واضح آرشیو وب فارسی:فارس: داوری اردکانی:
پیران دانشگاههای ما مرجع جوانان دانش طلب باشند/سخن کارساز به خاک نمیافتد
رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: پیران دانشگاههای ما میتوانند مرجع جوانان دانشطلب باشند، اما در هر صورت علم کشور به برنامهریزی نیاز دارد. به نظر نمیرسد هیچ مرکز علمی به اندازه فرهنگستان برای تدوین برنامه علم مناسب باشد.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، رضا داوری اردکانی چهره ماندگار فلسفه ایران و رئیس فرهنگستان علوم اخیراً در کانال شخصی خود در تلگرام نوشت: فرهنگستان وظیفه دارد که گزارش دقیقی از وضع علم کشور و پیشرفتها و موانع پیشرفتاش فراهم کند و در بند این نباشد که سخنش را میشنوند یا نمیشنوند، اگر حرفی دارد بگوید و مطمئن باشد که سخن راهنما و کارساز به خاک نمیافتد. وی افزود: به این ترتیب بی آنکه تغییر اساسی در سازمان فرهنگستان پدید آید، آییننامه و دستورالعملی برای اجرای وظایفی که از ابتدا بر عهده فرهنگستان بوده است تدوین میشود. در این آییننامه شاید بعضی کارگروههای فعلی و به خصوص آنها که موفق بودهاند به صورت کمیتهها و گروههای بین رشتهای دائمی درآیند. این کارگروهها جای گروهها را نمیگیرند بلکه میتوانند انگیزهایی برای فعالتر شدن گروها باشند.
داوری اردکانی با اشاره به اینکه آینده فرهنگستان تا حدودی بستگی به نظر اعضای آن دارد، بیان داشت: آنها میتوانند وضع فعلی را حفظ کنند. بعضی همکاران مشغول مطالعه در باب سازمان و وظایف مناسبتر برای فرهنگستان هستند. بعضی دیگر نیز معتقدند که خوب است ما یک باشگاه علمی باشیم، آنها شاید نظر به وضعی مثل آکادمی فرانسه دارند. آکادمی فرانسه آکادمی شاعران و نویسندگان بزرگ بود. آنها در زمانی که علم در اروپای غربی به نحو ارگانیک رشد میکرد و نیازی به برنامهریزی علم نبود، مرجع علایق ذوقی و فرهنگی و ادبی و فکری مردم کشورشان بودند. وی همچنین تأکید کرد: پیران دانشگاههای ما هم میتوانند اسوه و مرجع جوانان دانشطلب باشند، اما در هر صورت علم کشور به برنامه و برنامهریزی نیاز دارد. به نظر نمیرسد در کشور هیچ مرکز علمی به اندازه فرهنگستان شرایط و امکانهای علمی و عملی برای تدوین برنامه علم و آموزش و پژوهش را داشته باشد. استادان در دانشگاهها و دانشکدهها و گروههای آموزشی جدا از یکدیگر به کار تخصصی آموزش و پژوهش مشغولاند. وزارتخانههای علوم و بهداشت هم بیشتر کار ستادی یا نظارتی میکنند و نظارتشان بر دانشگاهها بیشتر اداری و مقرراتی است.(هر چند که در وزارت علوم مرکزی هم به نام مرکز سیاست علم وجود دارد که در آنجا مطالعاتی در باب علم به طور کلی و وضع علم در ایران صورت گرفته و مخصوصاً اطلاعات خوبی در آنجا فراهم شده است که پژوهشگران میتوانند از آنها استفاده کنند). داوری در پایان با اشاره به کوششهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اما تفاوت فرهنگستان علوم با آن مراکز و سازمانها این است که اینها بیشتر اجرایی و اداریاند، اما فرهنگستان مجمع عده معتنابهی از دانشمندان کشور است. اینها خانهای به نام فرهنگستان دارند و لازم نیست که برای کاری و شرکت در جلسهای دعوت شوند و نظر مشورتی بدهند، بلکه اختیار کار و برنامهریزی آن به دست خودشان است و میتوانند هر وقت لازم باشد در گروههای دائم و موقت گرد آیند و تبادل نظر کنند. این تبادل نظرها هر چه باشد به بحث درباره برنامههای موجود علم و پژوهش و آموزش میرسد. انتهای پیام/
http://fna.ir/5P1KTJ
94/09/25 - 11:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]