تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855037057




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف 4 کتيبه بابلي در نزديکي تخت جمشيد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۱۳ب.ظ)
کشف 4 کتيبه بابلي در نزديکي تخت جمشيد موج - سرپرست ايراني گروه کاوش محوطه تل آجري گفت: 4 کتيبه متعلق به دوره هخامنشيان در محوطه تل آجري کشف شد که در اين کتيبه‌ها به زبان بابلي کلماتي چون شاه و دروازه حک شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، پنجمين فصل از کاوش‌هاي باستان شناسي و برنامه مطالعات تل آجري در حريم شهر پارسه، با حضور هيات مشترکي از باستان شناسان ايراني و ايتاليايي در منطقه تاريخي تل آجري واقع در شمال غربي تخت گاه تخت جمشيد، آغاز شده است.
در اين رابطه عليرضا عسکري چاوردي، سرپرست ايراني گروه کاوش تل آجري، گفت: در اين فصل کاوش، نقشه و ساختار بناي تل آجري بر اساس بخش‌هاي مشخص شده و همچنين نتايج به دست آمده از بررسي ژئوفيزيک، ژئو مغناطيسي و الکتريسيته بازسازي شد که بر اساس اطلاعات مقدماتي به دست آمده، پلان يک ساختمان چهارگوش کشف شد.
عسکري به کشفيات کاوش‌هاي فصول گذشته اين محوطه اشاره کرد و گفت: بدنه بيروني و راهروي بزرگ بناي دروازه به آجرهاي لعابدار رنگين مزين بوده است و در ساختار اين دروازه، هزاران قطعه آجر به ابعاد 33 در 33 سانتي و ضخامت 11 سانتي متر به کار رفته است.
اين عضو هيات امناي تحت جمشيد اضافه کرد: در حال حاضر 12 بناي باستاني دوره هخامنشيان در حريم تخت جمشيد شناسايي شده که به دليل وجود شباهت زياد بين آجرهاي لعابدار کشف شده دروازه‌ها با نقوش اسطوره‌هاي بين النهرين، به نظر مي‌رسد شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشي نيز وجود داشته است.
وي همچنين گفت: بناهايي که در اين محوطه کشف شده به احتمال زياد پيش از بناي تختگاه تخت جمشيد ساخته شده و در واقع کشفيات اخير، خلاء هاي تاريخي شهر پارسه به ويژه در دوره حکومت کوروش و کمبوجيه و پيش از به قدرت رسيدن داريوش هخامنشي در سال 521 پيش از ميلاد را پر مي‌کند.
عسکري با بيان اين که آجرهاي لعاب دار و منقوش مکشوفه در اين محل قابليت بازسازي دارند به طوري که حيوانات و نقوشي که در اين آجرها ديده مي‌شود جزو مهم‌ترين و بي سابقه ترين نقوش در ايران هستند.
وي افزود: اين نقوش بيشتر گاوهاي بالداري هستند که در نقوش برجسته شوش و تخت جمشيد ديده مي‌شوند اما نقش حيوانات ترکيبي نيز در اين محوطه کشف شده که تا کنون در هيچ منطقه اي ديده نشده است.
سرپرست ايراني گروه کاوش محوطه تل آجري ادامه داد: اين نقوش حيوانات ترکيبي هستند که نقشي از مار، عقاب و پنجه شير دارند که براي نخستين بار در اين محوطه کشف شده‌اند.
وي مهم‌ترين کشفيات اين محل کاوش را کتيبه‌هايي دانست که به زبان بابلي کلمه دروازه بر روي آن‌ها حک شده است.
عسکري همچنين افزود: با توجه به اين کشفيات بي شک تل آجري دروازه ورودي شهر پارسه بوده که به کاخ بزرگ و پرديس‌هاي اطراف آن معطوف مي‌شده است.
عضو هيات امناي مجموعه جهاني تخت جمشيد افزود: ابعاد اين دروازه 30 در 40 متر مربع بوده و ارتفاع آن به 15 متر مي‌رسيده که طبق شواهد موجود اين بنا به آجرهاي لعابدار مزين شده بوده است.
عسکري همچنين گفت: اين بنا در دوره هخامنشيان و زمان حکومت کورش و يا کمبوجيه ساخته شده است و کاوش‌هاي باستان شناسي در اين محوطه مي‌تواند به کشف حلقه گمشده تاريخ کشور در اين منطقه کمک کند. وي با بيان اين که طي 5 سال اخير 13 گمانه در محوطه تل آجري زده شده است افزود: اين محوطه تاريخي يکي از مهم‌ترين محوطه‌هاي باستان شناسي است که قابليت تبديل به يک سايت موزه تخصصي را دارد و مي‌تواند به يکي از جاذبه‌ها براي گردشگران ورودي به استان تبديل شود.
در ادامه اين گفت و گو پروفسور «پيرو فرانچسکو کاليري» سرپرست تيم ايتاليايي کاوش تل آجري به تشريح نتايج به دست آمده و مطالعات انجام شده در فصل‌هاي گذشته کاوش و گمانه زني‌هاي مرتبط با محوطه تاريخي تل آجري، پرداخت و گفت: عمليات کاوش اين محوطه تاريخي تا 12 آبان ماه ادامه خواهد داشت و از بعد اهداف باستان شناسي در اين محل کاوش رسيدن به پرسش‌هايي است که قبل از عمليات کاوش طرح کرده‌ايم.
وي به وجود سکوهايي در کنار ديوارهاي دروازه (تل آجري) اشاره کرد و گفت: اين سکوها در واقع استراحتگاهي براي اجراي مراسم رسمي ورود افراد به شهر بوده است.
وي همچنين گفت: تل آجري در واقع دروازه شهر هخامنشي پارسه بوده که در زمان کورش اما با فکر و معماري و فرهنگ بابلي‌ها ساخته شده است. وي ادامه داد: اين دروازه تزئينات مختلفي داشته و بسيار زيبا طراحي و ساخته شده است که هم اکنون بسياري از نقوش و آجرهاي لعابدار و کتيبه‌هاي مکتوب در اين محل به موزه تخت جمشيد منتقل شده است تا مورد بررسي بيشتر و مرمت و حفاظت قرار گيرد.
سال گذشته با کشف بخش‌هايي از پي دروازه، آجرهاي لعابدار و منقوشي از اين محوطه تاريخي به دست آمد که به گنجينه موزه تخت جمشيد منتقل شد. در حال حاضر تعداد بناهاي کشف شده در شهر پارسه تخت جمشيد تا کنون به عدد 20 رسيده است. در فصل‌هاي گذشته، عمليات باستان شناسي در منطقه تل آجري، چندين اثر و بناهاي تاريخي، داراي آجرهاي لعاب دار با تصاويري از اسطوره‌هاي ايران که قابل مقايسه با بين النهرين و شوش است، کشف شد. محوطه تاريخي تل آجري در نزديکي تخت جمشيد قرار دارد و يکي از بناهاي متعلق به دوران هخامنشيان است که به ثبت ملي رسيده و به لحاظ ارزش‌هاي تاريخي و هويت محتوايي، ميراثي ارزشمند است.
بناهايي که در اين محوطه کشف شده به احتمال زياد پيش از بناي تختگاه تخت جمشيد ساخته شده و در واقع کشفيات اخير، خلاءهاي تاريخي شهر پارسه به ويژه در دوره حکومت کوروش و کمبوجيه و پيش از به قدرت رسيدن داريوش هخامنشي در سال 521 پيش از ميلاد را پر مي‌کند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن