تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815439518




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

30 درصد نوزادان نارس در کشور دچار بيماري شبکيه مي‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۱۸ب.ظ)
30 درصد نوزادان نارس در کشور دچار بيماري شبکيه مي‌شوند موج - مدير برنامه ملي پيشگيري از نابينايي و سلامت چشم وزارت بهداشت گفت: برآورد ميزان بروز بيماري شبکيه نوزادان نارس (ROP) در کشور 30 درصد است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد فرزاد محمدي به مناسبت 26 آبان، "روز جهاني نوزادان نارس و روز ملي بيماري شبکيه در نوزادان نارس" با اعلام اين خبر افزود: از آنجا که طي سال‌هاي اخير در کشور به دليل پيشرفت امکانات بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه نوزادان نارس، امکان زنده ماندن اين نوزادان بيشتر شده است و نوزادان با سن کمتر زنده مي‌مانند، ميزان بروز اين بيماري رو به افزايش است.
وي ادامه داد: به دليل آنکه نارس بودن نوزاد با وزن کم وي مرتبط است با درنظر گرفتن شيوع يک درصدي مواليد با وزن زير هزار و 500 گرم در کشور، وقوع 5 هزار مورد ابتلا به رتينوپاتي نارسي تخمين زده مي‌شود که اين آمار بيانگر شيوع 30 درصدي رتينوپاتي در ميان نوزادان نارس در ايران است.
مدير برنامه ملي پيشگيري از نابينايي و سلامت چشم وزارت بهداشت گفت: مساله نابينايي در نوزادان نارس به دليل تکوين بيمار گونه شبکيه و به سبب تولد زود هنگام اتفاق مي‌افتد که اهمال در تشخيص و درمان رتينوپاتي نوزادان، موجب نابينايي آنان تا پايان عمر مي‌شود و بر عکس با ارجاع به موقع اين نوزادان به چشم پزشک مي‌توان از بروز نابينايي اين گروه جلوگيري کرد.
وي اظهار داشت: برنامه ملي غربالگري وضعيت چشمي نوزدان نارس که در سال گذشته از سوي وزارت بهداشت به کليه دانشگاه‌ها و مراکز درماني ابلاغ شده است در نظر دارد تا نسبت به شناسايي نوزادان مبتلا به رتينوپاتي اقدام کند.
محمدي با اشاره به اينکه برنامه غربالگري اين بيماري در کشور ما از سال 1374 خورشيدي آغاز شده است، تصريح کرد: دليل بالا بودن نسبي آمار نابينايي ناشي از ROP در کشور ما مانند بسياري از کشورهاي در حال توسعه آن است که اگر چه به دليل بهبود شرايط مراقبت‌هاي پزشکي، نوزادان نارس زنده مي‌مانند، اما مراقبت‌هاي چشمي از اين نوزادان در مراحل تشخيص و درمان، همپاي ديگر امکانات پزشکي ارتقا پيدا نکرده است؛ به عبارتي هر چند دانش و فناوري موجود است، اما همه جا و به وقت در دسترس نيست.
وي گفت: 90 درصد اين نوزادان با درمان ليزري بهبود مي‌يابند، اما هر چه نوزادان نارس زودتر تشخيص داده شوند، زودتر درمان شده، نتيجه درمان بهتر خواهد بود و بر عکس هر چه ديرتر اين مراجعات صورت گيرد، نتايج بدتر خواهد بود. بر اين اساس کليه نوزاداني که سن آنان زير 34 هفته است و وزني کمتر از 2 کيلوگرم دارند، مي‌بايست مورد معاينه و درمان مقتضي قرار گيرند.
مدير برنامه ملي پيشگيري از نابينايي و سلامت چشم وزارت بهداشت اظهار داشت: اطلاع رساني به جامعه پزشکي از طريق برگزاري دوره‌هاي آموزشي از اقدامات در دست انجام است که در کنار غربالگري و شناسايي اين نوزادان مي‌تواند، گام موثري در جهت حفظ بينايي طبيعي نوزادان نارس به شمار رود.
وي اضافه کرد: هم اينک بسياري از امکانات درماني نوزادان ROP در کشور مهياست و مشکل ما شناسايي اين نوزادان، سيستم ارجاع به موقع و آموزش پزشکان و والدين است که اميدواريم با توسعه شبکه ملي رتينوپاتي نوزادان نارس، بتوان در جهت شناسايي اين نوزادان گام‌هاي موثري برداشت.
