تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848450250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كشف 4 كتبیه بابلی در نزدیكی تخت جمشید


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: كشف 4 كتبیه بابلی در نزدیكی تخت جمشید سرپرست ایرانی گروه كاوش محوطه تل آجری گفت : 4 كتیبه متعلق به دوره هخامنشیان در محوطه تل آجری کشف شد که در این كتیبه ها به زبان بابلی كلماتی چون شاه و دروازه حك شده است .
۱۳۹۴ دوشنبه ۴ آبان ساعت 09:47

خبرگزاری پانا+

به گزارش پانا از فارس، پنجمین فصل از کاوش های باستان ‌شناسی و برنامه مطالعات تل آجری در حریم شهر پارسه، با حضور هیات مشترکی از باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در منطقه تاریخی تل آجری واقع در شمال غربی تخت گاه تخت جمشید، آغاز شده است.
در این رابطه دكتر علیرضا عسكری چاوردی سرپرست ایرانی گروه کاوش تل آجری گفت: در این فصل كاوش، نقشه و ساختار بنای تل آجری بر اساس بخش های مشخص شده و همچنین نتایج به دست آمده از بررسی ژئوفیزیك، ژئو مغناطیسی و الكتریسیته بازسازی شد كه بر اساس اطلاعات مقدماتی به دست آمده، پلان یك ساختمان چهارگوش كشف شد.
عسكری به کشفیات کاوش های فصول گذشته این محوطه اشاره کرد و گفت: بدنه بیرونی و راهروی بزرگ بنای دروازه به آجرهای لعابدار رنگین مزین بوده است و در ساختار این دروازه، هزاران قطعه آجر به ابعاد 33 در 33 سانتی و ضخامت 11 سانتی متر به كار رفته است.
این عضو هیات امنای تحت جمشید اضافه كرد: در حال حاضر 12 بنای باستانی دوره هخامنشیان در حریم تخت جمشید شناسایی شده كه به دلیل وجود شباهت زیاد بین آجرهای لعابدار كشف شده دروازه ها با نقوش اسطوره های بین النهرین، به نظر می رسد شهر پارسه در دوره كوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.
وی همچنین گفت: بناهایی كه در این محوطه كشف شده به احتمال زیاد پیش از بنای تختگاه تخت جمشید ساخته شده و در واقع كشفیات اخیر، خلاء های تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره حكومت كوروش و كمبوجیه و پیش از به قدرت رسیدن داریوش هخامنشی در سال 521 پیش از میلاد را پر می كند. عسكری با بیان این كه آجرهای لعاب دار و منقوش مكشوفه در این محل قابلیت بازسازی دارند به طوری كه حیوانات و نقوشی كه در این آجرها دیده می شود جزو مهم ترین و بی سابقه ترین نقوش در ایران هستند.
وی افزود: این نقوش بیشتر گاوهای بالداری هستند كه در نقوش برجسته شوش و تخت جمشید دیده می شوند اما نقش حیوانات تركیبی نیز در این محوطه كشف شده كه تا كنون در هیچ منطقه ای دیده نشده است.
سرپرست ایرانی گروه كاوش محوطه تل آجری ادامه داد: این نقوش حیوانات تركیبی هستند كه نقشی از مار، عقاب و پنجه شیر دارند كه برای نخستین بار در این محوطه كشف شده اند.
وی مهم ترین كشفیات این محل كاوش را كتیبه هایی دانست كه به زبان بابلی كلمه دروازه بر روی آنها حك شده است.
عسكری همچنین افزود: با توجه به این كشفیات بی شك تل آجری دروازه ورودی شهر پارسه بوده كه به كاخ بزرگ و پردیس های اطراف آن معطوف می شده است.
عضو هیات امنای مجموعه جهانی تخت جمشید افزود: ابعاد این دروازه 30 در 40 متر مربع بوده و ارتفاع آن به 15 متر می رسیده كه طبق شواهد موجود این بنا به آجرهای لعابدار مزین شده بوده است.
عسكری همچنین گفت: این بنا در دوره هخامنشیان و زمان حكومت كورش و یا كمبوجیه ساخته شده است و كاوش های باستان شناسی در این محوطه می تواند به کشف حلقه گمشده تاریخ كشور در این منطقه كمك كند.وی با بیان این كه طی 5 سال اخیر 13 گمانه در محوطه تل آجری زده شده است افزود: این محوطه تاریخی یكی از مهم ترین محوطه های باستان شناسی است كه قابلیت تبدیل به یك سایت موزه تخصصی را دارد و می تواند به یكی از جاذبه ها برای گردشگران ورودی به استان تبدیل شود.
در ادامه این گفت و گو پروفسور «پیرو فرانچسکو کالیری» سرپرست تیم ایتالیایی کاوش تل آجری به تشریح نتایج به‌ دست آمده و مطالعات انجام ‌شده در فصل‌ های گذشته‌ کاوش و گمانه ‌زنی ‌های مرتبط با محوطه‌ تاریخی تل آجری، پرداخت و گفت :عملیات كاوش این محوطه تاریخی تا 12 آبان ماه ادامه خواهد داشت و از بعد اهداف باستان شناسی در این محل كاوش رسیدن به پرسش هایی است كه قبل از عملیات كاوش طرح كرده ایم.
وی به وجود سكوهایی در كنار دیوارهای دروازه (تل آجری) اشاره کرد و گفت : این سكوها در واقع استراحتگاهی برای اجرای مراسم رسمی ورود افراد به شهر بوده است.
وی همچنین گفت: تل آجری در واقع دروازه شهر هخامنشی پارسه بوده كه در زمان كورش اما با فكر و معماری و فرهنگ بابلی ها ساخته شده است. وی ادامه داد: این دروازه تزئینات مختلفی داشته و بسیار زیبا طراحی و ساخته شده است كه هم اكنون بسیاری از نقوش و آجرهای لعابدار و كتیبه های مكتوب در این محل به موزه تخت جمشید منتقل شده است تا مورد بررسی بیشتر و مرمت و حفاظت قرار گیرد.
سال گذشته با کشف بخش هایی از پی دروازه، آجرهای لعابدار و منقوشی از این محوطه تاریخی به دست آمد که به گنجینه موزه تخت جمشید منتقل شد. در حال حاضر تعداد بناهای کشف شده در شهر پارسه تخت جمشید تا کنون به عدد 20 رسیده است. در فصل های گذشته، عملیات باستان شناسی در منطقه تل آجری، چندین اثر و بناهای تاریخی، دارای آجرهای لعاب دار با تصاویری از اسطوره های ایران که قابل مقایسه با بین النهرین و شوش است، کشف شد. محوطه تاریخی تل‌ آجری در نزدیکی تخت‌ جمشید قرار دارد و یکی از بناهای متعلق به دوران هخامنشیان است که به ثبت ملی رسیده و به‌ لحاظ ارزش ‌های تاریخی و هویت محتوایی، میراثی ارزشمند است.
بناهایی كه در این محوطه كشف شده به احتمال زیاد پیش از بنای تختگاه تخت جمشید ساخته شده و در واقع كشفیات اخیر، خلاء های تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره حكومت كوروش و كمبوجیه و پیش از به قدرت رسیدن داریوش هخامنشی در سال 521 پیش از میلاد را پر می كند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن