واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۵۶ب.ظ)
تا پايان امسال؛ اجراي طرح سوادآموزي براي 71 هزار بيسواد مطلق موج - رئيس سازمان نهضت سوادآموزي، از اجراي طرح سوادآموزي براي 71 هزار بيسواد مطلق تا پايان امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي باقرزاده اظهار کرد: در حوزه سوادآموزي يکي از موضوعات مهم دست يابي به آمار صحيح است؛ چراکه آمار درست مبناي برنامه ريزي صحيح است.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اشاره به اين که تاکنون 141 هزار نفر براي باسواد شدن ثبت نام کردهاند، تصريح کرد: 71 هزار نفر از آنها بيسواد مطلق هستند.
وي خاطرنشان کرد: در دنيا با 3 روش دست يابي به آمار در حوزه سوادآموزي مواجه هستيم. يکي از اين روشها سرشماري است که حدود 70 کشور از اين روش استفاده ميکنند.
باقرزاده اضافه کرد: سرشماريها معمولاً در بازههاي زماني مشخص و با تکيه بر خوداظهاري افراد، صورت ميگيرد. در جريان سرشماري اقلام آماري زيادي جمع آوري ميشود که يکي از آنها ميزان تحصيلات و سطح سواد افراد است و بر اساس نتايج حاصله، آمار و درصد باسوادان و بي سوادان در گروههاي مختلف سني اعلام ميشود.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي ادامه داد: روش دوم پايگاههاي ثبتي است؛ يعني نظام آموزشي کشور، کارنامهها و گواهيهايي را براي افراد صادر کرده که اين اطلاعات مبناي تعيين وضعيت افراد خواهد بود و سطح سواد افراد بر اساس سالهاي تحصيل در نظام آموزشي تعيين و اعلام ميشود.
وي خاطرنشان کرد: روش ديگري که مرکز آمار يونسکو از سال 2003 به عنوان نوآوري مطرح کرده، طرح پايش و سنجش سطح سواد است که معمولاً با آزمون گيري مجدد از افراد، و صرف نظر از نتيجه سرشماري و اطلاعات ثبتي، صورت ميگيرد. بر اين اساس، افراد در 5 سطح با 3 مهارت تقسيم بندي ميشوند.
وي تصريح کرد: مبناي شناسايي بيسوادان سازمان تا سال 90 نتايج سرشماري نفوس و مسکن بود. پس از آن در سال 91 پايگاه اطلاعات ثبتي اطلاعاتي و زيرساختهاي آن تهيه شد و در سال 92 تا 94 براي تکميل آن وقت جدي گذاشته شد.
باقرزاده با بيان اينکه در شناسنامه تحصيلي هرفرد بيسواد در اين پايگاه، حداقل از 6 منبع اطلاعاتي استفاده شده است، خاطرنشان کرد: از 52 ميليون نفر جمعيت گروه سني 10 تا 49 سال، بيش از 40 ميليون نفر داراي تحصيلات بالاي پنجم ابتدايي هستند. وضعيت سواد بقيه افراد هم در حال تعيين تکليف است.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي افزود: از سال 93 مقرر شده است، اظهارات افراد در سرشماري کنار گذاشته شده و براساس سوابق ثبتي کار انجام شود.
وي اضافه کرد: سال گذشته 448 هزار نفر بيسواد و کم سواد را تحت پوشش قرار دادهايم. از اين تعداد 227 هزار نفر بيسواد مطلق بودند، 137 هزار نفر در دوره انتقال ثبت نام کردند و 83 هزار نفر نيز براي تحکيم سواد و جلوگيري از بازگشت بيسوادي ثبت نام کردهاند.
باقرزاده گفت: امسال تاکنون 141 هزار نفر براي باسواد شدن ثبت نام کردند که 71 هزار نفر از آنها بيسواد مطلق هستند، 20 هزار نفر در دوره تحکيم و 50 هزار نفر براي توسعه سواد ثبت نام کردند و بايد تا پايان ابتدايي تحصيل کنند و وارد دوره متوسطه اول و دوم شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]