محمدي يادآور شد: طرح "تله اسکرينينگ" (معاينه از راه دور) از جمله طرح‌هاي در دست بررسي با هدف بررسي وضعيت چشمي نوزادان نارس در نقاط مختلف کشور بوده که طي آن قرار است، تصاوير شبکيه از نوزادان نارس در مناطقي که چشم پزشک متخصص در دسترس نيست و يا نوزاد آمادگي ترخيص از بخش مراقبت ندارد تهيه و در اختيار چشم پزشکان با تجربه در مراکز بزرگ تر قرار گيرد تا بر اساس تفسير اين تصاوير براي بيمار، تصميم لازم در مورد درمان اتخاذ شود. از اين رو تجهيز بخش‌هاي مراقبت ويژه نوزادان به فناوري تصويربرداري در دست بررسي است.
وي با تأکيد بر لزوم ادغام غربالگري رتينوپاتي در مراقبت نوزاد نارس گفت: اين مساله علاوه بر حمايت و آموزش، نياز به ادغام مراقبت در نظام سلامت دارد. بايد دستورالعمل‌هاي باليني تهيه‌شده به‌عنوان بخشي از دستورالعمل‌هاي مراقبتي نوزادان نارس در بخش‌هاي مراقبت ويژه نوزادان (NICU) لحاظ شده و متخصصان نوزادان و پرستاران اين بخش‌ها اين امر را جزء مراقبت‌هاي روتين نوزاد نارس تلقي کنند و نه خدمتي مجزا.
به گفته دکتر محمدي، بروز بالاتر بيماري شبکيه در نوزادان ما سه برابر نوزادان کشورهاي توسعه يافته است و اين احتمالاً تا حدودي ناشي از مديريت غيربهينه نوزادان نارس در بخش‌هاي مراقبت وِيژه ماست و بهبود اين مراقبت‌ها از راهکارهاي کاهش بار اين بيماري تلقي مي‌شود.
وي ادامه داد: درمان نوزادان مبتلا به رتينوپاتي به شدت و نوع گرفتاري شبکيه آنان بستگي داشته با وجود درمان‌هاي جديد دارويي، هنوز هم ليزر بهترين درمان براي اين بيماران به شمار مي‌رود. بر اين اساس 25 درصد نوزادان مبتلا به رتينوپاتي (سالانه بيش از 1000 نوزاد) براي درمان به خدمات ليزر نيازمندند که با اين روش و در صورت ارجاع به موقع نوزاد به مراکز درماني مي‌توان نزديک به صد درصد از بهبود آنان اطمينان حاصل کرد.
مدير برنامه ملي پيشگيري از نابينايي و سلامت چشم وزارت بهداشت خاطر نشان ساخت: در مواردي که گرفتاري رگ‌هاي زايد تشکيل شده در محل شبکيه در قسمت‌هاي مرکزي شبکيه باشد، تزريق داروهاي مهار کننده تشکيل رگ‌هاي جديد برتري بيشتري نسبت به روش ليزر دارد. همچنين دوران طلايي درمان نوزادان بر اساس فرمولي که حاصل جمع سن جنيني و نوزادي است، بدست مي‌آيد و نکته مهمي که موفقيت درمان را تضمين مي‌کند، اقدام به درمان پيش از رسيدن به حد اصطلاحاً "آستانه" است.
وي يادآور شد: اين عارضه از دلايل نوظهور نابينايي در کشورهاي با درآمد متوسط و در حال توسعه محسوب مي‌شود و در حقيقت عارضه گذار صنعتي شدن و توسعه زير ساخت‌هاي مراقبت نوزادان نارس به شمار مي‌رود. به دليل بروز نابينايي در دوران نوزادي، بار بيماري بسيار قابل توجهي بر فرد و جامعه تحميل مي‌شود تا جايي که اين عارضه سبب ناتواني فراگير شده و از عوامل زمينه ساز فقر و بي سوادي در کشورها شناخته شده است.
گفتني است، "برنامه ملي پيشگيري از نابينايي و سلامت چشم وزارت بهداشت" در نظر دارد در شش ماه دوم هر سال، شش مناسبت را که مرتبط با سلامت بينايي و چشم است، برگزار کند که "روز جهاني نوزادان نارس" و "روز ملي بيماري شبکيه نوزادان نارس" يکي از اين مناسبت‌هاست.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن