تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835422580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توفیق گران‌ترین جایزه‌ی ادبی ایران از نگاه اهالی ادبیات / قیصری: آب رفته به جوی بر می‌گردد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


توفیق گران‌ترین جایزه‌ی ادبی ایران از نگاه اهالی ادبیات / قیصری: آب رفته به جوی بر می‌گردد فرهنگ > ادبیات - هشتمین دوره گرانترین جایزه ادبی ایران « جایزه ادبی جلال آل احمد» در حالی پیگیری می‌شود که بعد از گذشت هشت سال هنوز حرف و حدیث‌های گوناگونی پیرامون این جایزه شنیده می‌شود.


شیوا جمالی: در این سال‌ها برخی بر نحوه انتخاب آثار، آیین‌نامه‌ و انتخاب هیئت علمی جایزه جلال خرده می‌گیرند، دسته‌ای از سیطره نگاه ایدئولوژیک بر هنر در رویکرد دولتی نگرانند و عده‌ای به تاثیرگذاری جایزه‌های دولتی در پیشبرد ادبیات مشکوک هستند . در آن سوی طیف،‌ بعضی معتقدند  که قضاوت یک جایزه ادبی صرفاً بر اساس متولی برگزاری آن چندان منصفانه نیست و چرا نباید دولت متولی برگزاری یک جایزه‌ی ادبی باشد.  مجید قیصری داستان ‌نویس که با داستان «نگهبان تاریکی» در جمع نامزدهای بخش داستان کوتاه هشتمین دوره‌ی جایزه‌ی جلال حاضر است، می‌گوید که دولت می‌تواند متولی جایزه ادبی باشد. او می‌افزاید: «به نظر من این از وظایف دولت است. هر دولتی موطف است که از ادبیات و فرهنگش حمایت کند. مگر متولی جشنواره فیلم و موسیقی و شعر فجر دولت نیست؟ خب چرا این تولیت در زمینه ادبیات اتفاق نیفتد؟» خالق رمان «سه کاهن» دو دوره‌ی اخیر جایزه جلال را دوران اصلاح رویکردها می‌داند و می‌گوید: «در دوره‌های گذشته جایزه جلال که مقارن با دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد بود، این جایزه شاید چندان تاثیرگذار نبود. انتخاب برخی از آثار مثل کتاب «جاده‌های جنگ»‌ و آثار مشابه به اعتبار این جشنواره لطمه زد اما در دو سال گذشته حرکت جایزه جلال از نظر من یک حرکت رو به جلو بوده است. » قیصری با اشاره به تفاوت‌ رویکردهای برگزارکنندگان جایزه جلال در دوره هفتم و هشتم نسبت به دوره‌های قبل گفت: «در این دوره‌ها که در دولت روحانی برگزار شده، همه‌ی کتاب‌ها دیده شد و نگاه‌ها وسیع‌تر شده است.»

او معتقد است که نگاه‌های ایدئولوژیک نسبت به گذشته کمتر شده و گام‌هایی که در دو دوره اخیر جایزه جلال برداشته شده، نشان می‌دهد که مسیر گذشته در حال بازسازی است و جایزه جلال می‌تواند جایگاه جدیدی برای خود تعریف کند.
جایزه جلال آل احمد


خالق رمان «جنگی بود، جنگی نبود» در تشریح تفاوت جایزه‌های دولتی و خصوصی می‌گوید: «از نظر من جایزه‌های خصوصی و دولتی هر کدام اولویت‌های خودشان را دارند. این جایزه‌ها هر کدام بر اساس نگاه و اساس‌نامه خود آثار برنده را انتخاب می‌کنند. اصولاً در جوایز هنری نگاه علمی و متر و معیار مشخصی برای انتخاب اثر برتر وجود ندارد که بشود گفت متولیان جوایز ادبی آن معیار را رعایت می‌کنند یا خیر؟» قیصری کثرت جایزه‌های ادبی در بخش‌های خصوصی و دولتی را زمینه‌ساز خلق آثار بهتر در زمینه ادبیات تلقی می کند و می‌گوید: «آنچه که اهمیت دارد این است که این جایزه‌ها و جشنواره‌ها وجود داشته باشد و تکثر در دیدگاه‌ها و تکثر جایزه‌های ادبی در نهایت به آثار بهتری را به ادبیات عرضه می‌کند.» او جایزه‌های ادب را کانالی برای معرفی آثار خوب به مردم تلقی می‌کند و می‌گوید: «جایزه‌های ادبی خواننده‌ها را کنجکاو می‌کند، هیئت داوران از منتخبین جامعه ادبیات هستند، اتفاقی که سایر بخش‌های هنری مثل سینما هم می‌افتد. فیلمی که جوایز بیشتری برنده شود مردم از آن بیشتر استقبال می‌کنند. در مورد کتاب هم موضوع مصداق دارد. مردم با کتاب‌های برتر آشنا می‌شوند و فروش کتاب‌ها بیشتر می‌شود و این در هر دو نوع جایزه اتفاق می‌افتد.شاید جوایز خصوصی به لحاط آزاد اندیشی در شرایط بهتری برگزار شوند اما برگزاری دو دوره اخیر جایزه جلال نشان داده که عملکرد دولت هم در اعتباربخشی به جایزه جلال بی تاثیر نبوده است و این اراده که آب رفته به جوی برگردد، وجود دارد.»
۵۷۲۴۴

کلید واژه ها: ادبیات ایران - جایزه جلال آل‌احمد -




جمعه 22 آبان 1394 - 08:00:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن