واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۳ب.ظ)
در موزه ملي؛ بانوي 7 هزار ساله تهران آرام گرفت موج - اسکلت بانوي 7 هزار ساله تهران پس از چند روز عمليات سخت و خطرپذير توسط حفاظت گران و مرمت گران پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري عصر جمعه به موزه ملي منتقل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، فتح اله نيازي کارشناس پژوهشکده حفاظت ومرمت امروز "شنبه "با اعلام اين خبر به جزئيات چگونگي آزادسازي اسکلت بانوي 7 هزار ساله تهران و انتقال آن به موزه ملي پرداخت.
وي گفت: مشکل اصلي ما در عمليات آزادسازي قرار داشتن يک لايه شني متزلزل حدود 30 سانتي متر در زير اسکلت بود که با هراقدامي امکان فرو ريختن آن وجود داشت.
او با اشاره به وجود لايه آبرفتي شبيه ماسه بادي رودخانه اي در زير اسکلت افزود: از آنجا که نميتوانستيم به روش مرسوم بلوک برداري اسکلت را جدا کنيم ابتدا يک سري مطالعات اوليه براي سنجش عمق متزلزل لايه انجام داديم.
اين کارشناس با اشاره به گودبرداري با زاويه 45 درجه به سمت محيط داخلي زير اسکلت خاطرنشان ساخت که پس از گودبرداري به اين نتيجه رسيديم که بايد از لايه زير استحکام بخشي صورت گيرد.
وي افزود: براي انجام اين کار از تورهاي پلي استايرن استفاده کرديم و پس از قرار دادن تور در محل خالي شده با درجه 45 درجه و با استفاده از گچ فراوري شده بتا دور تا دور زير اسکلت را مسلح و دو طرف زاويه 45 درجه را از زير بهم متصل کرديم.
نيازي با اشاره به اينکه پس از مسلح شدن اطراف اسکلت محيط زير آن را حفاري و با پروفيل محکم آنجا را مستحکم کرديم، افرود: پس از آن با استفاده از يک جرثقيل دستي قالب گچي زير اسکلت و خود آن را با احتياط فراوان 5 سانتي متر از کف زمين جدا کرديم.
اين کارشناس حفاظت و مرمت خاطرنشان ساخت که پس از جدا شدن اسکلت از لايه آبرفتي شروع به خالي کردن کامل زير اسکلت، برداشتن لايه آبرفتي و مسلح کردن کامل زيراسکلت کرديم.
او با اشاره به انجام عمليات 3 روزه در محل دفن بانوي 7 هزارساله تهران گفت: پس از خشک شدن کامل گچها اقدام به ساخت يک سکوي چرخ دار کرديم و روي آن دولايه فوم پلي اتلين قرار داديم تا در اصل نقش برانکارد را ايفا کند.
نيازي در ادامه گفت و گوي خود با خبرنگار سايت پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري افزود: پس از آماده شدن برانکارد کل باکس اسکلت را به آرامي و به ميزان يک متر از سطح زمين جدا کرده و پايه آهني برانکارد را زير باکس گچي قرار داديم که پس از جدا کردن الوارها روي سطح برانکارد چرخي قرار گرفت.
به گفته او پس از 24 ساعت و خشک شدن کامل گچها اسکلت عصر روز جمعه به موزه ملي منتقل شد.
اين کارشناس در مورد چگونگي انتقال اسکلت از خيابان مولوي به موزه ملي گفت: برانکارد چرخ دار با باکس گچي اسکلت با تسمه مهار و توسط يک جرثقيل 8 تني روي کاميون قرار گرفته و به موزه ملي منتقل شد.
وي افزود: براي جلوگيري از لرزههاي احتمالي زير چرخهاي برانکارد را ماسه گذاشتيم تا لرزشها در مسير حرکت را خنثي کند و اسکلت به سلامت به موزه ملي برسد.
به گفته او اسکلت بانوي 7 هزار ساله تهران در طبقه اول موزه ملي قرار داده شد تا پس از آماده سازيهاي لازم درمحل مورد نظر قرار گيرد.
قرار است اسکلت بانوي 7 هزار ساله تهران در هفته پژوهش "اواخر آذر" در معرض ديد عموم قرار گيرد.
پيش تر چند تن از باستان شناسان عضو پژوهشکده باستان شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري با انجام حفاريهايي راه سفر بانوي 7 هزار ساله تهران به موزه ملي را هموار کرده بودند.
مشاهده تکههاي سفال توسط مهسا وهابي دانشجوي کارشناسي ارشد رشته باستان شناسي در ميان حفاريهاي فاضلاب چهار راه مولوي در سال گذشته کاوشهاي اضطراري باستان شناسي را به همراه داشت که به کشف اسکلت بانوي 7 هزار ساله منجر شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]