تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851291611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ركود اقتصادي، خريد كتاب را هم كم کرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ركود اقتصادي، خريد كتاب را هم كم کرد
در هفته گذشته معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن اشاره به ركود در بازار نشر از كاهش 12 درصدي تيراژ كتاب در شش ماهه نخست سال جاري خبر داد.
نویسنده : سپيده آماده 


در هفته گذشته معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن اشاره به ركود در بازار نشر از كاهش 12 درصدي تيراژ كتاب در شش ماهه نخست سال جاري خبر داد.
به گزارش «جوان»، سال‌هاست كه ماجراي كمبود سرانه مطالعه در كشور ما به نسبت ساير معادل‌هاي جهاني توجه دوستداران مطالعه و فرهنگ را به خود جلب كرده است، اما در نهايت هر سال كه مي‌گذرد به جاي افزايش تعداد كتاب‌ها و مطالعه سرانه مردم، با آمارهاي تأسف‌بار كاهش تيراژ كتاب روبه‌رو هستيم و در آخرين آمار منتشر شده در اين حوزه هم سيدعباس صالحي از درصد تكان‌دهنده كاهش تيراژ كتاب‌ها در سال جاري گفت.
  
جاي خالي تبليغات كتاب در رسانه ملي
حسن علايي، مدير انتشارات روايت فتح در گفت‌وگو با «جوان» در خصوص عوامل كاهش تيراژ كتاب در كشور مي‌گويد: اين اتفاق دلايل متفاوتي دارد، از جمله هزينه‌هاي بالاي نشر كتاب، متأسفانه ناشران وضعيت مناسبي براي توليد كتاب‌هاي جديد ندارند و از طرف ديگر مردم نمي‌توانند از پس هزينه‌هاي خريد كتاب بربيايند. وي مي‌افزايد: استقبال بي‌نظير مردم در سال‌هاي گذشته از شبكه‌هاي اجتماعي هم از ديگر عوامل كاهش تيراژ كتاب‌ها است چون خيلي از افراد ساعت‌هاي متمادي از روز را صرف حضور در اين شبكه‌ها مي‌كنند و ديگر زماني براي مطالعه كتاب ندارند. در كنار اينها ناشران هم با كمبود هزينه و منابع مالي روبه‌رو هستند و حمايت‌هاي لازم از صنعت نشر كشور از سوي وزارت ارشاد و ساير نهادهاي مسئول اتفاق نمي‌افتد و در مجموع اين روزها صنعت نشر كشور وضعيت خوبي ندارد.
علايي با اشاره به نبود نهادي براي آسيب‌شناسي مشكلات عرضه نشر تأكيد مي‌كند: مشكلات عرصه نشر كشور هنوز به طور جدي آسيب‌شناسي نشده است و مشخص نيست عواملي مانند نبود سهم تبليغات، بي‌علاقگي مخاطب و نويسندگان و ناشران و نهادهاي حمايتي در اين آمارها چقدر است و تا زماني كه ما ارزيابي مشخص در خصوص نقش عوامل كاهش نشر نداشته باشيم، نمي‌توانيم راهكار مناسبي را براي بهبود اين وضعيت ارائه كنيم. وي بيان مي‌كند: به نظر من نهادهاي ذي‌ربط به خصوص ارشاد اگر از ناشران حمايت خوبي داشته باشد و نهادهايي مثل رسانه ملي به تبليغات كتاب و رواج فرهنگ كتابخواني در كشور بپردازند، مي‌توان انتظار بهبود در وضعيت نشر كشور داشت.
   
