تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812694285




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علل و درمان کم خونی در شیرخواران


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
علل و درمان کم خونی در شیرخواران
علل و درمان کم خونی در شیرخواران پزشک فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: شایع‌ترین نوع کم خونی، فقر آهن است که در سنین 9 تا 24 ماهگی، بیشتر رُخ می‌دهد و می‌توان گفت در شیرخوران، کم خونی شیوع بیشتری دارد.


 به گزارش فرهنگ نیوز، هادی موسی‌خانی، اظهار کرد: کم خونی طبیعی یا آنُمی فیزیولوژیک در شیر خواران سر موعد به دنیا آمده حدود شش هفتگی ایجاد شده و در سنین هشت تا 12 هفتگی، بر طرف می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه کم خونی طبیعی در نوزادان نارس، زودتر خود را نشان داده و حتی به سه هفتگی هم می‌رسد افزود: این موضوع، علت‌های مختلفی دارد، ولی شایع‌ترین آن‌ها طول عمر کوتاه گلبول‌های قرمز است.
 
موسی‌خانی تصریح کرد: کم خونی طبیعی، اگر با بیماری زمینه‌ای و یا تشدید کننده آن همراه نشود، به طور معمول، خود محدود شونده بوده و نیازی به درمان ندارد.
 
رئیس مرکز آموزشی – درمانی قدس قزوین اضافه کرد: رشد سریع توده بدنی در شیر خواران و پس از آن، تأمین نشدن آهن مورد نیاز بدن، از دلایل شیوع کم‌خونی بین شیرخواران است.
 
وی خاطرنشان کرد: بر اساس دستور العمل‌های سازمان بهداشت جهانی، مادران باید در دوران بارداری از ترکیبات آهن استفاده کنند و بعد از تولد، در شیرخواران از چهار ماهگی و در نوزادان نارس و زود رس از زمان دو برابر شدن وزن بدن، باید قطره آهن برای کودک شروع شود که رعایت نکردن این موارد، به یقین باعث کم خونی کودک خواهد شد.
 
موسی خانی ادامه داد: از نظر ظاهری، کم خونی فقر آهن باعث رنگ پریدگی ملتحمه چشم‌ها و سفید شدن خطوط کف دست و بستر ناخن‌های دست می‌شود، ولی مهمتر از همه این‌ها رفتارهای غیرعادی بچه‌ها نظیر، لج‌بازی، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، بی‌حوصله بودن، تمایل به خوردن مواد نامعمول رنگ دیوار و مُهر است.
 
رئیس مرکز آموزشی – درمانی قدس قزوین با اشاره به اینکه آهن جزء جدا نشدنی بیشتر واکنش‌های مهم بدن که در بیشتر ارگان‌های داخلی بدن از جمله مغز اتفاق می‌افتد، است تاکید کرد: می‌توان نتیجه گرفت که کم خونی فقر آهن و تهی شدن بدن از آهن، عواقب متعدد وخیمی مانند، ضریب هوشی پایین و بیماری قلبی را به دنبال دارد.
 
وی با بیان اینکه شیر خشک‌های غنی شده از آهن به اندازه کافی آهن ندارند که فقط استفاده از آن‌ها نیازهای آهن کودکان را برطرف کند، یادآور شد: برای جذب یک میلی گرم آهن، باید روزانه 10 میلی گرم آهن مصرف شود که در بهترین شرایط و بدون وجود بیماری‌های دستگاه گوارش، تأمین این مقدار فقط با مصرف فراورده‌های آهن، ممکن خواهد بود.
 
موسی‌خانی افزود: شیر خوارانی که به عنوان درمان نگهدارنده، آهن مصرف می‌کنند، روزانه به اندازه دو برابر وزن بدنشان، عنصر خالص آهن نیاز دارند.
 
رئیس مرکز آموزشی – درمانی قدس قزوین تصریح کرد: طبق پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی، باید تا دو سالگی، به کودک قطره آهن داد، البته به شرطی که به اندازه کافی و از زمان مناسب، آهن مصرف کرده باشند و گرنه باید تا دو سال و نیم یا حتی سه سالگی ادامه داشته باشد.
 
این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان خاطرنشان کرد: قطره‌های آهن ایرانی متناسب با نژاد ایرانی است، بنابراین بهترین نوع آهن، همان قطره یا شربت ایرانی است و از طرفی کیفیت داروهای ایران نه تنها از انواع خارجی پایین نیست، بلکه بالاتر هم است، ولی به هر حال، در بعضی شرایط، استفاده از داروهای خارجی، با نظر پزشک، اجنتاب ناپذیر است.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: شیر خواران تا شش ماهگی باید از شیر مادر تغذیه کنند، ولی از آن زمان به بعد، باید درصد بیشتری از کالری بچه‌ها از طریق دادن غذای کمکی تامین شود و یکی از اهداف این توصیه تغذیه‌ای، رفع مقداری از نیازهای آهن و ویتامین‌ها از طریق غذا است.
 
موسی خانی در پایان اظهار کررد: رژیم غذایی مادر در محتوای شیر او تاثیر بسزایی دارد، ولی باید به مادران گوشزد کرد که هیچ کاری باعث نمی‌شود که شیرخوار از خوردن آهن، معاف شود.
 


منبع: ایسنا


94/8/7 - 17:28 - 2015-10-29 17:28:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن