تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 26 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806631210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استیضاح‎ دیگری در راه است!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: استیضاح‎ دیگری در راه است!
در میان ادوار مختلف خانه ملت، مجلس هشتم با اعلام وصول ۴ استیضاح و مجلس هفتم با اعلام وصول ۳ استیضاح رکورددار ثبت درخواست استیضاح تاکنون هستند.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "استیضاح" از جمله اختیاراتی است که بنابر اصل ۸۹ قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی اعطا شده است تا در مواردی که نمایندگان مردم به نتایج قانونی می‎رسند، اقدام به عزل وزرای کابینه دولت کنند.

استیضاح چه زمان قابل طرح است

استیضاح به معنای مطالبه توضیح از وزیر از سوی قانون‎گذاران است و زمانی در مجلس شورای اسلامی قابل طرح است که به امضای حداقل 10 نفر از نمایندگان رسیده باشد. زمانی که پرونده استیضاح برای وزیری باز می‎شود، نمایندگان استیضاح کننده وزیر را برای مواخذه به صحن مجلس فرا می‎خوانند و به وزیر فرصت می‎دهند تا به ایرادات وارده پاسخ گوید.

قانون اساسی موضوع استیضاح را محدود نکرده و اختیار آن را به نمایندگان واگذاشته تا هر موردی را که بتوانند به عنوان استیضاح مطرح کنند، البته نمایندگان مکلّف نیستند تا اگر در هر موردی نقض قانونی مشاهده کردند بلافاصله به طرح استیضاح مبادرت کنند. بلکه پیش از استیضاح مواردی چو سوال از وزرا نیز در قانون پیش بینی شده است که در قالب آن می توان استیضاح را به اصطلاح آخرین تیر ترکش نمایندگان مجلس برای پاسخگو کردن وزیر قلمداد کرد.

بعد از اعلام استیضاح از سوی نمایندگان هیأت وزیران و یا وزیر مربوطه به مدت 10 روز فرصت دارد تا در صحن علنی حاضر شده و به سوالات نمایندگان پاسخ دهد و پس از آن موضوع اعتماد یا عدم اعتماد در مجلس نسبت به وزیر یا وزیران مورد بررسی قرار می‌‌‌گیرد و در خاتمه نمایندگان با اکثریت آراء در مورد اعتماد یا عدم اعتماد به وزیر تصمیم می‎گیرند.


استیضاح‎های بی‌ثمری که کارکردی ندارند!



مجلس هشتم با بیشترین اعلام وصول

در ادوار 9گانه مجلس از میان ۲۴ مورد استیضاح انجام شده، تنها ۷ استیضاح به برکناری وزرا انجامیده است و از میان ۱۷ استیضاح ناکام مجالس مختلف، ۱۵ مورد با رای اعتماد مجدد نمایندگان به وزرا، وزیر در کابینه به کار خود ادامه داده است.

استیضاح محمد عباسی وزیر ورزش دولت دهم را می‎توان از این دست استیضاح‎ها برشمرد که پیش از رای‌گیری نهایی در صحن علنی منتفی شد و مورد دیگر استیضاح مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی دولت نهم که مصادف با مجلس هفتم بود و به دلیل پایان عمر مجلس خواهان استیضاح، برگزار نشد.


استیضاح‎های بی‌ثمری که کارکردی ندارند!



در میان ادوار مختلف خانه ملت، مجلس هشتم با اعلام وصول ۴ استیضاح و مجلس هفتم با اعلام وصول ۳ استیضاح رکورددار ثبت درخواست استیضاح تاکنون هستند. در میان دولت‌های ده‌گانه جمهوری اسلامی ایران، دولت دهم به دلیل مواجه‌شدن با ۵ استیضاح از جانب مجالس وقت، رکورددار محسوب می‌شود.

استیضاح فرجی‎دانا به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم نیز از جمله استیضاح‎هایی بود که در مجلس نهم صورت گرفت و نتیجه نهایی این استیضاح برکناری وی از مسئولیت در وزارت علوم با 145 رأی موافق، 110 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 270 رای نمایندگان بود.


استیضاح‎های بی‌ثمری که کارکردی ندارند!



بعد از استیضاح فرجی‌دانا؛ استیضاح علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مجلس برگزار شد، اما این دو برخلاف فرجی‌دانا با رای اعتماد مجدد اکثریت نمایندگان در راس وزارتخانه‌های خود باقی ماندند.

