واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
اگر زیاد به خوردن غذاهای گوناگون و تنقلات و خوراکی دارید بدانید دچار کمبود ویتامین شده اید و بدنتان نیاز به دریافت ویتامین دارد و مهمترین علت عدم کنترل اشتهایتان می تواند کمبود ویتامین باشد اگر بدنتان دچار کمبودهایی مانند کمبود آهن, ویتامین B, زینک (روی) و غیره باشد برخی مواد غذایی مانند آهن ربا شما را به سمت خود خواهند کشید و مدام احساس گرسنگی می کنید. گاهی ریزه خواری و گرایش به مصرف برخی مواد غذایی به اراده ی فرد نیست. نتایج بررسی های Academy of Nutrition and Dietetics نشان می دهد که کشیده شدن به سمت برخی مواد غذایی به خاطر وجود برخی کمبودهای بدن است.
یعنی اگر بدنتان دچار کمبودهایی مانند کمبود آهن، ویتامین B، زینک (روی) و غیره باشد برخی مواد غذایی مانند آهن ربا شما را به سمت خود خواهند کشید و شما بی اراده به ریزه خواری دائمی دچار خواهید شد.
بنابراین اگر متوجه شده اید که با میل شدید و غیرقابل کنترلی به خوردن هله هوله، فست فود، گوشت قرمز یا محصولات لبنی و غیره دارید بهتر است آزمایش خون بدهید. با ما باشید تا با 6 کمبود ویتامین و مواد معدنی که باعث ایجاد گرسنگی و ریزه خواری می شوند بیشتر آشنا شوید. کمبود آهن میل زیادی به مصرف گوشت قرمز ایجاد می کند کمبود آهن یکی از کمبودهای رایج بین گیاهخوارها و خانم ها در سنین پیش از یائسگی است. کمبود این ماده ی معدنی میل زیادی به مصرف گوشت قرمز ایجاد می کند و همچنین باعث بی انرژی بودن و خستگی می شود. زمانی که بدن دچار کمبود آهن باشد شما حتی بعد از خوردن گوشت قرمز باز با شنیدن بوی همبرگر، بال مرغ و ماهی و غیره دوباره هوس خوردن گوشت به سرتان می زند. متخصصان حوزه ی تغذیه بر این عقیده هستند که میل به مصرف گوشت زیاد می تواند ناشی از این باشد که آهن موجود در منابع غذایی گیاهی (آهن غیر هم) به سرعت آهن موجود در منابع حیوانی (آهن هم) جذب بدن نمی شوند.
با این حال اگر گیاهخواری می کنید بهتر است انواع حبوبات به خصوص لوبیاها، عدس، آجیل ها، دانه ها و میوه های خشک را در الویت قرار دهید چون حاوی میزان قابل توجهی آهن هستند. فراموش نکنید که این آهن را با مواد غذایی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. کمبود ویتامین B باعث گرسنگی عجیبی می شود کمبود ویتامین B باعث بروز گرسنگی عجیبی می شود به خصوص برای افرادی که در معرض بیماری «پیکا» هستند. افراد مبتلا به پیکا گرایش عجیبی به خوردن مواد غذایی فاقد ارزش غذایی مانند نشاسته، خاک، یخ، گچ و غیره پیدا می کنند.
به گفته محققان بیماری پیکا می تواند یکی از علائم کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12، فولاسین یا آهن باشد و بیشتر در کودکان و خانم های باردار دیده می شود. میل شدید به خوردن مواد غذایی مانند سبزیجات برگ سبز، برنج، غلات غنی شده، غذاهای دریایی، تخم مرغ، موز، مرغ، محصولات لبنی و سیب زمینی نیز می تواند به دلیل کمبود ویتامین های گروه B باشد.
حواستان باشد که در اغلب موارد استرس و افسردگی و مصرف برخی داروها باعث افزایش احتمال کمبود ویتامین B می شود. بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا داروها یا دلایل دیگر این کمبود مشخص شود. کمبود اسیدهای چرب امگا3 میل شدید به خوردن پیتزای پر از پنیر ایجاد می کند اسیدهای چرب امگا 3 جزو چربی های خوب هستند که برای سلامتی بدن لازم و ضروری اند. این اسیدهای چرب ضروری در ماهی هایی مانند تن ماهی، ماهی آزاد و ساردین و همچنین تخم مرغ و پنیر وجود دارند. کمبود امگا 3 در بدن باعث می شود که میل شدید به خوردن پیتزای پر از پنیر و یا قورت دادن یک قالب پنیر داشته باشید.
محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیا توصیه می کنند که تا حد امکان از تخم مرغ های طبیعی استفاده کنید. در حین انتخاب تخم مرغ مرغ هایی را خریداری کنید که در مزارع و در هوای آزاد و دل طبیعت گشته و تغذیه کرده اند. این تخم مرغ ها منبع اسیدهای چرب امگا 3 هستند. مصرف مواد غذایی سرشار از قند باعث کمبود منیزیم می شود
آیا متوجه شده اید که هیچ چیز به اندازه شکلات شما را جذب خود نمی کند؟ اگر بی وقفه و با میل شدید شکلات می خورید شاید کمبود منیزیم داشته باشید. باید بدانید که مصرف مواد غذایی سرشار از قند می تواند باعث ایجاد کمبود منیزیم شود. کمبود این ماده ی معدنی در نتیجه ی استرس نیز بروز می کند. محققان تغذیه ی مرکز لانکاشیر عوامل متعددی که می تواند باعث بروز کمبود منیزیم شود را بررسی کرده اند.
به عقیده این محققان مصرف زیاد نوشیدنی های گازدار، قهوه، چای یا الکل در بروز کمبود منیزیم نقش دارند. میل شدید به خوردن شکلات در دوره ی قاعدگی خانم ها نیز ناشی از همین مشکل است. بهتر است شکلات های حاوی 75 درصد کاکائو را انتخاب کنید چون منبع خوب منیزیم هستند. کمبود زینک (روی) میل زیادی به مصرف مواد غذایی شیرین و شور ایجاد می کند معمولاً ابتلا به کمبود زینک (روی) تا رسیدن به سن خاص یا در پیش گرفتن سبک زندگی بسیار استرس زا بروز نمی کند. اگر تحت استرس زیادی زندگی می کنید امکان ابتلا به این کمبود دور از ذهن نیست. به گفته ی محققان کاهش میزان زینک بدن مزه ی دهان را عوض می کند و فرد را به سمت مصرف زیاد مواد غذایی شیرین و شور می کشاند. با این حال می توانید با مصرف تخم مرغ، آجیل ها، غذاهای دریایی، جگر و گوشت قرمز میزان زینک بدن را افزایش داده و خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهید. کمبود کلسیم و منیزیم میل زیادی به مصرف قند و نمک ایجاد می کند کلسیم و منیزیم دو ماده ی معدنی نزدیک به هم هستند. یعنی اینکه کمبود کلسیم نیز باعث ایجاد میل و کشش زیاد به مصرف قند و نمک ایجاد می کند. به گفته ی محققان مدرسه ی سلامت عمومی هاروارد استرس و زیاده روی در مصرف قند باعث ایجاد میل شدید به نمک و قند می شود.
برای افزایش منبع کلسیم بدن محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر کم چرب میل کنید. اگر از مشکل عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی نسبت به محصولات لبنی رنج می برید مصرف سبزیجات برگ سبز، بروکلی، دانه ها و مغزها و ماهی ساردین را در الویت قرار دهید. مصرف مکمل کلسیم با نظر پزشک نیز می تواند شما را از این کمبود رها کند.
منبع: تبیان
18 آبان 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]