هستند. مسعود پزشكيان، وزير اسبق بهداشت و نماينده چند دوره مردم تبريز از جمله نمايندگان پزشكي است كه بارها و از تريبونهاي مختلف از اين طرح انتقاد كرده است. وي و چند تن از نمايندگان اقتصاددان مجلس حتي طرح تفحص از نحوه هزينه كرد بودجه در اجراي طرح تحول را حدود يك ماه پيش به هيئت رئيسه ارائه دادند هرچند اين طرح هم فقط رسانهاي شد چراكه فرصتي براي اجراي آن باقي نيست.
همه پزشكان بهارستاني
مسعود پزشكيان، عابد فتاحي، رسول خضري، علي اكبر متين، عوض علي حيدرپور، علي ايرانپور، حميدرضا عزيزي فارساني، سيد عليرضا مرندي، عليرضا زاكاني، زهره طبيبزاده نوري، سيداميرحسين قاضيزاده، عبدالرضا عزيزي، مراد هاشمزهي، سيد راضي نوري، محسن عليمرداني، حسينعلي شهرياري، ناصر كاشاني، عبدالرحمان رستميان، ضرغام صادقي، شاهين محمد صادقي، سيد موسي موسوي، محمد رضا رضايي كوچي، حسين آذين، محمد ابراهيم محبي، نعمت الله منوچهري، محمد جواد نظري مهر، سليمان عباسي نماينده گلستان، حسن تأميني، محمد حسين قرباني، ايرج عبدي، شهلا مير گلو بيات، احمد آريايينژاد و سيامك مره صدق همه پزشكاني هستند كه در مجلس نهم حضور داشتند. مرضيه وحيد دستجردي تنها وزير زن دوران پس از انقلاب كه عزلش از كابينه دولت دهم با حواشي زيادي همراه بود و همچنين محمد حسن طريقت منفرد آخرين وزير بهداشت كابينه احمدينژاد نيز براي مجلس دهم به ميدان رقابت آمدهاند و با توجه به پيشينه سياسيشان احتمال راهيابي آنها به بهارستان زياد است در واقع ميتوان انتظار داشت مجلس دهم بيش از 12 درصد پزشك را در خود جا دهد. به هر رو انگار سياست و قدرت ناشي از آن براي پزشكان كشورمان جذابتر از طبابت است و حتي شايد درآمد بيشتري را برايشان فراهم آورد تا جايي كه حتي پزشكان متخصص حاضرند از درآمدهاي چندين ميليونيشان بگذرند و در كنار لباس سفيد طبابت روي صندلي سبز نمايندگي مجلس بنشينند و در تعيين سرنوشت كشور و مردم و البته تعيين سرنوشت خودشان نقش داشته باشند. با اين همه مردم انتظار دارند تغيير تركيب مجلس به جاي سياستمدار و حقوقدان به نفع پزشكان در نهايت ثمرهاي هم براي سلامت داشته باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]