تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815516788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهبود انتقال دارو با استفاده از قفسه پروتئین طبیعی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بهبود انتقال دارو با استفاده از قفسه پروتئین طبیعی
محققان موفق به ساخت یک قفسه پروتئینی کوچک و منحصربه ‌فرد برای انتقال مواد دارویی شیمی درمانی، مستقیماً به درون سلول‌های سرطانی شدند.


به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن با استفاده از اپوفریتین، ( یک توپ کوچک از پروتئین‌های طبیعی که حامل آهن در جریان خون می‌باشند) یک سیستم انتقال داروی هدفمند ساختند. اپوفریتین از 24 قطعه تشکیل شده است که تحت تاثیر اسیدیته‌ی محیط، بطور مناسب باز و بسته می‌شود. اگر‌چه در برخی از مطالعات از اپوفریتین برای انتقال دارو استفاده شده‌است، اما این اولین بار است که از اپوفریتین به‌صورت انتخابی برای درمان سلول‌های ریه استفاده می‌شود. نتایج این تحقیق در مجله Biomaterial science چاپ شده ‌است.


گروه تحقیقاتی تحت هدایت آقای لین، داروی ضدسرطانی دانومایسین را به درون قفسه تزریق کردند. در ادامه سطح قفسه با یک لیگاند (مولکول حساس به سیگنال خارجی) اصلاح‌سازی می‌شود. این اصلاح‌سازی باعث می‌شود تا قفسه نسبت به یک گیرنده‌ی سلول سرطانی کشش و جاذبه داشته باشد. با افزایش مقادیر اندکی از اسید، قفسه پروتئینی باز می‌شود و دارو درست در همان جایی که سلول‌های سرطانی قرار دارند، از قفسه خارج می‌شود. 


با آزمودن این سامانه‌ی حمل دارو برای سلول‌های سرطان ریه، محققان نشان دادند که قفسه‌های پروتئینی اصلاح شده با لیگاندها، به‌صورت انتخابی درون سلول‌های سرطانی نفوذ می‌کنند و بیش از 70 درصد آنها را از بین می‌برند.


برخلاف روش‌های معمول انتقال دارو که در شیمی درمانی از آنها استفاده می‌شود، این سامانه حمل دارو به سلول‌های سالم دیگر حمله نمی‌کند. نتایج نشان می‌دهد که اثر بخشی دارو در این روش، مشابه با روش استفاده از دارو در حالت آزاد می‌باشد با این تفاوت که عوارض جانبی در آن حذف شده است.


آقای لین می‌گوید: «راندمان روش بکار گرفته شده در کشتن سلول‌های سرطانی بسیار بالا می‌باشد ضمن اینکه هیچ‌گونه سمیتی برای سلول‌های نرمال و سالم ندارد. ما موفق شدیم که نشان دهیم این سامانه در سطح سلولی بسیار موثر و کارآمد می‌باشد.»


این روش هنوز در مراحل اولیه می‌باشد و برای اینکه در دسترس مردم قرار گیرد راهی طولانی در پیش خواهد داشت. پژوهشگران مطالعات خود را در مورد سیستم‌های انتقال دارو در سطوح سلولی ادامه خواهند داد و امیدوارند که در آینده نیز بتوانند مطالعات خود را برروی حیوانات انجام دهند. 






برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.







اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

نسل جدیدی از نانو داروهای خوراکی با دوز پائین‌تر از داروهای عادی
ساخت نانو داروی موثر در کاهش اندازه تومورهای سرطانی
طراحی نانومیسل‌های کارآمد در درمان سرطان





۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن