تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤثّرترين وسيله جلب رحمت خدا اين است كه خيرخواه همه مردم باشى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803100450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید بهانه ای برای کاهش نرخ سود


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ماجرای کاهش نرخ سود بانکی به چالش اقتصادی برای دولتی ها تبدیل شده است و مردم قشر متوسط و ضعیف، از کاهش نرخ سود بانکی در روزهایی که خطر از بین رفتن سرمایه اندک آنها وجود دارد ، بسیار نگران هستند.حالا هم خبر رسیده است که نرخ سود بانکی باز هم کاهش پیدا کرده است.

به گزارش تراز ، ماجرا هم از این قرار است که در جلسه  اخیر مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی توافق شد، نرخ سود سپرده‌های بانکی یک ساله از 20 به 18 درصد کاهش پیدا کند. بنا بر این اعلام، مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی به‌ صورت دستوری با این کاهش نرخ سود موافقت کردند و قرار است از ابتدای آذرماه امسال آن را اجرایی کنند. در این جلسه اما درباره نرخ دیگر سپرده‌ها  از جمله سپرده‌های 3، 6 و 9 ماهه بحثی نشد بنابراین بانک‌ها مجازند درباره نرخ دیگر سپرده‌ها طبق تشخیص خود عمل کنند.  مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی همچنین در این جلسه توافق کردند، نرخ تسهیلات در بازار بین‌بانکی به حداکثر 24 درصد کاهش پیدا کند.

این اتفاق اما در حالی رخ می دهد که نرخ سود بانکی در واقع نشان دهنده هزینه پولی است  که بر اساس آن عرضه و تقاضا برای پول در جامعه شکل می‌گیرد. به بیان دیگر بانک مرکزی با تعیین بهای پول، مقدار کل نقدینگی در جامعه را تعیین می‌کند.

 در این میان دولت یازدهم با هدف بازگرداندن سرمایه های مردم به تولید از همان ابتدای آغاز به کار رای به کاهش نرخ سود بانکی داشت.

به این ترتیب بود که هشتم اردیبهشت ماه امسال و به دنبال وعده مدیران بانکی و اقتصادی دولت برای ساماندهی سود بانکی، شورای پول و اعتبار در مصوبه ای ضمن کاهش نرخ سود سپرده از 22 درصد سالانه به 20 درصد، سقف سود تسهیلات را نیز کاهش داده و از معمول 28 به 24 درصد رسانید.

 البته همانطور که گفته شد، این مصوبه به تسهیلات دریافتی در قالب عقود مشارکتی یعنی عقدی که معمولا عمده تسهیلات دهی بانکها در قالب آن انجام می شود اختصاص داشت تا راهی برای کاهش هزینه تولیدکنندگان از دریافت منابع بانکی بوده و بتواند در تقویت تولید و رشد اقتصادی اثر گذار باشد. و در این میان هرگز به گلایه هایی مردمی از طبقه متوسط و ضعیف که با سرمایه اندک خود در بانک و سود آن روزگار می گذراندند توجهی نشد.

 به این ترتیب بود که نرخ سود بانکی پایین امد اما هرگز نرخ بهره وام بانکی پایین نیامد و هنوز هم مردم مجبورند برای گرفتن وام بهره 24 تا 27 درصدی بپردازند اما نرخ سود روزشمار سپرده انها در بانک 10 درصد و سالیانه 20  درصد است که حالا به 18 درصد کاهش یافته است .

این در حالی است که با سرمایه اندک مثلا 10 میلیونی یا 20 میلیونی که سود آن کمک خرج خانوارهای ضعیف و متوسط بود و امید داشتند که پول  و سرمایه اندک آنها در جای مطمئنی است و سود آن هر ماه به حساب آنها واریز می شود، نمی توان کمک چندانی به بخش تولید و صنعت کرد چرا که سرمایه گذاری در این بخش ها در این روزهای پر تنش ریسک بالای اقتصادی به همراه دارد و عملا برای این قشر ممکن نیست  چرا که دار و ندار آنها همین سرمایه اندک است.

از سوی دیگر ، دیده شده که بانک ها به سرمایه داران کلان تسهیلات ویژه می دهند و مثلا کسی که 1 میلیارد تومان در یک بانک سپرده دارد می توان همان سود سابقی را که دریافتمی کرد، باز هم دریافت کند و نیازی نیست پول خود را از بانک ها بیرون بکشد و به نظر می رسد این قانون تنها مردم عادی را مورد هدف قرار می دهد!

در این میان بسیاری از بانک های خصوصی و غیر مجاز و حتی برخی بانک های دولتی از این مساله سوء استفاده کرده اند و بر خلاف اعلام بانک مرکزی اقدام به سپرده گیری های غیر مجاز با سود بالا می کنند و معلوم نیست اگر روزی بانک مرکزی تصمیم به برخورد با این بانک ها و موسسات بگیرد سرمایه اندک مردم چه می شود؟!

در هر حال این ماجرا همچنان ادامه دارد و باید دید دولت یازدهمی ها با کاهش نرخ سود بانکی به راستی می توانند چرخ ناسور تولید را واردار به حرکت کنند یا خیر؟


منبع: شفاف



زمانبندی انتشار: 18 آبان 1394 - 15:19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن