واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۴ (۹:۴۲ق.ظ)
ظرفيتهاي موسسه فرهنگي و مطبوعاتي در اختيار صندوق احياء قرار ميگيرد موج-محمدتقي روغني ها مديرعامل موسسه فرهنگي ايران ضمن ديدار با مديرعامل و رييس هيات مديره صندوق احياء از نزديک با روند فعاليت هاي اين صندوق آشنا شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سرپرست موسسه فرهنگي ايران ضمن بازديد از صندوق احيا در ديدار مديرعامل و معاونان صندوق گفت: موسسه فرهنگي ايران تمام تلاش خود را بکار ميگيرد تا بتواند با کمک به صندوق احياء در حوزه اطلاع رساني و فرهنگ سازي، بسترهاي لازم براي توسعه زير ساختهاي گردشگري را فراهم سازد.
وي در اين ديدار با اشاره به نقش فرهنگ سازي و اطلاع رساني درباره مرمت و احياء بناهاي تاريخي و فرهنگي و ورود آنها به چرخه اقتصادي ادامه داد:موسسه فرهنگي ايران ظرفيتهاي موجود خود در حوزه مکتوب و فضاي مجازي نظير خبرگزاري و رسانههاي فارسي زبان و خارجي خود را در راه تحقق اهداف صندوق احياء و و بهره برداري از بناهاي تاريخي را کار خواهد بست تا اقدامات اثربخش آغاز شده در اين حوزه با قدرت بيتشتري ادامه يابد.
روغنيها تأکيد کرد: بهره گيري از تجربيات موفق در حوزه مرمت به ويژه بهره برداري از بناهاي تاريخي ميتواند زمينه ساز تحولات مهمي در حوزههاي اقتصادي به ويژه اقتصاد مقاومتي و بدون نفت باشد.
سرپرست موسسه فرهنگي ايران اظهار داشت: شناخت ظرفيتهاي موجود در مورد بناهاي تاريخي و ايجاد فضاي مساعد به فراخور پتانسيل موجود، عامل ايجاد جاذبه گردشگري درباره آثار متنوع تاريخي و فرهنگي خواهد بود.
روغنيها يادآور شد: ايجاد بستههاي اطلاع رساني در مورد بناهاي تاريخي و تهيه مستند و بولتن در اين زمينه و قراردادن در اختيار گردشگران و پخش از صدا وسيما هزينه نيست و سرمايه گذاري پايدار محسوب ميشود که براي مجموعههاي فعال در اين حوزه، درآمد و صرفه تصاعدي به همراه خواهد داشت.
اطلاع رساني حلقه مفقوده بناهاي تاريخي است
در ادامه اين نشست، محمدرضا پوينده مديرعامل صندوق احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي تاکيد کرد: اطلاع رساني حلقه مفقوده حوزه ميراث فرهنگي و بناهاي تاريخي است و رسانههاي مستقل و مورد اعتماد مردم ميتوانند اثربخشي مضاعفي در اين زمينه داشته باشند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر شرايط مطلوبي براي سرمايه گذاري بخش خصوصي در زمينه بازسازي و مرمت بناهاي تاريخي وجود دارد، خاطرنشان کرد: هم اکنون بسته واگذاريهاي بناهاي تاريخي و فرهنگي به نحوي ترسيم شده که فعالان بخش خصوصي سرمايه گذاري خود را در اين حوزه سودآور بدانند، اما شرايط واگذاري به شکلي خواهد بود که بهره برداران ارزش واقعي بنا را به خوبي دريابند و در حفظ و نگهداري آن کوشش بي دريغي داشته باشند.
مدير عامل صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي افزود: در حال حاضر حدود 32 هزار بناي تاريخي ثبت شده داريم که در مقايسه با يک ميليون بناي ثبت نشده، اختلاف قابل توجهي دارد و به عبارت ديگر تنها 3 درصد بناهاي تاريخي و ارزشمند ثبت شده است.
پوينده خاطرنشان ساخت: مرمت و نگهداري از بناهاي موجود اگر به تنهايي بر دوش دولت باشد، رقمي حدود 160 هزار ميليارد تومان نياز دارد که در مقايسه با بودجه سازمان ميراث فرهنگي بسيار زياد است، اما ميتوان با مشارکت مردمي و سرمايه گذاران بخش خصوصي به راحتي تأمين شود.
وي در پايان گفت: اگر در اطلاع رساني و فرهنگ سازي براي شناخت بناهاي تاريخي درست عمل شود، مشارکت و سرمايه گذاري مردمي براي شناسايي و بازسازي بسيار قابل توجه خواهد بود؛ چراکه اين موضوع در استقبال از واگذاريهاي در چهارماهه اخير صندوق احيا به خوبي قابل مشاهده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]