واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بايد تبليغ تشيع در جهان پوياتر شود
هرچه غرب سعي ميكند اسلام را با كمك رسانهها و بهخصوص كارخانه فيلمسازي هاليوود بد نشان دهد و تصوير سياه و متوحشي از مسلمانان ارائه دهد، اما باز هم گرايش به دين و معنويت در ميان مردم وجود دارد و سيل مشتاقان به اسلام بيشتر ميشود و هر روز شاهد گرويدن بسياري به دين مبين اسلام هستيم. چه آنكه به زيبايي خداوند در قرآن اشاره كرده است.
نویسنده : معصومه طاهري
هرچه غرب سعي ميكند اسلام را با كمك رسانهها و بهخصوص كارخانه فيلمسازي هاليوود بد نشان دهد و تصوير سياه و متوحشي از مسلمانان ارائه دهد، اما باز هم گرايش به دين و معنويت در ميان مردم وجود دارد و سيل مشتاقان به اسلام بيشتر ميشود و هر روز شاهد گرويدن بسياري به دين مبين اسلام هستيم. چه آنكه به زيبايي خداوند در قرآن اشاره كرده است. «و قل جاء الحق و ذهق الباطل ان الباطل كان ذهوقا؛ بگو حق آمد و باطل از ميان رفت، بيترديد باطل نابود شدني است». (سوره اسراء، آيه 81) كه اين بيانگر بياثر بودن سياهنماييهاي غربي درباره اسلام است و اما در اين ميان مذهب اثنيعشري تشيع كه نمود كامل اسلام است كه با معارف اهل بيت(ع) تكميل شده و نياز است تا بيشتر و بهتر معرفي گردد تا دسترسي به منابع شيعي براي همه آسانتر باشد. هرچند فعاليتهايي دراين زمينه انجام شده است ولي كافي نيست و هنوز خلأها و كمبودهاي زيادي داريم كه بايد جبران شود.
آتسوكو هوشيمو زن تازه مسلمان ژاپني است كه از طريق اينترنت با اسلام آشنا شد. او كه حالا چند سالي ميشود به تشيع گرويده و به همراه همسر ايراني خود در تهران سكونت دارد به ما گفت در ژاپن نياز به كار تبليغ و معرفي اسلام آن هم تشيع خيلي است. متأسفانه كار زيادي دراين حوزه نشده تنها دو خانم كه يكي از آنها اهل امريكاست كار تبليغ و معرفي اسلام را به عهده داشتند درحاليكه جمعيت ژاپن زياد است و جاي كار دارد. او مدتها از طريق جستوجو در اينترنت به تنهايي بدون هيچ راهنمايي اسلام را شناخت و با قرآن و مفاهيم آن آشنا شد و از همان فضاي مجازي بود كه متوجه وجود مذهب تشيع گرديد كه اين را هم كمك و لطف خدا ميداند.
در گفتوگويي هم كه اخيراً با عباس لاجوردي سازنده مستند «شمرهاي زمان» داشتيم به شدت از كمكاري تبليغ شيعه توسط رايزنهاي فرهنگي ايران در كشورهاي ديگر گلايه داشت. وي ميگفت يادم است در يكي از كشورهاي اروپايي در رايزني فرهنگي بوديم كه يك سياهپوست درشت اندام با محاسني بلند وارد شد. اولش ترسيديم اما بعد از كمي صحبت كردن ديديم اشك ميريزد. ماجرا را پرسيديم گفت من مسلمانم، ميخواهم درباره اهل بيت بيشتر بدانم براي همين به رايزني فرهنگي ايران آمدم تا راهنمايي شوم. با كمال تأسف آن روز تمام رايزني حتي انبار را گشتند اما چيزي پيدا نكردند به او بدهند. آخر سر يكي از همراهانم مفاتيح شخصي كه داخل كيفش بود را به او داد تا مطالعه كند. گفتند شرمنده همين را داريم. او حتي از اينترنت هم اطلاعات نخواست زيرا ميخواست با اصل موضوع بدون اشكال اطلاعات بگيرد. بعد ميگوييم چرا وهابيت اينقدر قدرت جذب دارد. وقتي ما كم كاريم وهابيون پاسخگو هستند.
متأسفانه موارد از اين دست زياد هستند. كم و بيش با هر كدام از دوستان تازه مسلمان از كشورهاي مختلف كه گفتوگو داشتهايم از كمبودها گلايهمند بودهاند و اينكه چرا براي معرفي تشيع به نسبت وهابيون كار زيادي نميشود. حقيقت امر اين است كه مردم دنيا با وجود اين همه ظلم و ستم، تشنه درك و فهم حقيقت هستند و چشم اميدشان به ايران اسلامي به عنوان امالقراي جهان اسلام است لذا وظيفه ماست تا در اين زمينه فعاليت پوياتري داشته باشيم. با وجود گروهك متحجر و شبه انسان داعش كه به نام اسلام و پيامبر و با پرچم لا اله الا الله وحشيانه به جان انسانها ميافتند و سپس جنايات خود را رسانهاي ميكنند تا اذهان عمومي را نسبت به اسلام و مسلمانان بهخصوص تشيع بدبين كنند و با وجود توطئههاي روباه پير مبني بر راهاندازي سفره شيعه انگليسي تكليف ما سنگينتر ميشود و ديگر جايز نيست دست روي دست بگذاريم و در معرفي تشيع كمكاري كنيم. خيليها اسلام شيعي را نميشناسند و با ديدن برخي امور عوامانه، كه از سر جهل يا عامدانه روي ميدهد ابراز انزجار از تشيع ميكنند و به جز متفكران و انديشمندان كه اهل تعقل و تعمق هستند عموم كمتر سراغ واكاوي و تشخيص سره از ناسره ميروند. استاد شيعهشناسي دانشگاه اگزتر انگليس رابرت گليو درباره گرايش به تشيع حرف جالبي زده، وي گفته است: «نخستين دليل گرايش متفكر غربي به انديشههاي تشيع، جايگاه عقل در اين مكتب است، چراكه در فقه شيعه بر اين موضوع تأكيد بسيار شده است، عقل و دين و ايجاد نظريات نويني هستيم.» در اين راستا نبايد منتظر دستگاهها و سازمانهاي دولتي دراينباره بود. هركدام از ما ميتوانيم فعال باشيم، اما در پايان نياز داريم تا افراد را پس از معرفي به دين مبين اسلام به منابع مورد نيازشان ارجاع بدهيم. از مؤسسات تبليغي مثل جامعهالمصطفي گرفته تا سايتها، دانشگاهها، مراكز علمي و تحقيقاتي همه بايد در معرفي تشيع فعالانهتر و پوياتر از قبل باشند تا همه بتوانند از سرچشمه زلال تشيع و معارف اهلبيت (ع) سيراب شوند. اينجاست كه مسئولان ومديران فرهنگي بايد پشتيباني فني و علمي خود را هم افزايش بدهند تا مسير راحتتر و سهلتر طي شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]