واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۱ب.ظ)
«شاهزاده روم» يک قصه ناگفته را بيان مي کند موج- منتقد محمد تقي فهيم عنوان کرد: «در انيميشن «شاهزاده روم» نمونه اعتماد به نفس چند جوان را ميبينيم.جوانهايي که با خلاقيتهاي فردي خود قصه اي را به تصوير کشيدند که در عين بيان يک قصه با محتواي ديني و ارزشهاي معنوي، يک قصه ناگفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، جلسه نقد و بررسي «شاهزاده روم» دومين انيميشن بلند سينمايي با حضور محمد تقي فهيم، منتقد و وحيد پناهلو، مجري و کارشناس د پرديس سينمايي رازي برگزار شد.
ايران از پنج هزار سال پيش انيميشن داشته است!
در ابتداي نشست محمدتقي فهيم، منتقد به گفت و گو با کودکان حاضر در جلسه در خصوص انيميش هاي مورد علاقهشان پرداخت.
وي در آغاز صحبتهاي خود با استناد به پاسخهاي کودکان گفت: «احساس تأسف ميکنم از انقلابي که آن را انقلاب فرهنگي ميناميم اما مسوولان فرهنگي ما يا خواب هستند و يا در پي کسب رتبههاي بالاتر سياسي. اگر امروزه شاهد مسائلي همچون اختلاس هستيم همه ناشي از مشکلات فرهنگي ماست.»
منتقد برنامه بيان کرد؛ «ما با وجود ادعاي يک کشور فرهنگي بايد شاهد آن باشيم که کودکانمان کارتونهايي همچون، زيباي خفته، پرنسس، سيندرلا و.. را ميشناسند و پيگيري ميکنند اما هيچ يک از آنها اطلاعاتي درباره چل گيس، امير ارسلان رومي، حسين کرد شبستري و.. ندارند.
وي در ادامه عنوان کرد: «جالب است بدانيد که ايران اولين کشوري بوده است که نقاشي متحرک در آن کشف شده است. کوزه اي را در شهر خفته کشف کردهاند که براي 5 هزار سال پيش بوده است. روي آن کوزه بزي را نشان ميدهد که با چند حرکت به سمت يک درخت ميرود. پس اين اتفاق نشان ميدهد که کشور ما از 5 هزار سال پيش انيميشن داشته است.»
والدين بايد بستر انتخابهاي فرزندان را مشخص کنند
محمد تقي فهميم خطاب به مادران، تأثير تصوير بر ذهن و روح را بيان کرد و به آن ها هشدار داد که با وجود تصويرهايي که در طول روز فرزندانمان با آن ها روبه رو هستند، اين وظيفه ماست که آن ها را به درستي هدايت کرده و ضمن حفظ استقلال فرزندان، بستر انتخاب را براي آن ها فراهم کنيم. همين تأثير بسيار زياد تصوير بر ذهن است که امام از سينما به عنوان هنر مدرن نام برد و اجازه نداد سينما بعد از انقلاب از فعاليتهاي خود جا ماند. هرچيزي که با قصه و تصوير گفته شود ماندگاري آن در ذهن بيشتر است.
ما مسووليت بزرگي درباره بسترسازي انتخاب کالاهاي فرهنگي فرزندانمان بر عهده داريم. بايد دنياي بچه ها را درک کرد و متناسب با موقعيت زيستي، هويت ملي و... براي آن ها انتخابي مناسب را انجام دهيم. هر چقدر به سمت کالاي مصرفي برويم به سمت خودباختگي پيش رفتهايم و شرايط آسيب پذيري بچههايمان را آماده کردهايم. مسئوليت والدين بسيار سنگين است.چيزهايي که در کودکي نهفته است در بزرگسالي نميشود آن ها را از بين برد. هرچقدر بچههاي ما هويت داشته باشند در آن سوي دنيا هم که باشند سربلند خواهند شد.
«شاهزاده روم» نمونه اعتماد به نفس چند جوان است
در انيميشن «شاهزاده روم» نمونه اعتماد به نفس چند جوان را ميبينيم. جوانهايي که با خلاقيتهاي فردي خود قصه اي را به تصوير کشيدندکه در عين بيان يک قصه با محتواي ديني و ارزشهاي معنوي، يک قصه ناگفته است و همچنين فضاي مفرحي را براي بچه ها به ارمغان ميآورد. بسياري از مردم شايد ندانند که مادر امام زمان يک پرنسس رومي بوده است.
اين فيلم يکي از بهترين کارهاي انيميشن است که در موقعيت فعلي ساخته شده است ولي نبايد با انيميشنهاي دنيا مقايسه شود.
ناشدني ها را بايد با انيميشن شدني کرد
محمد تقي فهميم در پاسخ به سؤال پناهلو مبني بر علت ناشناخته مانده شخصيتهاي کارتوني ايراني، گفت:«نکته اصلي در ساخت انيميشن باور پذير کردن و قبل از آن خلق دنياي فانتزي است. انيميشن بايد با فانتزي عجين باشد. در دنياي غرب مي گويند ناشدني ها را بايد با انيميشن شدني کرد. در اين انيميشن دوستان تلاش کردند با روايت يک قصه واقعي به فانتزي هم نزديک شوند. دنياي فانتزي متعلق بچههاست. اگر انيميشن نتواند بچه ها را جذب کند شکست خورده است. حالا بايد در لابه لاي خلق اين دنياي فانتزي به بچه ها پيامهاي مختلفي نيز بدهيم.
در پايان اين نشست ميهمانان برنامه، تابلوي يادبود اين جلسه را امضا کردند و با مخاطبان برنامه عکس يادگاري گرفتند.
نشست نقد و بررسي انيميشن «شاهزاده روم» عصرگاه چهارشنبه 4 آذر در پرديس سينمايي رازي برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]