واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۲۹ب.ظ)
پايان سمپوزيوم ملي مجسمه سازي در کاشان موج- نخستين سمپوزيوم ملي مجسمه سازي با موضوع ساخت سرديس 13 سردار شهيد کاشان پس از 10 روز برگزاري در مجموعه فرهنگي تاريخي طباطباييها پنجشنبه شب به کار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرعامل انجمن هنرمندان مجسمه سازي کشور در اين آيين اظهار کرد: مجسمه سازي در دورههاي قبل و بعد از انقلاب فراز و فرود زيادي را گذرانده، اما اکنون شاهد اين هستيم که در جاي جاي کشور به مناسبتهاي مختلف از مجسمه سازي استفاده درست ميشود و آرام آرام جايگاه خود را پيدا ميکند.
استاد طاهر شيخ الحکمايي افزود: يکي از اين موارد صحيح استفاده درست و بهينه آن از فداکاران دفاع مقدس در زمان قبل از انقلاب و دوران حفظ و پاسداري از انقلاب است که ميبايست از آنها در زمينههاي مختلف فيلم، ادبيات، نقاشي و بخش آموزش و پرورش در کتابهاي درسي معرفي شوند.
وي گفت: سمپوزيوم ميتواند با همکاري و همراهي اين عرصههاي هنري در قالب يک طيف وسيع و گسترده در بزرگداشت کساني که جانشان را کف دست گذاشتند و فداکارانه قراردادشان با خداوند را عملياتي کردند، برگزار شود.
شيخ الحکمايي افزود: براي اين فداکاران واقعي بايد سنگ تمام گذاشت و هر کار هنري در بزرگداشت آنها با بهترين کيفيت و کميت مطلوب برگزار شود تا اثري که خلق ميشود صدها سال مايه افتخار و ماندگار شود.
به گفته وي، کاشان با برگزاري اين سمپوزيوم و دعوت از هنرمندان شروع خوبي را رقم زد و ميطلبد براي ادامه راه با مشاوره دقيق و صحيح خشتهاي آينده آن چيده شود.
شيخ الحکمايي ايجاد رشته مجسمه سازي در دانشکده هنر کاشان را در کنارانجام کار ارزشمند و بزرگ ساخت دهها المان، سرديس و تنديس ديگر فداکاران کشور با نگاه و حالات مختلف در سطح وسيع تر را خواستار شد و گفت: انجام کارهاي هنري براي بزرگداشت کساني که جانشان را دادند با از خود مايه گذاشتن حداقل قسمتي از وقت و هزينه در تبيين ايثار و فداکاري و کارهاي هنري وسيع تر و تجسمي ضروري است.
سرپرست فرمانداري کاشان نيز در اين آيين گفت: اين حادثه هنري در انتقال فرهنگ ايثار و شهادت و گراميداشت ياد و خاطره شهدا نقطه عطفي را براي کاشان رقم زد و اين شهرستان در حوزه معماري نيز طي سالهاي اخير شاهد اقدامات خوب احيا و باز زنده سازي بافت تاريخي بوده است.
حميدرضا مومنيان با تاکيد بر اينکه آوازه کاشان در برگ برگ تاريخ با نام مفاخر و دانشمندان آن در عرصههاي مختلف به عالم پروري ثبت است، افزود: تأثير شرکت هنرمندان بومي اين خطه در کنار استادان مطرح و برجسته ملي مجسمه سازي اتفاق زيبايي در برگزاري اين رويداد فرهنگي هنري است.
وي با تاکيد بر اين که هنر تئاتر، سينما و معماري داراي ظرفيتهاي بالايي در انتقال مفاهيم ارزشي است، گفت: اقدام شهرداري کاشان در برگزاري سمپوزيوم ملي مجسمه سازي نقطه شروعي در بيان مفاهيم فاخر و نهفته در تاريخ جنگ است.
به گفته وي، هنرمندان اين سمپوزيوم قالب جديدي را براي مفاهيم ارزشي ايجاد کردند که برکات اين اقدام ارزنده بلوغ بيش از پيش حوزههاي اجتماعي کاشان را رقم خواهد زد.
شهردار کاشان نيز با اشاره به برگزاري موفقيت آميز اين رويداد فرهنگي هنري طي 10 روز در راستاي تکريم و معرفي سرداران شهيد کاشان گفت: تلاش مجسمه سازان فرصت خوبي را در ايجاد نشاط هنري براي اين شهر رقم زد.
سيدمحمد ناظم رضوي ساخت باغ موزه دفاع مقدس با جانمايي زميني به وسعت پنج هزار مترمربع در مجاورت مصلي واقع در بلوار امام رضا (ع) کاشان را از ديگر اقدامات شهرداري در راستاي حفظ فرهنگ ايثار و شهادت دانست و گفت: واگذاري زمين، همکاري و مساعدت هرچه بيشتر راه و شهرسازي استان و استانداري را ميطلبد تا عمليات اجرايي آن با بودجه اي که شهرداري در سال 94 پيش بيني کرده است را آغاز کند.
به گفته شهردار کاشان، در زمان حاضر براي راه اندازي موقت اين باغ موزه با هماهنگي امام جمعه کاشان قسمتي از فضاي مصلي براي اين کار اختصاص پيدا کرده که در حال آماده سازي است.
نخستين سمپوزيوم ملي مجسمه سازي کاشان با موضوع ساخت سرديس 13 سردار شهيد کاشاني طي 10 روز از 17 تا 28 آبان توسط هنرمندان برجسته کشور در خانه تاريخي طباطباييها همراه با بازديد گردشگران برگزار شد.
امين بلاغي، جعفر نجيبي، هادي عرب نرمي، سجاد سلمان روغني،حميدرضا بابائي، ملک داديار گروسيان،حميدرضا صادق زاده، حسين علي عسگري، بيژن غنچه پور، رضا قره باغي، نادر قشقايي، خيرالله کريمي و علي اعتبار ارمکي هنرمنداني هستند که سرديس سرداران شهيد اکبر زجاجي، احسان الله قاسميه، سيد مصطفي سيد حسن زاده، حجت الاسلام حسين صنعت کار،حسين ترنجي مفرد، علي فارسي، عباس کريمي، علي معمار حسن آبادي، علي معمار، محمدتقي پکوک، غلامرضا طرق، عليرضا کاشانيان و محمود خادمي را خلق کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]