واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۹ب.ظ)
«A۱۵۷» روايت قربانياني است که به ناحق اسير جنگ شدهاند موج - کارگردان مستند «A۱۵۷» اعلام کرد اين فيلم داستان مردماني است که به ناحق گرفتار جنگ شدهاند و در اين ميان کودکان و زنان بيشتر آسيب ميبينند.
به گزارش خبرگزاري موج، در سالن سوره حوزه هنري از مستندي به نام «A۱۵۷» رونمايي شد. در اين مراسم که با حضور جمعي از سينماگران همراه بود، بهروز نوراني پور تهيه کننده و کارگردان اين اثر گفت: «A۱۵۷» روايت فروپاشي اخلاق در سال ۲۰۱۵ ميلادي در مسير جنگ است، در حالي که آوارگي و در به دري در چنين زمانه اي براي خيليها جاي تعجب دارد.
وي با بيان اينکه دنيا به جايي رسيده که شخصيتهاي اصلي اين مستند براي زنده ماندن با مرگ دست و پنجه نرم ميکنند، ادامه داد: اين مستند روايت ملتي است که با موضوع و مساله ناخواستهاي روبهرو شدند. امروزه بر اساس آمار منتشر شده در جنگها ۸۰ درصد قربانيان جنگ، زنان و کودکان هستند.
اين فيلمساز همچنين افزود: بسياري از افراد، جنگ را يک بازي مردانه ميدانند و اين مردها هستند که براي آن تصميم ميگيرند و در اين روند زنان و کودکان اولين قربانيان جنگ ميشوند.
نورانيپور تاکيد کرد: «A۱۵۷» روايت قربانياني است که به ناحق گرفتار و اسير مسير جنگ شدهاند. اميدوارم مخاطبان بتوانند با ما به حقيقتي از جنگ سفر کنند.
سماواتي: «A۱۵۷» يادآور آرامشي است که در کشورمان داريم
در اين مراسم امير سماواتي تهيه کننده سينما، در خصوص چگونگي آشنايي خود با اين کارگردان گفت: سه سال پيش با نورانيپور آشنا شدم. در همان زمان متوجه شدم که در حال تدارک يک فيلم است.
وي افزود: نورانيپور سراسر پاکي و خداپرستي است و در قلبش يقيني دارد که بلافاصله باورش ميکنيد. هنگام گفت و گو با او متوجه شدم که فيلمنامه تنها يک معادله رياضي است و ما بايد به آدمهايي مثل نورانيپورها که در سينماي مستند نگاهي حقيقتياب دارند اعتماد داشته باشيم.
سماواتي ادامه داد: وقتي راشهاي تدوين را ديدم، هر لحظه به اين فکر ميکردم که چگونه امکان کشف جواناني مثل نورانيپور وجود دارد. او از هزينه زندگي شخصي خود توانست کاري بسازد که امروز باعث افتخار ماست.
وي در ادامه با اشاره به مساله داعش در اين مستند عنوان کرد: ما در اين بين با داعشي که برخي سرزمينها را اشغال کرده روبهرو هستيم و شکرانه براي ماست که در مملکت خود امنيت داريم. قطعاً ديدن شخصيتهايي مثل هيلين و سولاف اشک از چشمان ما جاري ميکند.
سماواتي با اشاره به اينکه شخصيت، همت و جرات نورانيپور را ميستايد، گفت: قطعاً در اين فيلم خطراتي از کنار گوش کارگردان گذشته و جا دارد از او تشکر کنم؛ چون به ما يادآوري ميکند در مملکتي که آرامش و امنيت وجود دارد، چه اتفاقي براي ديگر کشورها ميافتد.
فاطمه صفا: اين فيلم برشي از اتفاقات تلخ در سوريه است
در مراسم رونمايي از مستند «A۱۵۷» به کارگرداني بهروز نورانيپور در تالار سوره حوزه هنري که عصر سه شنبه، سوم آذر، برگزار شد، علاوه بر سينماگران و فعالان اين عرصه، يک دختر مهاجر سوري نيز حضور داشت.
فاطمه صفا، دختر مهاجر سوري که اکنون دانشجوي دکتراي زبان و ادبيات فارسي در ايران است، پس از ديدن اين فيلم مستند که درباره حمله داعش و آوارگي مردم سوريه در پي آن است، بيان کرد: آنچه در اين مستند ديديد، يک برش کوچک از اتفاقات تلخ در کشور ماست.
وي با بيان اينکه چند ماه بعد، پنجمين سال جنگ سوريه را پشت سر ميگذاريم، افزود: شاهديم که به بهانه راهاندازي اين جنگ يک غده سرطاني به نام داعش به وجود آمده که دين نميشناسد و آدمها را براي مقصود غيرانساني خود استخدام ميکند.
صفا با اظهار تأسف از بروز چنين شرايطي در منطقه، اظهار کرد: در شرايط فعلي داعش يک قسمت بزرگ از سوريه و عراق را گرفته و البته در حال عقبنشيني است. اميدوارم با مجاهدت نيروهاي مردمي و مقاومت اسلامي، سرزمين ما از داعشيان پس گرفته شود.
وي همچنين ادامه داد: متاسفانه ميبينيم هم دختراني که اسير دست داعش شده باشند و هم کساني که از کشورشان مهاجرت کرده و به کشورهاي غربي رفتهاند، هر کدام به نوعي مورد سوءاستفاده و شرايط نامناسب قرار ميگيرند. اين فيلم بهخوبي نشان داد که زنان در چه وضعيت اسفباري در شرايط جنگي قرار ميگيرند.
صفا در پايان گفت: نگاهي که به زن وجود دارد، نگاهي ابزاري است و در هر شرايطي به نوعي خودش را بروز ميدهد، اميدوارم اين نگاه اصلاح شود و به اصل قرآن برگرديم که تاکيد ميکند ارزش انسانها نه به جنسيت آنها بلکه به نوع کردار و ميزان ايمانشان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]