واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در شصت و هشتمین جلسه «سینما روایت»
مستند «نام و نشان» نقد شد/ چگونگی شناسایی شهدا از طریق دی ان ای
شناسهٔ خبر: 2999715 - دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۴
هنر > سینمای ایران
در شصت و هشتمین نشست «سینما روایت» فیلم مستند «نام و نشان» که به چگونگی شناسایی شهدا از طریق دی ان ای می پردازد، رونمایی شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری مهر، شصت و هشتمین نشست «سینما روایت» در حالی به رونمایی فیلم مستند «نام و نشان» پرداخت که به دلیل موضوع فیلم و حضور تنی چند از خانواده معزز شهدا
حال و فضای معنوی بر مراسم حکمفرما بود. در ابتدای این جلسه مهدی جعفری کارگردان مستند «نام و نشان» در مورد فیلم یادآور شد: حدود دو سال قبل بود که من مصاحبه ای از دکتر تولایی در شناسایی مفقودین بر اساس دی ان دی خواندم و کنجکاو شدم در این مورد کار کنم چرا که احساس کردم کاری که دکتر تولایی در مرکز ژنتیک نور انجام داده است ارزشی بیشتر از این داشت که فقط در اخبار و در حد یک
مصاحبه مطرح شود لذا خدمت وی رسیدم و تحقیقات میدانی خودم را شروع کردم. به گفته جعفری، این آخرین نسخه فیلم نخواهد بود و امکان تغییرات با توجه به بازخوردهای مخاطب وجود دارد.
عزیزالله حمیدنژاد کارگردان سینمای ایران نیز در این نشست با اشاره به تیم تحقیق و تفحص پزشکی اضافه کرد: من همیشه فکر می کردم ما که کار فرهنگی انجام می دهیم همواره با مشکلات مواجه هستیم اما دیدم در حوزه علمی هم دوستانی مثل دکتر تولایی با وجود مشکلات زیاد اما با انگیزه بسیار قوی گام برمی دارند که قابل تقدیر است. کارگردان فیلم سینمایی «هور در آتش» یادآور شد: شروع فیلم تاکیدی بر ماجرای یازده سپتامبر دارد که این موضوع در فیلم بی دلیل نیست چون هنگامی که مخاطب با فیلم به جلو می رود می بیند که پژوهشگران ایرانی با چه زحماتی و بدون استفاده از فن آوری غرب موفق می شوند از طریق دی ان دی، شهدای گمنام را شناسایی کنند که این یکی از نقاط مثبت فیلم محسوب می شود. حمیدنژاد اظهار کرد: ما در این فیلم شاهد حضور دکتر تولایی رییس مرکز ژنتیک نور هستیم که بدون تکلف و بی آلایش حرف هایش را می زند و اهدافش را بیان می کند و در جاهایی ما حتی شاهد بغض ها و سکوت وی هستیم که به درگیرشدن مخاطب با فیلم کمک می کند به گونه ای که مخاطب احساس می کند آن شهید مفقودی که شناسایی شده فرزند خودش است.
این ها همه نکات مثبت تکنیکی این فیلم است و من به دست اندرکاران فیلم تبریک می گویم که توانستند این احساسات را به خوبی به مخاطب منتقل کنند.
تولایی در این برنامه خود را سرباز کوچکی از جستجوگران نور و تفحص اعلام کرد و گفت: ما باید همه ابزارها و تکنیک ها را به خدمت بگیریم تا مسیر شناسایی مفقودین را تسریع ببخشیم و من امروز افتخار می کنم که یکی از پیشرفته ترین دانش های روز دنیا به عنوان یک دستاورد جهاد علمی که همواره مورد انتظار مقام معظم رهبری بوده در خدمت بهترین مردم این سرزمین که همانا خانواده شهدا است، قرار دارد. وی تصریح کرد: باید بپذیریم که یک دنیا حماسه در موضوع شهدای گمنام وجود دارد و این سوژه ها می تواند بسیار آرمانی و امیدبخش برای جوانان ما و برای معرفی حقانیت شهدا باشند و من به آنها خداقوت می گویم به دوستانی که توانستند برگی به برگ های زرین این دفتر اضافه کنند. مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری هم در این برنامه یادآور شد: این فیلم نشان می دهد که جنگ هنوز تمام نشده است و فقط ابزار میدان جنگ تغییر کرده است. الان یک بخش از جنگ در خانه ها است و سلاح آن صبوری است.
در این جلسه مهمانانی از جمله خواهران شهید صادقی پور، مادر شهید علی مددی که فیلم به شناسایی پیکر این شهید می پردازد، حجت الاسلام والمسلمین محمودی نماینده ولی فقیه در بنیاد فرهنگی سینما روایت، محمد حسین نیرومند مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، محمود گبرلو منتقد سینمای ایران، پروانه مرزبان تهیه کننده سینما، صادق صادق دقیقی کارگردان سینما و کال سیک نماینده صلیب سرخ در ایران و
ویلیام گود وین از همکاران وی و جمعی از علاقه مندان به سینما و فیلم های مستند حضور داشتند. در انتهای این مراسم نیز هدایایی به رسم یادبود به مادر شهید علی مددی، مهدی جعفری کارگردان فیلم و تولایی اهدا شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]