واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
شوراهاي دانش آموزي باعث ايجاد هم افزايي مثبت درارکان مدرسه مي شود موج- معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش گفت: شوراهاي دانش آموزي يکي از ارکانهاي مدرسه است و باعث زياد شدن همکاري و همياري در مدرسه مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حميدرضا کفاش در مراسم هجدهمين دوره انتخابات شوراهاي دانش آموزي که در دبيرستان دخترانه شهيدان رامشه شهرتهران برگزار شد اظهار کرد: اين انتخابات شوراهاي دانش آموزي حرکتي نمادين در کشور است تا بتوانيم با مشارکت دانش آموزان شور و نشاط را به مدارس بازگردانيم.
کفاش خاطرنشان کرد: انتخابات شوراهاي دانش آموزي بايد مساله جدي در نظر مسوولان وزارت آموزش و پرورش باشد؛ زيرا دانش آموزان در اين انتخابات ميآموزند که در جامعه بايد مشارکت داشته باشند و ما ميتوانيم تاثيرآن را در آينده سياسي و اجتماعي کشور ببينيم.
وي گفت: شوراهاي دانش آموزي رويکرد مختلفي دارد و دانش آموزان با دو رويکرد انتخاب کننده و انتخاب شونده رو به رو هستند. دانش آموزاني که مسووليت پذيري دارند کانديدا ميشوند و پس از انتخاب به دانش آموزان انتخاب کننده خدمت ميکنند. دانش آموزان انتخاب کننده نيز با رأي خود به بهبود مشارکت در مدرسه خود کمک خواهند کرد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش ادامه داد: شوراهاي دانش آموزي يکي از ارکانهاي مدرسه است و باعث زياد شدن همکاري و همياري در مدرسه مي شود.
وي تصريح کرد: حضرت امام خميني (ره) با اعتقادي که به جوان باوري داشتند توانستند انقلاب اسلامي را به پيروزي برسانند و با اتکا همين جوان باوري بود که انقلاب دوم مردم ايران در 13 آبان 58 رقم خورد.
وي ادامه داد: ما بايد به اين حرکت بزرگ دانش آموزان در انتخاب شوراهاي دانش آموزي احترام بگذاريم و به انتخابات، آموزش و توجيه و به مصوبات آنها در مدرسه احترام بگذاريم. از حضور نماينده دانش آموزان در جلسات استفاده کنيم زيرا ما مسئله محرمانه اي در آموزش و پرورش نداريم تا دانش آموزان نتوانند در جريان آن قرار بگيرند. حضور آنها در چنين تصميم گيريهايي ميتواند به فهم و درک آنها در زمينه رويارويي با مشکلات و چگونگي حل آن کمک کند.
وي گفت: دانش آموزي که به عنوان نماينده دانش آموزان انتخاب مي شود بايد بداند که مسئوليت پذيري داشته باشد زيرا آنها وکيل تمام دانش آموزان هستند و نبايد از ميدان فرار کنند کسانيکه رأي ميدهند نيز بايد با شناخت کافي و با دقت افراد صالح را انتخاب کنند و به کساني که رأي بدهند که شايستگي لازم را دارند. در آينده نيز اين آموزشها در انتخاباتهاي مجلس شوراهاي شهر، مجلس شوراي اسلامي، رياست جمهوري و مجلس خبرگان کاربرد دارد و اين نوجوانان هر کدام ميتوانند کانديداي يکي از اين پستها باشند بنابراين لازم است که اين شوراهاي دانش آموزي را با دقت در نظر بگيرند.
کفاش ادامه داد: دانش آموزاني که در انتخابات هستند نيز بايد بدانند که نبايد افراد را محکوم و مجبور کنيم که فکر و انديشه ما را بپذيرند زيرا هر فرد براي خودتشخيص دارد و با قدرت فهم و استدلال خود ميتواند شخصي را انتخاب کند بنابراين نبايد نظر خودر آ به ديگران تحميل کنيم البته بايد براي پرشور شدن انتخابات کاري بکنيم اما حق نداريم نظر خودمان را در اين زمينه به ديگران تحميل کنيم و هرکس بداند که يک رأي بيشتر ندارد و اين رأي جمع است که تاثيرگذار خواهد بود.
وي تصريح کرد: خوشبختانه در جمهوري اسلامي ايران بيش از 36 انتخابات برگزار شده يعني به طور متوسط هر سال يک انتخابات و اين نشان ميدهد که جمهوري اسلامي ايران جز مردم سالارترين حکومتهاي دنيا است که هر ساله يک انتخابات داشته و مردم آزادانه و بدون اجبار در اين انتخابات شرکت کردند.
معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هجدهمين دوره انتخابات شوراهاي دانش آموزي در بيش از 90 هزار مدرسه برگزار مي شود که از برخي از مدارس که قيد نشدهاند مدارسي هستند که ابتدايي هستند و زيرپايه سوم و در مدارسي بعد از پايه سوم باشد انتخابات برگزار مي شود.
وي درخصوص ترکيب شوراها با توج به جمعيت دانش آموزي مدارس گفت: در مقطع ابتدايي مدارسي که جمعيت شان تا 100 نفر باشد 5 نفر عضو اصلي و 2 نفر علي البدل هستند و به ازاي هر 50 نفر دو نفر اضافه ميشوند تا سقف 9 نفر، در مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم نيز از تعداد 250 دانش آموز 5 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو علي البدل و از 550 نفر به بالا 11 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو علي البدل هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]