تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى‏خواهد خداوند او را از زبانيه (فرشتگان عذاب) نوزده‏گانه برهاند، بسم الل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819102375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهم‌ترین میراث حضرت محمد(ص) برای مسلمانان چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مهم‌ترین میراث حضرت محمد(ص) برای مسلمانان چیست؟
حجت الاسلام میرلوحی گفت: از محوری‌ترین سوالاتی که لازم است در ایام پایانی ماه صفر به آن فکر کنیم این است که مهم‌ترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟


به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در آستانه فرا رسیدن روز رحلت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص)، حجت الاسلام محمدحسین میرلوحی، کارشناس و پژوهشگر امور مذهبی در یادداشتی برای باشگاه خبرنگاران به طرح سؤالی در خصوص مهمترین و محوری‌ترین میراث نبی‌اکرم(ص) برای مسلمانان و تشریح آن پرداخته است.




بسم الله الرحمن الرحیم


مهمترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟


فرصت‌های تعطیلی که قانون گذار حکیم ما برای ایام مختلف مذهبی تدبیر کرده است قطعا هدفمند و با حکمت بوده است. یکی از ابعاد این تعطیلی‌ها در اواخر ماه صفرالمظفر و فرصتی است تا توجهی دوباره در زندگانی نبی بزرگوار اکرم، حضرت محمد(ص) داشته باشیم. از محوری‌ترین سوالاتی که لازم است در این ایام به آن فکر کنیم این است که مهم‌ترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟


ممکن است برخی بگویند توحید مهمترین امریست که پیامبر اکرم (ص) با خود برای ما آورده‌اند: چرا که قرآن می‌فرماید  «ان الشرک لظلم عظیم» و نیز می‌گوید تنها گناهی که در قرآن پیامبر(ص) مورد مغفرت واقع نمی‌شود شرک است.


برخی دیگر ممکن است در پاسخ بگویند، اخلاق: مساله اخلاق‌مداری خیلی مهم است پیامبر هم فرمودند: قَالَ: إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ ‏مَكَارِمَ‏ الْأَخْلَاق. ‏(بحار/68/382) یعنی «به‌راستی که من مبعوث شدم تا شرافت‌های اخلاقی را کامل و تمام کنم». جامعه بدون اخلاق هیچ نیست و پیامبر تمام هدف خود را در اخلاق خلاصه کردند.


شاید هم عده‌ای بگویند نماز مهمترین هدیه‌ای است که ایشان از جانب خداوند آورده‌اند چرا که فرمودند «موضع الصلوة من الدین کموضع الرأس من الجسد» (کنز العمال ، ج 7، حدیث 18972) موضع نماز در دین مانند سر به پیکر است.


اما من فکر می‌کنم مهمترین مساله راجع به پیامبر اکرم مساله ولایت و امامت است، اگر نقطه ابتدایی و انتهایی نبوت پیامبر را ببینیم می‌توان بخوبی این مساله را درک کرد. چرایی این مساله هم روشن است چون در ابتدای امر رسالت نبی مکرم اسلام پراهمیت‌ترین بحث را مطرح کردند و در مرحله رحلت نیز چنین است.


در اولین روز علنی کردن دعوت به اسلام در یوم الانذار آن‌چنان که تاریخ شیعه و سنی نقل کردند ولایت امیرالمومنین علیه السلام مطرح شد و در آخرین ساعات حیات پیامبر نیز سفارش به همین مساله شده است.


چرا ما این مساله را در مقایسه با توحید مهمتر می‌دانیم؟ قرآن می‌فرماید چنانچه از مشرکین بپرسید خالق آسمانها و زمین کیست می گویند الله! فلذا مساله اولویت دار نسبت به اصل توحید راه صحیح شناخت توحید است و ما در زیارت جامعه کبیره داریم «السلام علی محال معرفه الله» سلام بر شما اهل بیت کسانی که محل شناختن خدا هستید.


 اخلاق یک مساله مهم است اما اگر روح ولایی از آن خارج شود کار بجایی می‌رسد که یکسری انسانهایی که خود را متخلق ! و عاقل! می‌دانند همجنس‌بازی را ضداخلاق نمی‌شمارند. اخلاق اگر مهمتر باشد ما به علی بن ابیطالب انسان خشن و جنگجو می‌گوییم، کما اینکه در محافل اخلاق سکولار مطرح است.


و در مورد اهمیت بیشتر ولایت نسبت به نماز و اساساً عبادات توجه خوانندگان را به این روایت شنیدنی جلب می‌کنم: جناب خوارزمی که از علماء بزرگ أهل سنت است و بزرگان أهل سنت بر وثاقت و اعتبارش صحه گذاشته‌اند، روایتی را نقل می‌کند از نبی مکرم (صلی الله علیه و‌‌ آله) که فرمودند: «یا علی! لو أن عبدا عبد الله عز وجل مثل ما قام نوح فی قومه و کان له مثل أحد ذهبا فأنفقه فی سبیل الله و مد فی عمره حتی حج ألف عام علی قدمیه، ثم قتل بین الصفا و المروة مظلوما، ثم لم یوالک یا علی، لم یشم رائحة الجنة و لم یدخلها».


یا علی! اگر بنده‌ای عبادت کند خدای عزوجل را به اندازه عمر نوح و به اندازه کوه أحد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند و به قدری عمرش طولانی شود که هزار بار پیاده به مکه رود و عمل حج انجام دهد، بعد هم در بین صفا و مروه در راه خدا مظلومانه شهید شود، ولی ولایت تو را نداشته باشد یا علی، بوی بهشت به مشامش نخواهد رسید و وارد بهشت هم نخواهد شد.(المناقب للموفق الخوارزمی، ص 68 ـ ینابیع المودة لذوی القربی للقندوزی، ج 2، ص 293)






برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید





انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

ویژه برنامه‌های شبکه قرآن سیما در 28 و 30 صفر اعلام شد
مشهد مقدس پایتخت فرهنگی جهان اسلام می‌شود
معاون قرآن و عترت ارشاد درگذشت استاد ابوالفضل علامی را تسلیت گفت
حتی یک ریال از بودجه بقاع متبرکه پرداخت نشده است
فرصت ارسال آثار به سوگواره فرهنگی هنری «عبرات» تمدید شد
اعدام شیخ نمر برای عربستان بسیار گران تمام می‌شود
ویژه برنامه «اشکباره غم» در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود
پرداخت‌های نامنظم دولتی و مهجور ماندن بودجه‌های قرآنی
بانوان طلبه در جشنواره سراسری قرآن کریم با یکدیگر به رقابت می‌پردازند
دانشگاه هاروارد 40 میلیارد دلار موقوفات دارد





۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن