تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى‏خواهد خداوند او را از زبانيه (فرشتگان عذاب) نوزده‏گانه برهاند، بسم الل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816501710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنان خانه‌دار بهترین مخاطب برای توسعه رمان‌خوانی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زنان خانه‌دار بهترین مخاطب برای توسعه رمان‌خوانی
بدون شك زنان به عنوان محور اصلي فرهنگ و هنر در فضاي خانواده از جايگاه مهمي برخوردار هستند به‌خصوص زنان خانه‌دار كه فرصت بيشتر و بهتري در منزل دارند تا در كنار كارهاي روتين خانه كه بسيار هم اهميت دارد، به سوي كتابخواني سوق داده شوند.
نویسنده : معصومه طاهري 


بدون شك زنان به عنوان محور اصلي فرهنگ و هنر در فضاي خانواده از جايگاه مهمي برخوردار هستند به‌خصوص زنان خانه‌دار كه فرصت بيشتر و بهتري در منزل دارند تا در كنار كارهاي روتين خانه كه بسيار هم اهميت دارد، به سوي كتابخواني سوق داده شوند. قطعاً اين رويه راهي است براي مقابله با هجمه‌هاي فرهنگي كه به سوي زنان نشانه رفته است همچنين در پركردن اوقات فراغت و بالا بردن راندمان مطالعاتي كه سير نزولي دارد مؤثر خواهد بود چراكه اين روزها به دليل ظهور و بروز رسانه‌هاي ديجيتالي و شبكه‌هاي مجازي كه اطلاعات ناقص و محدودي را به خورد افراد مي‌دهند، شايد كمتر كسي حوصله يا وقت مطالعه داشته باشد؛ معضلي كه نه فقط گريبانگير كشور ما شده بلكه اغلب كشورهاي دنيا به نوعي با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند. يكسري نوشته‌ها و مطالب نه چندان معتبر در فضاهاي مجازي منتشر مي‌شوند كه به جز سيلاب اطلاعات بي‌فايده براي افراد خاصيت ديگري ندارند و حتي باعث اضافي بار هم مي‌شوند. اين درحالي است كه جامعه‌شناسان معتقدند مطالعه كتاب موجب افزايش آگاهي و اطلاعات افراد مي‌شود. اين آگاهي‌ها مي‌تواند در برنامه‌ريزي روزمره زندگي افراد در سنين مختلف تأثير مثبتي بگذارد‌ و در اين مسير به طور قطع داستان‌ها نمايانگر فرهنگ، فولكلور و اتفاقاتي هستند كه در جامعه روي مي‌دهد. مطالعه داستان و رمان منجر به استفاده خواننده از تجربيات شخصيت‌هاي مختلفي مي‌شود كه از درون داستان‌ها سردرمي‌آورند. خواننده مي‌تواند همان‌طور كه اتفاقات مختلف را با شخصيت‌هاي درون داستان‌ها تجربه مي‌كند از آنها در موقعيت‌هاي مشابه زندگي خود بهره بگيرد و از مطالعه اين داستان‌ها به عنوان يكي از راه‌هاي گذران اوقات فراغت هم استفاده كند. علاوه بر اين، اين قبيل كتاب‌ها منجر به آن مي‌شوند كه ما بتوانيم با زبان شيرين‌تر و جذاب‌تري به كودكانمان مسائل زندگي را بياموزيم. به عنوان مثال زماني‌كه سعي در آموزش طريقه درست مصرف كردن داريم، اگر به شيوه عادي آن را به فرزندانمان گوشزد كنيم شايد اثر چنداني بر آنها نگذارد. حال تصور كنيد كه همان مطالب را در قالب خريداري كتاب داستاني با همان محتوا به آنها بگوييم، مسلم است كه يادگيري آن به مراتب بسيار عميق‌تر و بادوام‌تر خواهد بود. با توجه به اين مسئله نقش مادران در داستان‌خواني اهميت زيادي پيدا مي‌كند.
چه خوب است ميل به خواندن داستان و رمان را ميان زنان خانه‌‌دار بيشتر كنيم تا هم از فرصت فراغتي كه در منزل برايشان پيش مي‌آيد بهره مفيدتري ببرند و هم بار واژگان و معاني آنها بيشتر شود و مهم‌تر از همه بتوانند با كمك داستان، فرزندان خود را آموزش دهند. اما اهميت رمان در عرصه فرهنگي را شايد بيشتر بتوان از بين سخنان مقام معظم رهبري دريافت؛  وقتي رهبر انقلاب كه مهم‌ترين مسئوليت بزرگ را در كشور و حتي فراتر از آن در عرصه جهاني بر عهده دارند با اين وجود آ‌نقدر به مطالعه رمان تأكيد مي‌كنند حتي خود به اين امر اهتمام دارند، ديگر جاي شبهه و سؤال در اين عرصه نيست.
با توجه به اين مسئله، بهترين مخاطب در امر رمان‌خواني كه مي‌تواند از اين شاخه فرهنگ سود ببرد بدون شك بانوان هستند. اگر مسئولان امر بتوانند رمان خواندن را بين زنان كشور فرهنگ‌سازي و نهادينه كنند علاوه بر مزايايي كه گفته شد، كمك بزرگي به عرصه فرهنگ و نشر مي‌شود و رقيبي جدي براي شبكه‌هاي ماهواره‌اي و ابتذال حاصل از آن ايجاد كرده‌ايم زيرا تير هجوم فرهنگي آنها به سمت زنان نشانه‌گيري شده است.
بي‌ترديد رمان‌خوان‌ها نسبت به ماهواره‌بين‌ها افراد فرهيخته‌تري خواهند بود و توانايي اثرگذاري مثبت در جامعه را خواهند داشت. اگر اين موتور روشن شود جذابيت داستان و رمان خود كم كم لكوموتيو فرهنگ را به حركت درخواهد در‌آورد؛ چراكه به تجربه مي‌دانيم كتاب‌خوان‌ها به‌خصوص رمان‌خوان‌ها دايره اثرگذاري و اثرپذيريشان به خودشان تنها منحصر نمي‌شود و كمترين اثر اين حركت، تبليغ مطالعه توسط خوانندگان حرفه‌اي است كه با تدبير مسئولان پا به ميدان فرهنگي مي‌گذارند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن