واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بزرگداشت استاد «بهمن بوستان» در ارسباران برگزار میشود
همزمان با روز پژوهش و هشتادمین سالروز تولد پژوهشگر، ادیب و نویسنده عرصه موسیقی و ادبیات، زنده یاد بهمن بوستان، یادمان این استاد برجسته چهارشنبه 25 آذرماه 1394 ساعت 19 در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران؛ بهمن بوستان، فرزند مجدالعلی (مهرداد) بوستان، حقوقدان و پژوهشگر گرانمایه ادبیات فارسی و عرب، نوه محمد حسن وحید دستگردی (ادیب و شاعر دورا ن مشروطه) ۲۲ آذر ۱۳۱۴ در تهران زاده شد.
وی پس از طی تحصیلات ابتدائی و متوسطه درشهر تهران، سال ۱۳۳۶ برای تحصیل رشته حقوق وارد دانشگاه تهران شد و مطالعات دانشگاهی خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی به پایان برد. این ادیب در دوران دانشگاه از محضر اساتید بدیع الزمان فروزانفر و جلال الدین همائی بهره بسیار برد. استعداد و قابلیت او در پژوهش های ادبی دراین دوران توجه استاد محمد معین را جلب کرد تا آنجا که او را به عنوان یکی از دستیاران خود در تدوین و گردآوری لغت فارسی برای فرهنگ معین و لغت نامه دهخدا برگزید. وی همزمان به همکاری با مجلات معتبری چون آینده، کلک، بخارا، ادبستان و ... در نوشتن مقالات تحقیقی همت گماشت.
بهمن بوستان سال ۱۳۴۸ به استخدام سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران در آمد و به طرح و تهیه برنامه هایی در زمینه ادبیات و موسیقی ملی ایران همچون «هفت شهر عشق» و «بشنو از نی» برای تلویزیون و برنامه «سلامی چو بوی خوش آشنایی» برای رادیو تهران پرداخت. وی در برنامههای خود از همکاری استادان نام آور موسیقی ایران، شخصیت هایی چون؛ احمد عبادی، علی اصغر بهاری، حسین قوامی، لطف اله مجد، منصور نریمان و ... بهره میبرد.
این پژوهشگر به دلیل برخورداری از حافظه ای نیرومند در تبارشناسی از اهل هنر و فرهنگ ایران، نزد موسیقی شناسان زبانزد و از مراجع معتبر بود. وی سال ۱۳۷۰ جشنواره «هفت اورنگ» را با همکاری هنرمند ارجمند محمدرضا درویشی در تالار اندیشه برگزار کرد. این برنامه با حضور استادان و شخصیتهای برجسته موسیقی ملی از سراسر نواحی ایران همراه بود و کتاب «هفت اورنگ» یادگار این دوران است.
این ادیب با گشایش خانه موسیقی ایران به عضویت هیئت مدیره کانون پژوهشگران موسیقی در آمد و چند سالی در این سمت فعالیت داشت.
بوستان گذشته از پژوهش های ماندگار در حوزه ادبیات و موسیقی، در عالم ورزش و پیشآهنگی نیز از پیشروان بود و بسیاری از کوه های ایران را پیمود و غارهای ناشناخته را بازشناخت تا آنجا که به عضویت هیئت غارشناسان ایران در آمد.
بهمن بوستان به پاس خدمات ارزنده وپژوهش های گسترده در ورزش های باستانی ایران و موسیقی ملی زورخانه اوایل دهه 80 به عضویت هیئت مدیره انجمن پیشکسوتان ورزش کمیته ملی المپیک در آمد و سال ها در این سمت فعالیت کرد و سهم شایسته ای در احیای فرهنگ ورزش باستانی ایران بر عهده داشت .
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
گرامیداشت«امیرناصر افتتاح» تمبک نواز پیشکسوت ایرانی
سی ونهمین "کنسرت پژوهشی گروه موسیقی معنا "برگزار میشود
نشست هنرمندان موسیقی به یاد استاد " تجویدی " و "ذوالفنون "
نشست پژوهشی موسیقی "پلورالیسم در موسیقی پست تونال"
"سمفونی 16 " هرمزفرهت رونمایی میشود
یاد اهالی موسیقی از سیدخلیل عالی نژاد
«قدمت شش هزارساله ساز چنگ» بررسی می شود
نشست پژوهشی موسیقی و شعر کودک برگزار میشود
آثاری از آهنگسازان معاصر ایران بررسي مي شود
مراسم بزرگداشت بهرام سارنگ در فرهنگسراي ارسباران
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]