تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درهاى گناهان را با استعاذه (پناه بردن به خدا) ببنديد و درهاى طاعت را با بسم اللّه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829928483




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز فصل چهارم کاوش در تپه چلو خراسان شمالي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۴۵ب.ظ)
آغاز فصل چهارم کاوش در تپه چلو خراسان شمالي موج- چهارمين فصل کاوش در تپه باستاني چلو در حوزه رود کالشور شهرستان جاجرم (استان خراسان شمالي) با موافقت پژوهشگاه و تحت حمايت پژوهشکده باستان شناسي از تاريخ 21 مهر آغاز شد و به مدت يک ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر وحدتي معاون ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: چهارمين فصل کاوش در تپه چلو، در بخش غربي تپه و در محدوده گورستان عصر مفرغ تمرکز يافته و هدف اصلي آن بررسي روابط و اشتراکات فرهنگي ايران و آسياي ميانه در اواخر هزاره سوم و اوايل هزاره دوم پيش از ميلاد است.
وي گفت: محدوده‌هاي کاوش شده در اين بخش تاکنون منجربه شناسايي فضاهاي مربوط به ذخيره و فرآوري محصولات کشاورزي يا دامي مربوط به اواخر دوره مس- سنگي يا مفرغ قديم شده است. همچنين در اين بخش تعدادي از گورهاي مربوط به دوره مفرغ مياني و جديد پيدا شده که از نظر شيوه‌هاي تدفين، نوع هداياي تدفيني و آداب خاک‌سپاري به «مجموعه باستان شناختي باختر-مرو» در آسياي ميانه شباهت زيادي دارند.
معاون ميراث فرهنگي درخصوص ويژگي فضاهاي ذخيره سازي کشف شده ادامه داد: فضاهاي مربوط به ذخيره سازي اغلب به صورت دست کند در زمين حفر شده و در آنها خمره‌هاي بزرگ ذخيره سازي پيدا مي شود. تعدادي از اين فضاهاي دستک‌اند با ديوارک‌هاي جداکننده به چند بخش تقسيم شده‌اند و در برخي آثار حرارت ديدگي زياد مشاهده مي شود. در چند مورد، سازه‌هاي حرارت ديده به شکل اجاق‌هاي مستطيل شکل و گاهي دوقلو است که مي‌توان اثر حرارت مداوم را در آنها شناسايي کرد. با توجه به شکل و ميزان حرارت ديدگي اين سازه‌ها، گمان مي‌رود چنين فضاهايي براي استفاده‌هاي خانگي همچون فرآوري محصولات لبني يا عصاره کشي از محصولات کشاورزي کاربرد داشته‌اند.
وحدتي بازيابي دانه‌هاي زغال شده انگور و برخي غلات در تعدادي از اين خمره‌ها را از اين دست عنوان کرد.
وي گفت: با وجودي که شواهد مربوط به فعاليت‌هاي صنعتي از قبيل سرباره‌هاي فلز در فصول مختلف کاوش در تپه چلو ديده شده، تا کنون آثار کوره يا بوته‌هاي فلزگري در اين محوطه شناسايي نشده است.
معاون ميراث فرهنگي استان همچنين کشفيات مرطوب به اين فصل را مانند فصول گذشته مربوط به دوره مفرغ مياني و متأخر دانست وگفت: مطابق معمولِ تدفين‌هاي هم‌دوره در اين محوطه، اجساد در آنها با جهت شرقي-غربي دفن شده است. مرده‌ها بر پهلوي راست و به حالت خميده همراه با تعدادي هداياي تدفيني و مقداري پيشکشي خوراکي متشکل از گوشت گوسفند يا بز دفن شده‌اند. نتايج اوليه بررسي‌هاي انسان شناسي در اين گورستان نشان داده است، هداياي تدفيني بسته به سن و جنس مرده‌ها انتخاب شده و در اغلب موارد گورهاي زنان از مردان غني تر است. نتايج اوليه همين بررسي‌ها، به ويژه بررسي الگوي سايش دندان‌ها نشان مي‌دهد رژيم غذايي غالب بيشتر افراد مبتني بر مصرف گوشت بوده و احتمالاً نشان دهنده اقتصاد مبتني بر دامداري است. اين در حالي است که بيشتر جوامع همزمان در آسياي مرکزي و به طور کلي فرهنگ معروف به «مجموعه باستان شناختي باختر-مرو» برمبناي اقتصاد کشاورزي و نظام زمين‌داري اداره مي‌شده است.
پيش از اين سه فصل کاوش باستان شناختي در تپه چلو با همکاري موسسه مطالعات تمدن‌هاي اژه و خاور ميانه وابسته به شوراي تحقيقات ملي ايتاليا انجام شده است. نتايج اين کاوش‌ها حاکي از روابط فرهنگي گسترده شمال شرق ايران با محدوده وسيعي از آسياي ميانه شامل ازبکستان، تاجيکستان، افغانستان و ترکمنستان در اواخر عصر مفرغ است.
تپه چلو نخستين بار در سال 1390 و به دنبال عقد تفاهم نامه پژوهشي في‌مابين پژوهشگاه سازمان و موسسه مطالعات تمدن‌هاي اژه و خاور ميانه وابسته به شوراي تحقيقات ملي ايتاليا کاوش شد. اين کاوش‌ها با هدف شناسايي توالي منطقه اي از دوره مس و سنگ تا پايان دوره مفرغ و نيز بررسي روابط فرهنگي ايران و آسياي ميانه در اواخر هزاره سوم و اوايل هزاره دوم پيش از ميلاد تا کنون ادامه داشته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن