تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805726019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز فصل چهارم کاوش در تپه چلو خراسان شمالي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۴۵ب.ظ)
آغاز فصل چهارم کاوش در تپه چلو خراسان شمالي موج- چهارمين فصل کاوش در تپه باستاني چلو در حوزه رود کالشور شهرستان جاجرم (استان خراسان شمالي) با موافقت پژوهشگاه و تحت حمايت پژوهشکده باستان شناسي از تاريخ 21 مهر آغاز شد و به مدت يک ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر وحدتي معاون ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: چهارمين فصل کاوش در تپه چلو، در بخش غربي تپه و در محدوده گورستان عصر مفرغ تمرکز يافته و هدف اصلي آن بررسي روابط و اشتراکات فرهنگي ايران و آسياي ميانه در اواخر هزاره سوم و اوايل هزاره دوم پيش از ميلاد است.
وي گفت: محدوده‌هاي کاوش شده در اين بخش تاکنون منجربه شناسايي فضاهاي مربوط به ذخيره و فرآوري محصولات کشاورزي يا دامي مربوط به اواخر دوره مس- سنگي يا مفرغ قديم شده است. همچنين در اين بخش تعدادي از گورهاي مربوط به دوره مفرغ مياني و جديد پيدا شده که از نظر شيوه‌هاي تدفين، نوع هداياي تدفيني و آداب خاک‌سپاري به «مجموعه باستان شناختي باختر-مرو» در آسياي ميانه شباهت زيادي دارند.
معاون ميراث فرهنگي درخصوص ويژگي فضاهاي ذخيره سازي کشف شده ادامه داد: فضاهاي مربوط به ذخيره سازي اغلب به صورت دست کند در زمين حفر شده و در آنها خمره‌هاي بزرگ ذخيره سازي پيدا مي شود. تعدادي از اين فضاهاي دستک‌اند با ديوارک‌هاي جداکننده به چند بخش تقسيم شده‌اند و در برخي آثار حرارت ديدگي زياد مشاهده مي شود. در چند مورد، سازه‌هاي حرارت ديده به شکل اجاق‌هاي مستطيل شکل و گاهي دوقلو است که مي‌توان اثر حرارت مداوم را در آنها شناسايي کرد. با توجه به شکل و ميزان حرارت ديدگي اين سازه‌ها، گمان مي‌رود چنين فضاهايي براي استفاده‌هاي خانگي همچون فرآوري محصولات لبني يا عصاره کشي از محصولات کشاورزي کاربرد داشته‌اند.
وحدتي بازيابي دانه‌هاي زغال شده انگور و برخي غلات در تعدادي از اين خمره‌ها را از اين دست عنوان کرد.
وي گفت: با وجودي که شواهد مربوط به فعاليت‌هاي صنعتي از قبيل سرباره‌هاي فلز در فصول مختلف کاوش در تپه چلو ديده شده، تا کنون آثار کوره يا بوته‌هاي فلزگري در اين محوطه شناسايي نشده است.
معاون ميراث فرهنگي استان همچنين کشفيات مرطوب به اين فصل را مانند فصول گذشته مربوط به دوره مفرغ مياني و متأخر دانست وگفت: مطابق معمولِ تدفين‌هاي هم‌دوره در اين محوطه، اجساد در آنها با جهت شرقي-غربي دفن شده است. مرده‌ها بر پهلوي راست و به حالت خميده همراه با تعدادي هداياي تدفيني و مقداري پيشکشي خوراکي متشکل از گوشت گوسفند يا بز دفن شده‌اند. نتايج اوليه بررسي‌هاي انسان شناسي در اين گورستان نشان داده است، هداياي تدفيني بسته به سن و جنس مرده‌ها انتخاب شده و در اغلب موارد گورهاي زنان از مردان غني تر است. نتايج اوليه همين بررسي‌ها، به ويژه بررسي الگوي سايش دندان‌ها نشان مي‌دهد رژيم غذايي غالب بيشتر افراد مبتني بر مصرف گوشت بوده و احتمالاً نشان دهنده اقتصاد مبتني بر دامداري است. اين در حالي است که بيشتر جوامع همزمان در آسياي مرکزي و به طور کلي فرهنگ معروف به «مجموعه باستان شناختي باختر-مرو» برمبناي اقتصاد کشاورزي و نظام زمين‌داري اداره مي‌شده است.
پيش از اين سه فصل کاوش باستان شناختي در تپه چلو با همکاري موسسه مطالعات تمدن‌هاي اژه و خاور ميانه وابسته به شوراي تحقيقات ملي ايتاليا انجام شده است. نتايج اين کاوش‌ها حاکي از روابط فرهنگي گسترده شمال شرق ايران با محدوده وسيعي از آسياي ميانه شامل ازبکستان، تاجيکستان، افغانستان و ترکمنستان در اواخر عصر مفرغ است.
تپه چلو نخستين بار در سال 1390 و به دنبال عقد تفاهم نامه پژوهشي في‌مابين پژوهشگاه سازمان و موسسه مطالعات تمدن‌هاي اژه و خاور ميانه وابسته به شوراي تحقيقات ملي ايتاليا کاوش شد. اين کاوش‌ها با هدف شناسايي توالي منطقه اي از دوره مس و سنگ تا پايان دوره مفرغ و نيز بررسي روابط فرهنگي ايران و آسياي ميانه در اواخر هزاره سوم و اوايل هزاره دوم پيش از ميلاد تا کنون ادامه داشته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن