واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حفر تونل مشکلات زیست محیطی را دو چندان کرده است/ 50 کیلومتر برای انتقال برق در دست احداث است
وزیر نیرو با اشاره به اینکه هم اکنون 19 تونل به طول 192 کیلومتر برای انتقال آب حفر شده است، گفت: 9 تونل دیگر در دست احداث است
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چیتچیان وزیر نیرو در دومین کنفرانس منطقهای و یازدهمین کنفرانس تونل ایران اظهار داشت: امروزه تونل به یکی از المانها و عناصر اصلی و توسعه زیرساختهای جوامع تبدیل شده است قبل از این تونل عمدتا در معدن، صنعت حمل و نقل (جادهای، راه آهن) مورد استفاده قرار گرفت همچنین در مناطق کوهستانی از حفر تونل استفاده میشود.
امروزه شاهد هستیم که کاربردهای تونلهای زیرزمینی توسعه یافته در بخشهایی از این سازهها مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که در آینده کاربردهای جدیدی برای تونل پدید خواهد آمد.
وزیر نیرو ادامه داد: امروزه برای انتقال آب و شبکههای فاضلاب، مترو و فضاهای زیرزمینی مورد نیاز برای تولید برق و نیروگاه برق آبی و دفاع غیرعامل همچنین برای ذخیرهسازی نفت و گاز استفاده میشود که نشاندهنده اهمیت رو به فزونی این صنعت در جهان است.
وزیر نیرو اضافه کرد: فضاهای زیرزمینی و انواع تونلها در کاربردهای مختلف عناصر مشترک فراوانی دارد و کاربرد این فناوری در این صنعت باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در بخش آب به دلیل اینکه ما با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم در هر مکانی و مرکز جمعیت همچنین فعالیتهای اقتصادی ما که در آن محل دسترسی به آب کافی نداریم بنابراین ناچاریم که آب را انتقال دهیم الگوی بارش و آرایش منابع آب هر کشور ممکن است با تطبیق و فراکنش جمعیت و اقتصاد نداشته باشد، محدودیت منابع و نوع فراکنش بارش و آب، ما را ملزم کرده به عنوان یک روش اجتنابناپدیر در انتقال آب توجه ویژه داشته باشیم.
وزیر نیرو اضافه کرد: در این مسئله یکی از عناصر پراهمیت در اقتصاد انتقال آب است که در مواردی با مشکلات زیست محیطی با حفر تونل مواجه هستیم بر اساس این ضرورت 19 تونل در کشور حفر شده هماکنون طول اینها 192 کیلومتر است همچنین 9 تونل در دست احداث است که طول آنها 314 کیلومتر میباشد که نشاندهنده 1.5 برابر آنچه که تونلهای آب بهرهبرداری در دست احداث است وسعت کار را نشان میدهد که چه بسا در آینده نیازهای ما به دلیل سختی شرایط و اهمیت کاهش منابع تجدیدپذیر آب در کشور فراتر از این باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورهای جهان رویه شیرین کردن آب در دریاها به خصوص در منطقه جنوب و انتقال آنها به مراکز کشور طرحی در دست داریم که با شیرین کردن آب در ساحل خلیجفارس و دریای عمان این آب را به شش استان در مرکز کشور برای جمعیتی بالغ بر 37 میلیون نفر انتقال دهیم.
وی ادامه داد: مسافتهای انتقال آب بسیار طولانی است در بخشهایی از این انتقال به حفر تونلهای متعدد و بسیار طولانی نیاز داریم.
وی با اشاره به موضوع فاضلاب کشور اظهار داشت: در شبکه فاضلاب هم اکنون 26 کیلومتر غیر از خطوط لوله به ابعاد 2 در 3 احداث شده همچنین 2 کیلومتر هم اکنون در شهر و شبکه آب و فاضلاب به قطر دو متر در دست احداث داریم که با توسعه شبکه فاضلاب نیاز ما به حفر تونل بیشتر است.
وی ادامه داد: شاید چند سال پیش از این کمتر کسی تصور میکرد که برای تولید و انتقال برق نیازمند تونل باشیم در حال حاضر 11 هزار و 200 مگاوات ظرفیت نیروگاه برق آبی که بخش قابل توجهی از مغارهای بسیار عظیمی در کوهها همکاری میکنیم که به دلیل الزام شرایط منطقه و توپوگرافی نیروگاه را در دل زمین احداث کنیم.
چیتچیان ادامه داد: شرایط شهرنشینی و پیدایش شهرهای بزرگ مشکلاتی را در انتقال برق از نظر بهداشت، زیست محیطی و مبلمان شهری به وجود آورده و ما را ناچار کرده در شهرها به سمت انتقال کابلهای برق از طریق تونل در کشور باشیم که هم اکنون قریب 50 کیلومتر در شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز و تهران انجام میشود به طوری که هم اکنون بیش از 10 کیلومتر برای کابلهای انتقال برق در کشور در دست احداث است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
ادامه دارد...
اشتراک گذاری
۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]