واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۵۱ب.ظ)
کمک روابط عموميها به تعميق همدلي بين مردم و مسوولان موج-رئيس مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه روابط عموميها ميتوانند به تعميق همدلي بين مردم و مسئولان کمک کنند گفت: دولت مصمم به اجراي قانون دسترسي آزاد به اطلاعات است.
به گزارش خبرگزاري موج، پيش از ظهر امروز عليرضا جدايي در همايش مديران روابط عموميهاي آموزش وپرورش استان خراسان رضوي با بيان اينکه روابط عموميها ميتوانند با بازيگري و ايفاي نقش هنرمندانه به همدلي بين مردم و مسوولان کمک کنند، اظهار کرد: يکي از ويژگيهاي حکومتهاي مردم سالار، کاهش فاصله بين دولت مردان و اقشار مختلف مردم است و از اين رهگذر ارتباط بين کارگزاران حکومتي با مردم، رابطه اي نزديک و مستقيم براساس اعتماد، احترام متقابل و منافع مشترک ميباشد و روابط عموميها اصليترين نقش آفرينان اين ارتباط و نزديکي هستند.
وي با اشاره به رويکرد عقلاني دولت تدبير و اميد و مقايسه آن با رويکرد دولتهاي عوام گرا و توده وار،خاطرنشان کرد: در دولتهاي عقلاني آنچه اصل و تعيين کننده است نظر و ديدگاه قاطبه مردم در تصميم گيريها و سياست گذاريهاست و آنچه به آن عمل ميشود در نظرگرفتن منافع و مصالح جامعه به جاي منابع فردي، شخصي و جناحي است.
رئيس مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش افزود: واحدهاي روابط عمومي در سازمانها از بهترين نهادهاي ارتباطي بين دولت و مردم هستند و به بيان ديگر روابط عموميها حلقه واسط ميان مردم و دولت به شمار ميآيد که مهمترين ابزار اطلاع رساني در جامعه و اطلاع يابي از نظر و ديدگاه مردم و انعکاس آن به دولت مردان است.
جدايي اضافه کرد: با توجه به شاخصها ويژگيهاي نظامهاي سياسي مردم سالار ميتوان رابطه اين نظامها را با روابط عموميها را در ابعاد مشارکت جويي، مشارکت خواهي، پاسخ گويي، آزادي بيان و آزادي اطلاعات مورد بررسي قرار داد.
وي تصريح کرد: به همين دليل است که در دولت تدبير و اميد اجراي قانون معطل مانده دسترسي آزاد به اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است تا شاهد تحقق يکي از مهمترين جلوههاي نظام مردم سالار و دست يافتن به مصداق واقعي از شهروند محق و مسوول باشيم.
رئيس مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش وپرورش ادامه داد: در نظامهاي مردم سالار،برخورداري افراد جامعه از حقوق مدني، سياسي، اجتماعي و فرهنگي يک حق است و گستره حقوق فرهنگي، حق برخورداري از اطلاعات، حق دانستن،حق مشارکت، حق تجربه کردن و حق آگاهي را شامل ميشود؛ به بيان دقيق تر جامعه مدرن برپايه رضايت شهروندان آگاه و مشارکت آگاهانه آنان در فرآيندهاي اجتماعي و سياسي بنا شده است و قانون دسترسي آزاد به اطلاعات به شهروندان اين امکان را ميدهد که از آنچه در درون حکومت ميگذرد مطلع شده و براساس اين آگاهي و اطلاع به حسابرسي کنشها و يا بيکنشي سياست گذاران جامعه بپردازند.
جدايي با اشاره به رابطه قدرت سياسي و اطلاعات، اظهار کرد: بين قدرت سياسي و اطلاعات ارتباط مستقيم و مستحکمي وجود دارد و لازمه تحقق يک حکومت باز و مردم سالار، کاستن دامنه قدرت دولت در برابر شهروندان است؛ درعين حال اعمال قدرت از سوي مردم و کاستن از خودرأيي حکومت تنها در شرايطي ميسر است که مردم از آنچه حکومت به آن مشغول است آگاه باشند، به همين دليل حق دسترسي آزاد به اطلاعات سازوکاري لازم و ضروري براي اعمال قدرت آگاهانه شهروندان در جهت تحقق حقوقشان و ضمانتي براي درستکاري حکومت و رفتار مبتني بر قانون قلمداد ميشود؛ در اين ميان روابط عموميها هم فرصت مييابند و ميتوانند با استفاده از ابزارهاي مختلف از جمله رسانهها براي بالابردن آگاهيهاي مردم در زمينه حق آزادي بيان و حق دسترسي آزادانه به اطلاعات از سوي شهروندان گام بردارند.
وي اضافه کرد: به اين دليل است که مطبوعات و رسانهها هم به عنوان رکن چهارم مردم سالاري نيازمند روابط عموميها هستند.
گفتني است؛ پيش از سخنان عليرضا جدايي، رئيس مرکز اطلاع رساني و رابط عمومي وزارت آموزش وپرورش، سيدجواد حسيني، مديرکل آموزش وپرورش استان خراسان رضوي گزارشي از اقدامات و برنامههاي استان در عرصه اطلاع رساني و روابط عمومي ارائه کرد.
شايان ذکر است؛ در اين همايش رئيس مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش وپرورش از خبرنگاران برگزيده استاني و مديران برتر روابط عموميهاي مناطق و شهرستانهاي استان خراسان رضوي با اهداي لوح سپاس، قدرداني کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]