واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
ساعت بیولوژیک بدن تا چه حد بر سلامتی ما تاثیرگذار است و چگونه باید خودمان را با آن تنظیم کنیم اگر می خواهید طبق چرخه این ساعت در بدنتان خود را هماهنگ کنید با ما همراه باشید تا در مورد تغییرات بدن در ساعات مختلف روز بدانید آیا میدانستید که از طریق ساعت بیولوژیک بدن میتوان به پاسخ خیلی از سوالها درباره وضعیت جسمی پی برد؟ به عنوان مثال شاید کنجکاو باشید بدانید که چرا طی روز خلق و خوی و انرژیتان نوسان پیدا میکند. چرا بعضی از ساعتها کمتر تمرکز دارید؟ ، تردیدی نیست که بدن انسان کارهای زیادی انجام میدهد اما بر اساس چرخهای که از طریق مغز کنترل میشود، الگوی خواب و خوردن مشخص میشود. بدن ما انسانها طی روز ۳ چرخه عمده را طی میکند. چرخه از بین بردن (۱۲ شب تا ۴ صبح)
، این زمانی است که بدن سموم را دفع میکند، به همین علت است که هنگام بیدار شدن از خواب، دهان و پوست بدبو است. در این زمان، توصیه میشود غذاهایی مصرف شود که به آسانی هضم میشود از جمله میوه و سبزیجات خام، آب میوه و…
چرخه تخصیص (۸ صبح تا ۱۲ ظهر)
در این زمان از روز بدن هوشیار و روند هاضمه و سوخت و ساز فعال است در این زمان نسبت به ساعتهای دیگر بیشتر احساس گرسنگی میکنید. در این موارد حتی اگر وقت غذا نباشد، لازم است چیزی بخورید.
چرخه جذب (۴ صبح تا ۸ شب)
در این زمان، بدن بر جذب مواد مغذی برای احیای سلولها و ارگانها تمرکز میکند. این بهترین زمان برای بازسازی است و مصرف شام قبل از اتمام این چرخه توصیه میشود. *۱۱ صبح تا یک بعدازظهر:
در این زمان، مواد مغذی موجود در صبحانه از طریق خون به بدن پمپاژ و به تمامی ارگانهای بدن منتقل میشود. *۱۱ شب تا یک صبح:
هنگامی که خواب هستید بدن روی کیسه صفرا تمرکز میکند. اگر مشکل صفراوی دارید، در این زمان کمی احساس درد خواهید کرد. *۹ تا ۱۱ صبح:
بعد از معده نوبت پانکراس و طحال است. در این زمان این ارگانها صبحانه شما را پردازش و آن را به انرژی تبدیل میکند. انرژی تبدیل به سوخت میشود. *بین ۹ تا ۱۱ شب:
بدن روی سیستم درونریز (قفسه سینه، شکم و لگن) تمرکز میکند و در این زمان خوردن مواد غذایی توصیه نمیشود. کمی استراحت در این زمان مناسب است تا بدن روی ایجاد تعادل و جایگزین کردن آنزیمهایی که در طول روز مصرف شده است تمرکز کند. *۷ تا ۹ صبح:
اگر شام سالم و به موقع میل کرده باشید، برای صرف صبحانه اشتها دارید. از خواب بیدار شوید و صبحانه میل کنید. توصیه میشود صبحانهتان حاوی میوه و پروتئین و مواد مغذی لازم برای بدن باشد. *۷ تا ۹ شب:
در این ساعت از روز، فشارخون به بالاترین میزان میرسد. اکنون تمرکز بدن به قلب تغییر جهت میدهد. روز رو به پایان است و زمان استراحت کردن است. *۵ تا ۷ صبح:
بدن رودههای بزرگ را برای دفع سموم به محض بیدار شدن از خواب آماده میکند. اگر در این ساعت بیدار هستید، توصیه میشود آب مصرف کنید تا مایعات از دست رفته جایگزین شود. در این مرحله پیادهروی تند را به نشستن ترجیح دهید. *۵ تا ۷ بعدازظهر:
زمان آخرین صرف غذای روزانه است. شام باید سبک و در عین حال مغذی باشد. اکنون سیستم داخلی روی کلیهها تمرکز میکند تا بدن را از هر نوع ضایعات تصفیه کند. همچنین انجام دادن حرکتهای فیزیکی مانند ورزشهای کششی یا پیادهروی میتواند مناسب باشد. *۳ تا ۵ صبح:
در حالی که در خواب عمیق به سر میبرید، بدن روی ریهها و نفس کشیدن تمرکز میکند تا اکسیژن کافی وارد ریهها و خون و سیستم عصبی شود. اگر در این زمان سرفه کنید، به احتمال زیاد نشانه این است که ریهها در حال دفع سموم از بدن است. *۳ تا ۵ بعدازظهر:
در این مدت تمرکز بدن روی مثانه است. در این زمان توصیه میشود با مصرف آب یا چای، به بهبود عملکرد بدن کمک کنید.
*یک تا ۳ صبح:
در این زمان کبد در حال کار است و بدن با پردازش مواد شیمیایی، دارو، برنامه غذایی و… سموم را دفع میکند. *یک ظهر تا ۳ بعدازظهر:
مناسبترین زمان برای صرف ناهار است. بعضی از ما بعد از صرف ناهار نیاز به خواب پیدا میکنیم. در این زمان سیستم بدن روی هضم و جذب در معده و روده تمرکز دارد.
این زمان برای مدیتیشن ایدهآل است.
منبع:سایت «MSN»
20 آبان 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]