تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805289783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبود مدیریت واحد شهری از دلایل تخریب بافت تاریخی قم است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در جلسه بنیاد قم پژوهی مطرح شد؛
نبود مدیریت واحد شهری از دلایل تخریب بافت تاریخی قم است

جلسه بنیاد قم پژوهی


شناسهٔ خبر: 2994524 - چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹
استانها > قم

قم - مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س)، نداشتن جاذبه‌های اقتصادی و نبود مدیریت واحد شهری از دلایل تخریب بافت تاریخی قم دانست. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد قم‌پژوهی، در جلسه این هفته بنیاد، مسائل مربوط به لزوم حفظ بافت تاریخی شهر قم با حضور مدیر عامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) بررسی شد. علیرضا خاکی، مسئله مهاجرت را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی حفظ بافت تاریخی عنوان کرد و گفت: شهرهایی که بر سر راه‌های اصلی کشور قرار نگرفته‌اند و از مهاجرت گسترده مردم مصون مانده‌اند، توانسته‌اند بافت تاریخی خود را بهتر از دیگر شهرها حفظ کنند. وی شهر یزد را از جمله شهرهایی دانست که چندان با چالش مهاجرت روبرو نبوده‌اند و بافت تاریخی این شهر را به‌عنوان یکی از نمونه‌های موفق زنده نگه‌داشتن بافت تاریخی یاد کرد. مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، عامل این موفقیت را همت شهروندان یزدی و تلاش برای حفظ بافت تاریخی شهر خود و کمک و همسو شدن نهادهای مربوطه، چون شهرداری با این روند دانست که علاوه بر حفظ بافت تاریخی به شکل مطلوب، باعث ایجاد رونق اقتصادی در این شهر نیز شده است. وی در ادامه گفت: زنده بودن بافت تاریخی قم باعث بالا بودن قیمت در این بافت است که این مسئله باعث شده تا مالکین درصدد تخریب آن برآیند. خاکی گفت: دستگاه‌های فرهنگی باید منازل قدیمی را مرمت و از آن استفاده کنند، چون این خانه‌ها از نظر بنا نیز جاذبه دارند. وی ضمن اشاره به اینکه بافت تاریخی به‌عنوان میراث گذشتگان است که به ما رسیده، گفت: بافت تاریخی هر شهر با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی آن منطقه شکل گرفته است و الآن معماری شهرها به سوی یکسان سازی می‌رود و لذا بافت تاریخی باید برای شناسایی وجه تمایز شهرها و حفظ و تقویت هویت تاریخی هر شهر، حفظ شود. مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، عدم وجود زمینه‌ها و بسترهای اجتماعی، نبود مجموعه‌هایی که از مدیریت شهری مطالبه کند، نداشتن جاذبه‌های اقتصادی، نگاه ترافیکی مسئولان به بافت تاریخی شهر، پُرهویتی شهر قم و عدم وجود مدیریت واحد شهری را از علل تخریب بافت تاریخی ذکر کرد.

انتقاد از کم اهمیت بودن بافت تاریخی در بین مسئولان معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم نیز در این جلسه با اشاره به مصوب شدن محدوده بافت تاریخی شهر قم و اجرای ضوابط عمومی ساخت‌وساز در آن، از در دستِ تهیه بودن ضوابط تخصصی این محدوده خبر داد. حسن کاووسی در ادامه ضمن انتقاد از کم اهمیت بودن بافت تاریخی در بین مسئولان رده‌بالا، این مطلب را علت کند بودن روند پیشرفت مسائل مربوط به بافت تاریخی عنوان کرد. وی همچنین از تفاوت‌های مهم بافت تاریخی قم با بافت تاریخی دیگر شهرهای ایران گفت و افزود: آنچه باعث سختی کار حفظ و احیای آن می‌شود، قیمت بالای زمین در این محدوده - که در مرکز شهر واقع شده است - می‌باشد. وی در پایان ضمن انتقاد از پروژه‌هایی که به بافت تاریخی قم آسیب‌زده، به چند کار اخیر اداره کل میراث فرهنگی استان قم، در راسته‌ بازار، گذرخان و خانه تاریخی شاکری اشاره کرد. در ادامه اعضای بنیاد قم‌پژوهی ضمن انتقاد به تخریب بافت تاریخی شهر قم، به ارائه دیدگاه‌های خود در این زمینه پرداختند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن