واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: براتیپور: ظلمستیزی؛ مهمترین مولفه شعر انقلاب
عباسعلی براتیپور، شاعر پیشكسوت انقلاب اسلامی، «ظلمستیزی» و «زیر بار ظلم نرفتن» را مهمترین شاخصهها و مولفههای شعر انقلاب اسلامی میداند.
به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛عباسعلی براتیپور، شاعر پیشكسوت انقلاب اسلامی شعر انقلاب گفت: شروع جریان شعر انقلاب را باید از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی پیگیری كرد. عامل ظهور این جریان ادبی بیداری ملت ایران در زمان طاغوت بود و همین امر باعث شد كه ابتدا خودش را در شكل شعارهای انقلابی و حتی در دیوارنوشتههای انقلابیون نشان دهد.
وی ادامه داد: از این نظر این جریان ادبی یك جریان خودجوش بود كه از قلب و دل بیدارشده مردم نشئت گرفت و كم كم ادیبان و شاعران به این بیداری واقف شدند و همراه مردم به سرایش شعر پرداختند.
این شاعر پیشكسوت گفت: نخستین شاعران انقلاب اسلامی تلاش داشتند كه این فكر و اندیشه بیدارشده و آرمانهای آن را در قالبهای هنری و ادبی و با زبانی فاخر بیان كنند. وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید این جریان ادبی هم رشد كرد، اما با وقوع جنگ تحمیلی بیشتر اذهان به آن واقعه متوجه شد و تا حدی سرودن از خود انقلاب اسلامی مغفول واقع شد، اما هیچگاه به طور كامل از یادها نرفت و درست بعد از اتمام جنگ تحمیلی باز هم آرمانها و دغدغههای انقلابی و بیدارگرانه خود را در شعر انقلاب اسلامی نشان داد.
وی با تاكید بر اینكه دستاوردهای انقلاب اسلامی توسط شاعران معاصر ما مورد پرداخت قرار گرفت و از ذهن آنها پاك نشد، گفت: این دغدغهها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در دوران بعد از جنگ تحمیلی شكلهای دیگری به خود گرفت و شاعران بیشتر با هدف تبیین ضرورت استمرار آرمانهای انقلاب اسلامی شعر سرودند.
براتیپور گفت: برای استمرار عقیده و آرمان و دستاوردهای انقلاب لازم است شاعران متعهد درباره آنها بگویند و بنویسند و ما میبینیم كه امروز شاعرانی كه حتی در زمان پیروزی انقلاب اسلامی نبودند و بسیار جوان هستند، اما درباره آن آرمانها و دستاوردها شعر میگویند و استمرار آرمانهای انقلاب اسلامی را تضمین میكنند.
وی اظهار كرد: از سوی دیگر این استمرار و تعهد شاعران حتی شكل گستردهتری پیدا كرد و ما شاهدیم كه شاعران انقلاب اسلامی به موضوعات بیداری ملتهای مسلمان منطقه هم توجه دارند؛ زیرا آن بیداری منبعث از گفتمان و ادبیات انقلاب اسلامی است و شاعران انقلاب هم نمیتوانند نسبت به این امر مبارك بیتوجه باشند.
این شاعر ادامه داد: به عبارت دیگر میتوان گفت كه ادبیات انقلاب و گفتمانی كه از پس این ادبیات شكل گرفت باعث شد تفكر انقلاب اسلامی در نقاط دیگری از جهان هم جاری و ساری شود و این انگیزه شاعران را هم بالاتر برده است.
براتی پور «ظلمستیزی» و «زیر بار ظلم نرفتن» را از مهمترین شاخصهها و مولفههای شعر انقلاب اسلامی دانست و گفت: این ظلمستیزی را ما از مكتب امام حسین(ع) و جریان عاشورا آموختیم و اینكه گفته شده است انقلاب اسلامی تداوم حركت امام حسین(ع) است كاملا درست است. حركتی كه ایشان در تاریخ ایجاد كردند تا امروز هم ادامه داشته و انقلاب اسلامی نتیجه تداوم همان حركت است.
وی در پایان گفت: وقتی امام حسین(ع) فرمودند «هیهات من الذله» این شعار در انقلاب اسلامی متبلور شد و مد نظر ملت بیدار ما قرار گرفت. تجلی این ظلمستیزی و مبارزه با ظالمان و زیر بار ظلم نرفتن را شاعران در شعر و ادبیات ایجاد كردند و این راه همچنان ادامه خواهد داشت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
چشمانداز ادبیات انقلاب، روشن و امیدبخش است
پژوهش در اشعار انقلابی باید ركن اساسی باشد
«شاعر دوره انقلاب» با «شاعر انقلاب» تفاوت زیادی دارد
نوشتن از انقلاب، مستلزم ریشهیابی حوادث پیش از آن است
شعر انقلاب جریانی جدا از كلیت تاریخ ادبیات فارسی نیست
شعر انقلاب، شعر معرفتی است
جنتی: جایزه جلال باید بینالمللی شود
سرهنگی از رویشهای انقلاب اسلامی است
نوجویی راه فرار از كلیشه در ادبیات انقلاب است
ناصر فیض: از المانهای تكراری در شعر انقلاب پرهیز كنیم
۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]