واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا دولت روحانی اصلا حرف نمیزند؟
حمیدرضا طهماسبیپور در روزنامه شهروند نوشت: اقتصاد ایران فراز و نشیبهای عجیب و باورنکردنی را در یک دهه گذشته تجربه کرد. از روزهای خوب آغاز دهه ٨٠ که با درآمدهای حداقلی نفت و دولت اصلاحات به روزهای بد آغاز دهه ٩٠ که انبوهی درآمد نفت در دولت مهرورزی به خطا رفت، مسیری باورنکردنی طی شد!
حمیدرضا طهماسبیپور در روزنامه شهروند نوشت: اقتصاد ایران فراز و نشیبهای عجیب و باورنکردنی را در یک دهه گذشته تجربه کرد. از روزهای خوب آغاز دهه ٨٠ که با درآمدهای حداقلی نفت و دولت اصلاحات به روزهای بد آغاز دهه ٩٠ که انبوهی درآمد نفت در دولت مهرورزی به خطا رفت، مسیری باورنکردنی طی شد!
مصداق آماری این مدعی هم، ثبت رکود و تورم ٤٠ درصدی، بیکاری ١٢ درصدی، دلار ٣٧٠٠ تومانی و .. بود که درنهایت با میراث گذاشتن بدهی ٥٤٠هزار میلیارد تومانی دولت دهم برای دولت یازدهم تمام شد.
آن دولتها رفتند و خوب و بدشان در خاطرات و آمارها ماند. حالا هم هر کدام موافقان و مخالفانی دارند که در حوزههای مختلف مدعی موضعاتی هستند. فارغ از اینکه دولتهای قبل چه بودند و چه کردند، بحث بر سر دولتی است که با شعار تدبیر و امید آمد. دولتی که بعد یک بحران اقتصادی تمامعیار، چیزی را تحویل گرفت که باور نکردنی بود. یک سال ابتدایی این دولت به بررسی وضع و اعلام وخامت اوضاع اقتصاد گذشت.
سال دوم هم مذاکرات فشرده هستهای بود و تلاشها. در این ایام هم مرتب این گفته تکرار شد که باید به لغو تحریمها برسیم و اندکاندک تورم را مهار کنیم. هر دو این وقایع هم خوشبختانه محقق شد و دولت یازدهم دومین سال فعالیت خود را هم تمام کرد. اما حالا در سومین سال فعالیت دولت کنونی، ماه چهارم فعالیت رسمی هم رو به اتمام است و دولتی را میبینیم که با انتقادهایی روبهرو است که هیچ از گذشته نمیگوید
و تنها بر این تاکیددارد که دولت وعده بهبود معیشت و اقتصاد مردم راداده بود. آنها تغییردیپلماسی و به سامان رسیدن لغو تحریمها را کمارزش میکنند و تنها بر وعدههایی تاکیددارند که باید اجرایی میشد. حق با این دسته است و وعدهها باید عملی شود؛ اما سوال اینجاست که تحقق مهمترین وعده( لغو تحریمها) چرادیده نمیشود.
به گفته آنها، هرچند که ١٢سال اتهام (در برنامه هستهای ایران) با تدبیر این دولت رفع شده اما برای مردم ایران (نه فقط کسانی که به دولت روحانی رأی دادهاند) مهمترین چیز، وضع جیب و اقتصاد خانوار است و بس.
نگاهی به محتوای نقدها نشان میدهد که کجای کاریم و چرا پیشرفتها با موانع روبهرو است. هرچند که مردم و رأیدهندگان به این دولت، بعددو و نیم سال هنوز روزهای عجیب اقتصاد و سیاست ایران دردولت قبل را فراموش نکردهاند، اما هستند برخی افراد که برای سیاسیکاری همدستهایهای خود،دلواپسانه به مردم اطلاعات جهتدار میدهند.
با وجود اینکه بخش عمده مردم ایران به خوبی با شرایط امروز ایران و جهان آشنایند اما باید تمام ایران از وضع دولت مطلع باشند و بدانند چه موانعی نمیگذارد دولت عملکرد خوبی داشته باشد. افشاگری دو روز قبل وزیر نفت از رانتخواهان پشت پرده صنعت نفت، مشتی از خروار مشکلات است که این دولت دردو سال گذشته با آن روبهرو بود و با رفتن و آمدن دولتها تغییری نمیکند. اگر بپذیریم که کمک به این دولت (برای رفع مشکل اقتصاد) برای بهبود وضع ایران است، باید ازدولت بخواهیم که اندکی واقعیتها را با مردم عملگرایانهتردر میان بگذارد؛ چرا که ضروری است تا با مردم بهتر صحبت شود و واقعیتها صادقانه و عیان گفته شود. باید همه بدانند که چرا برخی وقایع رخ میدهد و چرا برخی وقایع رخ نمیدهد. آیا این دولت و آن دولت دارد؟
آیا با آمدن دولتهای بعدی، رانتخواهان دیگردنبال فساد و رانتخواهی نخواهند بود؟ افشای فسادهای گسترده دردولت گذشته و اجرای دستور رهبر انقلاب درباره مقابله با فسادهای اقتصادی واجبی است که نباید با سیاهنمایی و خنثیسازی افکار عمومی دنبال شود؛ بلکه باید با اتکا به نفرت عمومی از فساد، آن را به جنبشی سازنده بدل کرد که مردم را به «هو»کردن مفسدان و رانتخواهان وادار کند.
باید ازدولت خواست که واقعیتهای تلخ اقتصاد ایران را فریاد بزند و از مردم طلب کمک کند. باید از وضع ناهماهنگ یارانهدهی به مردم (با اقتصاد مریض ایران)، کمبود منابع (بهدلیل کاهش قیمت نفت)، بحران بخش خصولتی(نیمه خصوصی ودولتی)، بدهیهای انبوهدولت به پیمانکاران و بانکها (حدود ٥٤٠هزار میلیارد تومان ) و معضلات بیشماردر منطقه و جهان حرف زد ودر عمل توضیح داد که چرا به اینجا رسیدهایم و چه میخواهیم بکنیم.
وقت آن رسیده که دولت از رویکردهای عامهپسنددست بردارد و با مردم شفاف سخن به میان آورد و قول بدهد که دیگر طرحهایی چون وام ٢٥ میلیونی خودرو رادنبال نخواهد کرد و برای رونق تولید،دنبال چارهای درستتر خواهد رفت.
وقت آن است کهدولت بگوید که اگر بنزین یورو ٤ وارد میکند اما یورو ٤ به جایگاه نمیرسد دلیلش بیکیفیت بودن تولید داخل و عدم بهبود زیرساختهادر یکدهه گذشته بوده است. آیا تحمل این فشارها و هیچ نگفتن و نپذیرفتن برخی اشتباههادر این دولت نمیتواند همان رویهای را قوت ببخشد که در گذشته بود.دلسوزانه باید به دولت گفت که، وقت است که واقعیتها را شجاعانه ببینید، خطاها را بپذیرید و برای تمام ایران دولت محبوب شوید. محبوبی که قانونی و علمی رفتار کردن را بر پوپولیسم و عامهپسندی ترجیح میدهد و همیشه اما با مردم گفتوگویی صادقانه دارد.
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]