در روزگار ركود اقتصادي، خريد كتاب هم كم مي‌شود
هدايت‌الله بهبودي، نويسنده هم در گفت‌وگو با «جوان» در خصوص دلايل ركود بازار نشر مي‌گويد: موضوع كتاب، كتابخواني، خريد كتاب و علاقه‌مندي به مطالعه يك امر انتزاعي نيست كه بدون در نظر گرفتن ارتباطش با ساير مؤلفه‌هاي اجتماعي مورد ارزيابي قرار بگيرد، شما نمي‌توانيد توقع داشته باشيد كه تورم 30 درصدي در جامعه وجود داشته باشد اما هنوز علاقه‌مندي به كتاب سر جاي خودش باشد. عوامل اقتصادي و اجتماعي به هم وابسته هستند و با عقب‌ ماندن يكي، ديگران هم عقب مي‌مانند. زماني كه اقتصاد لنگ مي‌زند، صنعت نشر هم دچار مشكل مي‌شود. وي ادامه مي‌دهد: زماني كه شبكه‌هاي اجتماعي اينگونه مردم را به خود جذب مي‌كند، سرانه مطالعه هم با كاهش روز افزون روبه‌رو مي‌شود. ما در شش ماهه اول از لحاظ اقتصادي مشكلاتي داشتيم و وضعيت امسال نشر هم در امتداد همان مشكلات اقتصادي است و زماني كه مشكلات اقتصادي عمومي كشور مرتفع شود، گرايش به سمت خريد كتاب هم بيشتر مي‌شود.
   
نبود فرهنگ كتابخواني در خانواده‌ها
رضا غريبي، مدير انتشارات مؤسسه تاريخ معاصر در گفت‌وگو با «جوان» با اشاره به تاثير عوامل اقتصادي اجتماعي و فرهنگي در كاهش تيراژ كتاب مي‌گويد: ناتواني مردم در خريد كتاب از مهم‌ترين عوامل كاهش فروش كتاب است؛ زماني كه مشكلات اقتصادي در جامعه وجود دارد، حضور كتاب در سبد كالاي خانوار كمرنگ و كمرنگ‌تر مي‌شود، گراني كتاب ديگر عامل مشكلات اخير بازار نشر است.
وي با اشاره به نبود فرهنگ كتابخواني در خانواده‌ها ادامه مي‌دهد: يكي ديگر از مشكلات اين است كه كتاب‌هاي خوب در رسانه‌ تبليغ نمي‌شود و متأسفانه مسئله تبليغات كتاب در رسانه ملي هيچ جايگاهي ندارد. در شرايطي كه تلويزيون ما برنامه‌اي در حوزه كتاب كه با معرفي تازه‌هاي نشر به رواج فرهنگ كتابخواني مي‌پردازد، در كنداكتور خود ندارد، مشخص است كه فرهنگ لزوم كتابخواني در خانواده‌ها ايجاد نمي‌شود.
غريبي تأكيد مي‌كند: وجود شبكه‌هاي اجتماعي عاملي است كه باعث مي‌شود نياز به مطالعه در ميان مردم كاهش پيدا كند چون بسياري از مردم نياز خود به مطالعه را از فضاي مجازي تأمين مي‌كنند. از سوي ديگر بخشي از عدم استقبال به اين دليل است كه برخي از اهالي قلم نياز مخاطبان را در كتاب‌هايشان در نظر نمي‌گيرند و آثاري متناسب با سليقه مخاطب توليد نمي‌شود، به عنوان مثال ما در حوزه كتاب تاريخي و كودك و رمان با كمبود نويسنده‌هاي مخاطب‌پسند روبه‌رو هستيم. وي خاطرنشان مي‌كند: دسترسي محدود مردم به كتابفروشي‌ها هم از ديگر عوامل كسادي بازار نشر است و شهرداري‌ها و شوراي شهر بايد با تأسيس كتابفروشي‌هاي جديد گرايش به كتاب را افزايش دهند.
اين‌طور كه از نظر مديران انتشارات و كارشناسان عرصه كتاب بر مي‌آيد مشكلات اقتصادي، عدم حمايت لازم از ناشران، نبود برنامه‌هاي تخصصي حوزه كتاب در رسانه ملي و افزايش شبكه‌هاي اجتماعي از جمله عواملي است كه باعث ركورد اين روزهاي بازار نشر است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن