واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۹:۳۲ق.ظ)
روزنامه «يومي يوري» ژاپن در نمايشگاه مطبوعات تشريح شد موج- رئيس دفتر روزنامه يومي يوري ژاپن بعداز ظهر امروز با حضور در نمايشگاه مطبوعات به تشريح فعاليتهاي رسانه متبوعش پرداخت.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست «آشنايي با روزنامه يومي يوري و فعاليت خبرنگاران ژاپني و چگونگي توزيع روزنامه در ژاپن» با حضور کنجي تاکاتيشي، رئيس دفتر اين روزنامه در بخش ميز تخصصي بخش بينالملل بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها برگزار شد.
«تاکاتيشي» در ابتداي نشست به جايگاه بالاي روزنامه در سبد خانوارهاي ژاپن اشاره و اضافه کرد: ژاپن تنها در فناوريهاي نوين پيشرفته و مشهور نيست بلکه مردم ژاپن بالاترين آمار روزنامه خواني را در سطح جهاني دارند.
وي به يک نظرسنجي گسترده در ژاپن اشاره کرد و افزود: طي نظرسنجي که از مردم ژاپن درباره نهادهاي مورد اعتماد در اين کشور انجام گرفت، روزنامهها پس از ارتش و بيمارستانها، سومين نهاد مورد اعتماد مردم شدند.
رييس دفتر روزنامه يومي يوري درباره پيشينه اين روزنامه اظهار داشت: روزنامه يومي يوري از سال ۱۸۷۴ تأسيس شد؛ «يومي يوري» به معناي فروش و خواندن است و اين نام بهدليل نداشتن سواد خواندن و نوشتن مردم ژاپن در صد سال پيش است. آنها در آن زمان با وجود اينکه سواد نداشتند اما به مطلع شدن از اخبار علاقهمند بودند و روزنامه را ميخريدند و به شخص باسوادي ميدادند تا اخبار را برايشان بخواند.
«تاکاتيشي» درباره سيستم توزيع روزنامه در ژاپن گفت: روزنامه يومي يوري حدود ۱۰ميليون تيراژ در نوبت صبح دارد که اين روزنامهها از طريق آژانسهاي توزيع روزنامه پخش ميشود. کيوسکهاي روزنامه فروشي در ژاپن بسيار محدود است چون مردم به خريداري ماهانه و تحويل به درب منزل خود بيشتر تمايل دارند.
وي عنوان کرد: «يومي يوري» تنها يک روزنامه نيست بلکه فعاليتهاي ديگري از جمله تيم ب «يس بال» حرفهاي، انتشار هفته نامه، ارکستر سمفونيک و برپايي نمايشگاههاي دورهاي دارد.
رئيس دفتر روزنامه يومي يوري با ابراز تأسف نسبت به پايين آمدن تيراژ اين روزنامه گفت: متاسفانه با گسترش تکنولوژي و توسعه دنياي مجازي، تمايل مردم به خريداري روزنامه مکتوب کاهش پيدا کرده و اين مشکل گريبانگير تمامي کشورها شده است. البته بايد به دنبال راهکاري براي اين کاهش باشيم.
«تاکاتيشي» افزود: روزنامه يومي يوري در فضاي مجازي هم اخبار خود را منتشر ميکند اما تعدادي از مقالات به صورت رايگان در اختيار خوانندگان قرار نميگيرد و بايد براي آن هزينه بپردازند.با اين وجود هزينههاي خريد روزنامه کاهش در کشور پيدا کرده است.
وي با اشاره به اينکه خبرنگاران ژاپني به صورت تجربي اين حرفه را ياد ميگيرند، گفت: ژاپن دانشکده خبر ندارد و خبرنگاران ژاپن با کمک از روزنامه نگاران باتجربه کار خود را شروع ميکنند و در نهايت دورههاي کوتاه مدت برايشان برگزار ميشود. به طور کلي شيوه و نحوه روزنامه نگاري در ژاپن با ايران تفاوت عمدهاي نميکند چون اصول کار روزنامه نگاري يکسان است و تمامي خبرنگاران بايد از آن تبعيت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]