با وجود انجام این سه استیضاح طی حدود دو سال از آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون، سایه استیضاح بر سر بسیاری از وزرای دولت همچنان سنگینی می‌کند به طوری که به جز حضور تعداد اندکی از وزیران در حاشیه امن‌تر، وزرای دیگر یا از مجلس کارت زرد گرفته و یا استیضاح آن‌ها از سوی برخی نمایندگان زمزمه می‌شود.

علی ربیعی وزیر کار و تعاون، بیژن زنگنه وزیر نفت، گودرزی وزیر ورزش و جوانان، چیت‌چیان وزیر نیرو، طیب‌نیا وزیر اقتصاد و دارایی جزو مطرح‌ترین وزرایی هستند که گه‏‎گاه خبرهایی از اراده نمایندگان برای استیضاح آنها به گوش می‌رسد. 

در چنین شرایطی و با عنایت به اینکه اساسا مقوله استیضاح وزیر اغلب دارای بار اقتصاد و سیاسی است معرفی می‎شود. 


بسیاری از نمایندگان مجلس دیدار و طرح سوال بین وزرا و نمایندگان در کمیسیون‌ها را راهگشاتر می‌دانند. چرا که از استیضاح و عزل یک وزیر تا معرفی وزیر دیگر حدود سه ماه زمان صرف می‌شود و این امر جدای سیاست و تغییراتی است که وزیر بعدی در حوزه وزارتخانه خود در نظر می‌گیرد، که تمامی این موارد هزینه‌های اقتصادی و سیاسی را برای کشور در بر خواهد داشت. 

"محمد دهقان" عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ از مهمترین مسئله در به ثمر رسیدن یک استیضاح در مجلس پرده برداشت.

وی با اشاره به درخواست‌ و اصرار برخی نمایندگان برای اعلام وصول استیضاح‌ها در مجلس اظهار کرد: فراکسیون‌های رسمی مجلس به دلیل آنکه استیضاح‌ها را در شرایط کنونی به صلاح کشور نمی‌دانند آن را تعقیب نمی‌کنند و مسلما در صورت عدم پیگیری یک استیضاح توسط فراکسیون‌های مجلس نتیجه‌بخش هم نخواهد بود.

به اعتقاد این عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت هیئت رئیسه توصیه‌ای در شرایطی که نماینده‌ هدفش از استیضاح تنها برکناری وزیر مربوطه باشد، نخواهد داشت.


استیضاح‎های بی‌ثمری که کارکردی ندارند!



استیضاحی بدون دستاورد

حال با تمام این تفاسیر این سوال در اذهان شکل می‌گیرد که استیضاح‎هایی که تاکنون صورت گرفته تا چه حد توانسته است مسیر ریل‌گذاری شده را در جهت اهداف استیضاح پیش ببرد؟ و اصرار برخی دیگر از نمایندگان بر درخواست خود مبنی بر استیضاح تعدادی دیگر از وزرا، به راستی مشکلات موجود را تا چه میزان حل و فصل خواهد کرد؟ شاید تا مدت زمان کوتاه باقی‌مانده از عمر مجلس کنونی، انتظار استیضاح وزرا به قدری دور از ذهن باشد، اما واقعیت آن است که تا آخرین لحظات عمر مجلس وقوع آن در صورت اراده مجلسی‎ها و البته قصور دولتمردان در انجام خدمات دور از ذهن نیست.

انتهای پیام/


 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.




اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

چرا استیضاح وزیر نیرو و تحقیق و تفحص از وزارت بهداشت اعلام وصول نمی‌شود؟ / حق نمایندگان را سلب نکنید
از پرحاشیه‌ترین تا قابل قبول‌ترین"استعفا" / کدام نمایندگان در مجالس هشتم و نهم استعفا کردند؟
دهقان: عدم همراهی فراکسیون‌ها طرح‌های استیضاح را بی‌نتیجه می‌گذارد
موسوی: "استیضاح وزیر نفت" سه‌شنبه تحویل هیئت رئیسه می‌شود/ "کرسنت" و "مشکلات پالایشگاه‌ها" محور استیضاح
از کلید خوردن تحقیق و تفحص از سازمان بورس تا تحویل استیضاح وزیر نفت
زوایایی از آبستراکسیون رسانه‌‌ای در نمایشگاه مطبوعات
افضلی فرد: دشمنان چاره‎ای جز تمکین در برابر اقتدار ایران ندارند/آل‌سعود مزدورانش را از سوریه جمع کند





۱۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن