واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تعیین یا عدم تعیین مولفه برای شعر انقلاب، تاثیری در روند آن ندارد
تعیین كردن تعاریف و شاخصهها یا تعیین نكردن آنها نه لطمهای به شعر و شاعران میزند و نه امتیازی برای آنها به همراه دارد. چون شاعران فارغ از اینگونه فعالیتها كار خودشان را انجام میدهند.
به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ محمد سلمانی، پیشكسوت شعر، درباره تعیین تعریف و شاخصه برای شعر انقلاب اسلامی گفت: ما برای هر گونه ارائه تعریف یا تعیین شاخصه باید به تاریخ ادبیاتمان نگاه كنیم. ما تاریخ ادبیاتی داریم كه به درازای تاریخ است و در این دوران تحولات و اتفاقات زیادی رخ داده است و میتواند راهگشای ما برای تعیین شاخصههای ادبی و شعری برای جریانات مختلف قرار بگیرد.
این غزلسرای پیشكسوت اظهار كرد: در گذشته هم اگر تحولی یا انقلابی در عرصههای مختلف پیش میآمده این تغییرات در ادبیات و شعر شاعران آن عصر نمود پیدا میكرد. بعدا از آن وقتی پژوهشگران به سراغ شاعران آن دوره میرفتند متوجه میشدند كه شاعران تحت تاثیر آن اتفاقات اجتماعی سیاسی شعرهایی سرودهاند كه مختص همان دوران است.
وی ادامه داد: بنابراین كار تعیین مولفهها و تعریفسازیها را باید به آیندگان سپرد و آنها هستند كه تعیین میكنند ویژگیهای شعر دوران انقلاب اسلامی چه بوده است. من فكر میكنم هم میشود امروز برای این شعر تعریف ارائه داد و مولفههایش را تعیین كرد و هم میشود به این كار اهتمام نكرد و اجازه داد در طول تاریخ درباره اینها قضاوت شود.
سلمانی گفت: مسئله مهم این است كه تعیین كردن تعارف و شاخصهها یا تعیین نكردن آنها نه لطمهای به شعر و شاعران میزند و نه امتیازی برای آنها به همراه دارد. چون شاعران كار خودشان را فارغ از اینگونه فعالیتها انجام میدهند.
این شاعر پیشكسوت خاطرنشان كرد: شاعر بنا بر اتفاقاتی كه در پیرامونش میافتد تحت تاثیر قرار میگیرد و عكسالعمل نشان میدهد. چون شاعران انسانهای حساسی هستند و نمیتواند نسبت به وقایع بیتفاوت باشند. شاعران سخنگویان جامعه خود هستند و عواطف مردم از زبان آنها بیان میشود.
وی افزود: بر این اساس، وقتی انقلابی یا جنگی رخ میدهد، شاعران با احساسشان از آن حرف میزنند و مثلا در دوره جنگ ما شعر دفاع مقدس ایجاد شد و شاعران از زبان جامعه ما سخن میگفتند. حالا اینكه ما نام آنها را شعر دفاع مقدس بگذاریم یا نگذاریم فرقی به حال شعر و شاعر ندارد؛ شاعر عكسالعمل شاعرانه خودش را نشان میدهد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تفكیک ادبیات انقلاب اسلامی از دفاع مقدس موجب غفلت میشود
آنطور که باید از دوران انقلاب، کتاب داستانی ننوشتیم
برخی از کتابهای خاطرهنویسی انقلاب گلخانهای هستند
سرمدی: کتاب خاطرات «محمد صدر» روایتی صادقانهای از اتفاقات سالهای اولیه انقلاب است/سلیمانپور: بخش دوم این خاطرات در نمایشگاه کتاب رونمایی میشود
كتابخانهها دما سنج فرهنگی جامعه هستند
۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]